Bildirim
üçgen sorularım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
1) kok39
3) 4kok3
Diğerleriyle hiç uğraşamıcam
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam cevap anahtarıda aynısını diyor ihtiyacım olan çözüm şekli -
quote:
Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan
hocam cevap anahtarıda aynısını diyor ihtiyacım olan çözüm şekli
30-60-90 üçgeninden hepsi çıkıyor. Kaçıncı sınıfsın bu arada, kuralları biliyor musun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artun56 -- 9 Ekim 2014; 16:16:51 > -
yok hocam bir türlü bulamadım su 22.5 lik açılı soru mesala dumura uğradım resmen -
quote:
yok hocam bir türlü bulamadım su 22.5 lik açılı soru mesala dumura uğradım resmen
22.5-67.5 ucgenini duymadiysan yapamazsin kolay kolay kardesim bak ezber sorusu o zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1. soruda çözüm yolunu söylüyorum. AE = x olsun. Bu durumda DC = x+2 olur. DEC üçgenine bakarsan DCE açısı da 60 derece. Burada kosinüs teoremi kullanarak x i bul.
x ibulunca ABD üçgeninde tekrar 60 derecelik açıya göre kosinüs teoremi uygula.
İş yerindeyim diğerlerine bakamadım. Vakit buldukça diğerlerini de yazarım. -
eyvallah ilk defa duydum cidden
edit:kaynak buldum ama hiç birşey anlamadım kısaca bir özet geçebilirmisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 9 Ekim 2014; 16:43:14 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Helalinden 10
quote:
yok hocam bir türlü bulamadım su 22.5 lik açılı soru mesala dumura uğradım resmen
22.5-67.5 ucgenini duymadiysan yapamazsin kolay kolay kardesim bak ezber sorusu o zaten
22.5'lik açıdan bir ikizkenar yaparsan kalan kısım 90-45-45 olur. Geometri ezber değil, birkaç kuraldan ibaret. -
1. soru her köşeye 60 yaz sağ köşenin önüne dik çek 90 karşısı 4 30 karşısı 2 60 karşısı 2kök3 sonra sol tarafa pisagor yap eksik kısım 3 olur yani kenar uzunluğu 2+3+2=7 olur ondan sonra b köşesine kosinüs teoremi uygula
2. soruda bir kural var ikiz kenar üçgenin ikiz kenarlarına çizilen dikler yüksekliğe eşitti sanırım hatırlayamadım
3. soru dikin inme noktasına h dersen ahc üçgeni 90 60 30 üçgeni oalcak çöz gelir
4. soru cevap a şöyle 22.5 karşısı k ise 67.5 karşısı (k+1)xkök2 yapıyoruz sonra h noktasının sağı ve solu için 2kök 2 ye öklit uyguluyoruz sonra 4-2kök2 ile 4+2kök iki elde ediyoruz 8 olması lazım
5. soru hiç kasma 7 var 2 var 150 var 150 için kosinüs teoremi uygula çıksın
6. soru 90 karşısı x 30 karşısı x/2 kenarortay teoremi uygula gelsin
cosinüs ve kenarortay teoremlerini bilmiyorsan öğren derim
-
2. soru 8
biraz uzattım ama 30 sn de çıktı yinede yapman gereken 67.5 lardan 22.5 ayırıp 90-45-45 içgen oluşturmak. Daha sonra benzerlikten çıkıyor. Ayrıca itü yü kazanmak istiyorsan çok daha fazla çalışman lazım :( -
quote:
Orijinalden alıntı: artun56
quote:
Orijinalden alıntı: Helalinden 10
quote:
22.5'lik açıdan bir ikizkenar yaparsan kalan kısım 90-45-45 olur. Geometri ezber değil, birkaç kuraldan ibaret.
zaten yapılamayacağını söylemedim ben kolay olmaz dedim onu görmek zor bir şey değil fakat bu soru direk kuralı bilip bilmediğini öğrenmek için sorulmuş.
@Cpt. MacMillan hipotenüse ait yükseklik "h" ise hipotenüs "2.kök2.h" dır yani yükseklik 2kök2 ise büyük üçgenin hipotenüsü 8 olur dostum diğer bir özellik de 22,5 derecenin karşısındaki kenar "a" ise 67,5'un karşısındaki kenar "a+a.kök2" olması. Biraz ezber fakat diğer arkadaşın dediği yolla da uğraşarak bulabilirsin
-
teşekkürler -
quote:
teşekkürler
Rica ederim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X