Şimdi Ara

ücretsiz mi ücretli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim... nod32'nin 1 aylık deneme sürümünü kullanıyordum ve birkaç gün önce süresi doldu. şu anda makinamda herhangi bir antivirüs koruma programı vs. yok. bir an önce birşeyler yapmalıyım ama ne yapacağımı bilmiyorum.
    ücretsiz bir program mı indirmeliyim, yoksa gidip parasıyla mı almalıyım?
    iki durumun farkı nedir?
    illa para vermek mi lazım?
    ücretsiz olarak ne önerirsiniz?
    para vereceksem ne almalıyım ve ortalama ne kadara malolur?
    ilgilenecek ve tavsiyede bulunacak herkese şimdiden teşekkürler...

• Elbette ki ücretli olan versiyonları kullanmak daha üst düzey bir koruma sağlayacaktır. Ancak bu konu sizin güvenliğe olan ihtiyaç derecenize ve bilgisayarı nasıl kullanıcağınıza da bağlıdır. Antivirüs değil de internet güvenliği programlarını kullanmak standart kullanıcılar için daha kolay ve yararlıdır diye düşünüyorum. (Yani Antivirüs yerine İnternet Security) İlla para vermek zorunda değilsiniz tabi ki, ancak ben güvenlik yazılımlarının kesinlikle orjinal olarak kullanılmasından yanayım, içinde oynamalar yapılan yazılımlara hiç güvenmiyorum. Size önerilerimse;
    1. Ücretsiz olarak: Avira, Avast, AVG (Özelllikle Avira), Comodo( Güvenlik duvarı-Antivirüsün yanında kullanılmak üzere, çünkü bu saydıklarım antivirüs, internet security değil)
    2. Ücretli olarak: Kaspersky Internet Security 2009(2010 versiyonunu denemedim, onun hakkında bilgi sahibi değilim), Norton Internet Security 2009, Avira Security Suite Premium ( Bunlar iyi olduklarından emin olduklarım; elbette ki piyasada daha birçok iyi antivirüs var ancak ben bilgi sahibi olduklarımı yazdım, diğer arkadaşların yorumlarını bekleyelim :) )

Sonuç olarak size önerim eğer ekonomik yönden sizin için çok sorun olmayacaksa ve bilgisayar hayatınızda önemli bir yere sahipse ücretli bir yazılım almanızdır. Alın ve 1 sene ya da ne kadarlık aldıysanız o kadar kafanız rahat etsin derim, tabi ki internette sizin de dikkatli olmanız gerekiyor. Para verip aldım diyerek hunharca dolaşırsanız yazılımlar bu noktada bir işe yaramaz Kaspersky, Norton( 2009 sürümü) ve Avira öneririm. Size 70-80 arası bir şeye patlar belki daha ucuza.

• kampanyaları takip edersen yazılımları satın almana gerek kalmaz . önerilerim avira premium ve kaspersky. ayarlarını da forumda bulabilirsin.ben uğraşmam dersen avira free olanı kur ayarlarını yap.
  • Bence ücretsiz yazılımları seçmelisin. Çünkü hem bütçen rahatlar hem de maximum güvenlik sağlarsın.Benim sana güvenlik önerim : Avira free + a-squared free 4.5 + Spybot search & destroy + Online Armor firewall + keyscrambler . Bunların hepsi ücretsiz. Ve hepside kendi alanında birinci . Bu programlara güvenebilirsin. Zaten arka planda çalışan iki program olacak . Avira free ve online armor. Diğerleri manuel tarama için. Ayrıca keyscrambler firefox ve ınternet explorer da ne yazıyorsan o yazıyı saçma sapan bir yazıya dönüştürüyor. Mesela " EV " yazdın. O program bunu keylogger a " Ğ5 " şeklinde veya başka bir şekilde veriyor. Anlatmak istediğim bedavaya minimum risk.

• Evet internet güvenliği yazılımları ayrıyetten internetten gelebilen her türlü eşzamanlı saldırıya karşı da koruma sağlar. Antivirüslerden farkı budur. İnternet güvenliği yazılımınız yoksa da arkadaşın dediği yolla kendiniz de değişik kombinasyonda program kullanarak en uygun koruma kompleksini oluşturabilirsiniz. Ben sadece Norton Internet Security 2009 programını kullanıyorum, hem çok hafif hem de etkili bir program. Bundan önce de Kaspersky Internet Security 2009 kullanmıştım ve yaklaşık 1 senedir format atmıyorum, virüs falan da bulaşmadı. Ben ücretsiz yazılımlar hakkında pek bilgi sahibi değilim ama Kaspersky ya da Norton ayarlamaları çok kolay standart ayarlar zaten yeterli oluyor, sistemi de hiç zorlamıyorlar. Yalnızca Kaspersky'nin tarama yaparken çok zorladığını söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaşın önerdiklerinden de zaten sadece 2 tanesi arka planda çalışıyor olacak diğerleriyle siz kendiniz istediğiniz zaman tarama yapacaksınız, bu yüzden sistemi zorlamayacaklardır.

• son yazdığım mesajı değiştirmeye çalışırken sildim yanlışlıkla ama sağolsun curimo hızla görüp cevaplamış bu durumda olay biraz daha netleşti kafamda: ya gidip bi tane norton alıp fazla uğraşmıyacam (ama sanırım yanına bir de comodo indirmem gerekecek?); ya da uzman1994'ün önerdiği 5'li kombinasyonu ücretsiz indirecem (bu seçenek için bir sorum var: bu kombinasyondaki programlar free oldukları için belli bi süreliğine mi kullanılabiliyor 1ay 3ay gibi? ve kampanya vb. gibi dönemleri mi takip etmeliyim?)
  • Yok free sürümler her zaman bedava, süre kısıtlaması yok. Yalnızca premium sürümler bazen süre kısıtlamalı kampanya yapabiliyorlar 3 ay-6 ay gibi. Onu da forumda "Antivirüslerin güncel kampanyaları" diye bir konu vardı ordan bulabilirsin. Yok Norton Internet Security'nin içinde zaten güvenlik duvarı var; Norton Antivirüs alırsan ekstradan bir de güvenlik duvarı yazılımı kullanmak gerekecek. Antivirüs-Internet Security arasındaki fark böyle. İşte ben çok uğraştım bedavalarla, kampanyalarla ama en sonunda elime para geçince kararımı verdim ve aldım; artık düşünmüyorum bu konuyu daha 267 gün de düşünmeyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-imza denen şey ücretli mi?
    2 yıl önce açıldı
    MMS almak da mı ücretli?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaspesky ınternet securıty 2010 tavsıye ederım komple bır yazılmdır bence en ıyı securty yazılım kaspersky 2010 surumu cok daha ıy olmus fırawall koruma olarak son testte ıkıncı sıradaydı kaspersky ayarlarını yuksek ayarlarsanız avıra ve g-data kadar vırus bulabılır kolay gelsın
  • Benim de söyleyeceklerim arkadaşların dediklerinin aynısıydı. Konuya girip okumamın sebebi belki değişik bir fikir vardır diyeydi ama yok. Demekki free olarak hala aynı programlar öneriliyor.
    Ben avira internet security kullanıyorum. Ama bilgisayarı counterspy ile tarattığımda aviranın bulamadığı 4 trojan ve backdoor buldu. :(
  • eğer pcnde özel işlerinle ilgili bilgiler yada özel resimlerin yoksa internet security gereksiz.kaç aydır avira personal kullanıyorum pcm ilk günkü gibi hızlı ve temiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.