Bildirim
Ücretsiz Logo/Afiş Yapıyorum
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
boşver uğraşma, ben bu yüzden özel mesajı kapattım.
vatandaş kız arkadaşına yalakalık edecek, utanmadan benden karakalem çalışması istiyor.
o bitiyor 2 gün sonra bir başkası arıyor, neymiş grafik bölümünde okuyormuş, logo çizecek vakti yokmuş, sen yaparmısın diyor.
madem orada okuyorsun, otur kendin yap, milleti ne diye uğraştırıyorsun dediğim zaman suçlu biz oluyoruz.
Kolay gelsin... -
Bu iş böyle hocam siz zaten tecrübeli birisiniz ama benim referansa ihtiyacım var. Yeniyim bu işlerde. 1 senedir uğraşıyorum daha. Notumu oraya yazdım inşallah ciddi kişilere rastlarım. Eğer tanıdığınız emeğe saygısı olmayan birileri varsa özel mesaj ile yollarsanız ciddiye almam. -
Harris32'ye katılıyorum. 3 kişinin tasarımını bitirdikten sonra başkaları da ister, yapmazsan kızarlar, suçlu durumuna düşersin. En iyisi kafandan şirket-firma isimleri düşünüp tasarlamak. Ben öyle yapıyorum artık. Tavsiye ederim, kolay gelsin -
Aynen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum hazır logo tasarlar gibi çeşitli tasarımlar oluştup kendine bir kütüphane oluştur ilerde lazım olduğunda oradan bakıp ilgili kişilere örnek olarak gösterirsin burada bulacağın beleşçilerden daha iyi bir referans olur kendine hem kendini kullandırmamış olursun hemde vaktini boşa harcamamış olursun unutma birde işin şu boyutu var her yeni başlayan referans olsun diye bedava tasarım yaparsa bu işten ekmek yiyen kimse kalmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler arkadaşlar, haklısınız vazgeçtim hayali tasarımlar yapacağım. Bir de bu logo yarışmaları siteleri felan varmış bir bilginiz var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
boşver uğraşma, ben bu yüzden özel mesajı kapattım.
vatandaş kız arkadaşına yalakalık edecek, utanmadan benden karakalem çalışması istiyor.
o bitiyor 2 gün sonra bir başkası arıyor, neymiş grafik bölümünde okuyormuş, logo çizecek vakti yokmuş, sen yaparmısın diyor.
madem orada okuyorsun, otur kendin yap, milleti ne diye uğraştırıyorsun dediğim zaman suçlu biz oluyoruz.
Kolay gelsin...
Hocam size katikiyorum referansda olsa ucuz veya bedava yapmamaliyiz sonra o is yalan oluyor 1hafta once basima geldi
quote:
Orijinalden alıntı: Beşiktaş
Teşekkürler arkadaşlar, haklısınız vazgeçtim hayali tasarımlar yapacağım. Bir de bu logo yarışmaları siteleri felan varmış bir bilginiz var mı?
Evet var o tip siteler google da arama yaparsan bulursun birde arada belediyeler falanda düzenliyor onlarada katılabilirsin ödülleride yüksek miktarlarda oluyor hem kazanırsan işine yarıyacal kadar bir para geçer eline ama burada uğraşırsan adam mesajına iki gün sonra döner senin saatlerce emek verdiğin şeye bakar acaba şöylemi birşey mi yapsak deyip ucube bir şey çizer gönderir kafayı yersin
Kendine firma kuruyor gibi tasarım yapabilirsin. Bir gün market aç, diğer gün çilingir dükkanı yarat.
Film çevir, buna afiş yap, bir gün yemek menüsü yap. Konu çok çeşitli, malzeme bulmak zor değil.
Ben zamanında böyle yapıyordum, bunlar halen duruyor.
-
Mesela bir emlak ofisine logo hazırlıyorum ve vektörel bir bina fotoğrafına ihtiyacım var internetten arama yaparak bulduğum tasarımcının herhangi bir logosu vs. bulunmaya fotoğrafı logoda kullanabilir miyim? -
resim fotoğraf falan logoda pek kullanma derim ben kalitesi düşük olur artı küçüldükçe logonun boyutları anlaşılmaz bir hal alır hele ticari uygulamalarda başkasına ait çalışmaları fotografları resimleri izinsiz asla kullanma başın belaya girebilir. Kendin çiz kendin tasarla böylece becerileride gelişir ayrıca tasarım işi logodan ibaret değil bu sıra bu forumda aldı başını bir logo muhabbetidir gidiyor Boşver logoyu falan daha farklı alanlara da yönel bak mesela bir örnek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 11 Eylül 2014; 2:09:12 >
-
Cinema 4D ? He hocam bu arada şöyle bir konu açtım bilginiz varsa yazarsanız çok memnun olurum.http://forum.donanimhaber.com/m_97098703/tm.htm -
3D MAX. Konuyu inceledim iki tarzıda çok fazla kulallananlardan değilim hemen hemen aynı tarz gibiler ikiside geçmişi çağrıştıran geçmişte var olup artık kullanılmayan tarzları tekrar kullanma gündeme getirme çabası taşır aralarında fark ararsan en büyük fark retroda eskitilmiş eskiyi andıran herhangi bir şey kullanılabilir mesela renk fotoğraf ta sarartılmış esitilmiş halleri gibi düşün yada eskiden kullanılan ve moda olmuş bir kumaş deseni bir tarz bir renk bunun gibi herhangibirşey vintage de ise kunlanılan objeler icon olmuş kült haline gelmiş nesnelerdir dünya tarafından bilinen geçmiş ten bugüne gelen eski ama icon olmuş herşey benim bildiğim bu şekilde görsel olarak birbirine çok benziyorlar zaten arada en ayırıcı faktör sanırım bu şekilde bu tarzı benimsemiş kişiler varsa daha iyi yardımdı olacaklardır elbet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar bu soruyu sorduğunuza göre tasarım yapmanın teorik aşamasında sorun var demektir. Tasarım yapıyorum adı altında kendince netten faydalanıp vaktini heba eden arkadaşlara çok üzülüyorum Bu hobi olamayacak kadar zor bir iştir. Mesela yukarıda bir arkadaşımız logoyu boşver, diğer tasarım alanlarına yönel demiş. Ben 10 yıldır baskı tasarımdan, animasyona, video editten, çizime kadar bir çok disiplinin içinde yar aldım bana göre şu an bir tasarımcı için en zor iş logo ve kurumsal kimlik oluşturmak. Onun üstünde ise karakter animasyonu var. Tabi siz logo yapmayı hazır bulduğunuz bir çizim altına uyumsuz fontla yazı yazmak olarak algılıyorsanız o başka.
Bi logoda hiç birşekilde fotoğraf kullanmazsınız, pixel bazlı bir üründe kullanamazsınız. O yüzden temelde logolar fotoşopla yapılmaz. Genelde karakalem eskiz çalışılır sonra dijital ortama dökülür bir vektörel programda hayat bulur. Başka bir vektörü kullanmak ise zaten etik bir sorundur. Siz ticari anlamda da olsa bir eser yaratıyorsunuz başka bir çalışmayı kullanamaz veya kopya edemezsiniz.
Size tavsiyem bu işe gerçekten gönül verecekseniz çok okumanız ve kaliteli bir ajans, yayınevi veya grafik bölümü olan matbaada ücretsiz çalışmanızdır.
-
kullanılabilir ama benzerlik olacağından pek istenilen bir şey değildir.
sonuçta tasarladığınız logo'nun bir yerden alıntı olmaması istenir. Çizim yeteneğin varsa karakalem bir ev çizebilirsin, çok detaya girmen gerekmez.
Fotoğraf üzerinden trace ile bir evi vector haline de sokabilirsin. Bu da kullanılabilir, en azından başkasına ait bir tasarımı kullanmamış olursun.
Aşağıda birincilik almış bir logo ve alıntı yapılan orijinali var. Tabii bunu yapmak hiç doğru değil.
ev için sana bir örnek yaptım, sıradan bir ev fotosunu, vector'e çevirip biraz üzerinde oynadım.
bunu yapabilirsin.
-
İşte tam da bu yüzden logoyu boşver başka alanlarda kendini geliştir dedim çünkü belli ki çizgilerini geliştirmeli hazır nesne kullanmamak için insanlar logo yapmayı temelde çok basit gördükleri için ilk tercihleri oluyor ama yanlış olan birşey bu çizim işinin temeli kara kalemdir. Kalem oynatarak birşeyler çizebiliyorsanız diğer alanlarda da başarılı olmanız daha olası bir durum tabi işin birde yaratıcılık boyutu var çok küçük yaşlardan iyibaren kara kalem çizimler yapardım amcam bu konuda çok yetenekliydi o beni teşvik ederdi onun sayesinde giderek daha başarılı çizimler yaptım babam ağaç oyma heykel işiyle uğraşırdı ( şimdilerde ne ben ne de o bu işi yapmıyoruz çünkü değersizleştirildi) bende tatil zamanları ve okul sonrası 10 sene kadar profesyonel anlamda bu işi yaptım bunları neden anlatıyor derseniz bu iki uğraşım sayesinde kara kalem 2d çizimlerim için heykel ise 3d çizimler için bana daha kolay öğrenme sansı tanıdı programları değil tabi ama işin mantığı kafamda zaten vardı haa ama bu işler bana tasarım gücü yaratıcılık katmadı bu başka birşey bazen yabancı sitelerde adamların yaptığı logolara bakarım ve aklımdan şu geçer bu kadar basit bir şekilde bu çizgileri bu kalıba sokup bu görseli nasılda muhteşem bir şekilde oluşturup anlatmak istediğini sade ve öz bir şekilde anlatmış helal olsun derim işte bu da tasarımdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 12 Eylül 2014; 7:59:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
kullanılabilir ama benzerlik olacağından pek istenilen bir şey değildir.
sonuçta tasarladığınız logo'nun bir yerden alıntı olmaması istenir. Çizim yeteneğin varsa karakalem bir ev çizebilirsin, çok detaya girmen gerekmez.
Fotoğraf üzerinden trace ile bir evi vector haline de sokabilirsin. Bu da kullanılabilir, en azından başkasına ait bir tasarımı kullanmamış olursun.
Aşağıda birincilik almış bir logo ve alıntı yapılan orijinali var. Tabii bunu yapmak hiç doğru değil.
Yanlız yarışmaya şöyle bir baktım da adam orjinal logonun üstünde 5 dk. lık bir değişiklikle 10 bin tl yi indirmişlogonun gerçek sahibi bunu bir bilse ne yapardı acaba
-
EOS Makina markamız için logo yaratmaya çalışıyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Kendi çizimlerim var yalnız bir türlü oturtamadım. Firmanın sloganı "Daima yeni, Daima ileri". Vurgulamak istediğimiz algılar, yenilik(teknoloji) ve güven. En azından fikir verirseniz sevinirim. -
yaptığınız çalışmaları da paylaşırsanız fikir ve değerlendirme açısından daha yerinde sonuçlar elde edebilirsiniz. -
ben de beğendireceğim diye 40 takla atıyorum, dünya hali, günlerce emek harcarsın bir kuruş bile alamazsın.
diğer tarafta vatandaş bir üç kağıtla binlerce tl'yi alır. Buna ödülü verenleri de sorgulamak lazım.
Nasıl birileri bunu seçiyor çok merak ediyorum...
Benzer içerikler
- cymera göz açma
- sahte whatsapp konuşma
- photoshop full indir
- şaşı göz düzeltme programı
- çizim programları
- font bulma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X