Şimdi Ara

UÇAK TAKİP MERKEZİ (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.497
Cevap
91
Favori
68.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Saat 18:20 itibariyle Katar'ın başkenti Doha'dan İstanbul Atatürk'e B787 QATAR iniş yaptı. Uçak tekrar 19:35'de Doha'ya havalanacak.
  • anlamadığım nokta şu bu kadar konuşma hangi uçaktan hangi kuleyle yapılıyor nasıl anlıyorsunuz??
  • Merhaba arkadaşlar, havacılığa merak sarım ve gerçekten seviyorum ama daha çok yeniyim
    Benide eklerseniz sevinirim Asya Kıtası olabilir mesela Ama ben genelde tüm haritaya bakıyorum

İstanbul üzerindeki uçakları incelerken bu atacağım fotoğraftaki gibi bir çok uçak garip hareketler yapıyor, bu ne demek? Bir de bir uçağın arıza sebebi olsun, kaçırılma olsun geri döndüğünü veya başka bir piste indiğini acil durum kodlarından falan anlıyoruz değil mi ve bu uçak kırmızı oluyor?
    Sorularım çok kolay sanırım evet ama daha yeniyim, dediğim gibi havacılığı gerçekten çok sevdim, bugün başladım havacılığa :)

Daha 10. sınıfım, ilerde umarım bir pilot olabilirim

UÇAK TAKİP MERKEZİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Music ô -- 17 Haziran 2014; 12:37:26 >

• Ukrayna'ya Ait Askeri Uçak Düşürüldü: 49 Ölü

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı isyancı güçlerin Ukrayna ordusuna ait bir askeri nakliye uçağını düşürmesi sonucu uçaktaki 49 kişinin tamamı öldü.
    Ukrayna Savunma Bakanlığı Il-76 tipi uçağın Luhansk kenti semalarında seyrederken aldığı uçaksavar ateşi sonucu düştüğünü açıkladı.

Açıklamada, "teröristler utanmazca ve namertçe" uçağa ateş açtı denildi.
    Uçağın askeri personel ve malzeme taşıdığı ve Luhansk Havaalanı'na inmek üzereyken düşürüldüğü belirtildi.
    Saldırı Kiev yönetiminin ülkenin doğusundaki isyanı bastırmak için giriştiği operasyonun başlamasından bu yana tek bir olaydaki en büyük can kaybı.
    Askeri Sözcü Vladislav Seleznov ilk bilgilerin uçaktaki 40 asker ve 9 mürettabatın tamamının öldüğü yönünde olduğunu söyledi.
    Seleznov saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ama ilk bulguların uçağın Stinger füzelerine benzeyen bir füzeyle vurulduğu şeklinde olduğunu kaydetti.

UÇAK TAKİP MERKEZİ

• Hocam takip ekibinde Asya veya Avrupa'ya ekleyebilirsiniz. Uçak kazalarını uzun zamandır takip ederim. Telefonumda da Flight Radar 24 PRO yüklü. Neredeyse her 2 günde bir acil durum sinyali geliyor Asya'dan.
  • Türkiye'de 787 Dreamliner yağmuru

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Türkiye'nin farklı şehirlerine sefer düzenleyen yabancı hava yolları, turist yoğunluğu nedeniyle bu hatlar üzerinde uçak modellerini büyüttü. 2 gün önce Qatar hava yolları tarafından Boeing 787 Dreamliner ile İstanbul Atatürk havalimanına sefer gerçekleştirmesinin ardından ArkeFly hava yolları'da filosunda bulundurduğu Boeing 787 Dreamliner ile İzmir'e sefer düzenledi.

Yaz sezonu boyunca TUI şirketinin de Dalaman ve Antalya'ya Boeing 787 Dreamliner ile seferler yapması bekleniyor.

UÇAK TAKİP MERKEZİ

İzmir'e inen "Rüya" uçak:

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

• Aramıza yeni katılan arkadaşlar için radar sayfası hakkında bilgiler verdim;

UÇAK TAKİP MERKEZİ
    Forumda teknik sorun varmış sanırım açılmıyorsa eğer fotoğrafın linki:https://store.donanimhaber.com/a5/6c/f0/a56cf08fd9c66fbcec2c820bc8d21b1a.jpg

Radar sayfasının linki:http://www.flightradar24.com/

• Hollanda'ya ait F-16'lar ArkeFly Boeing 787 Dreamliner'a eskortluk etti.

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

• 61,953 Feet ' ten uçuyordu şu an 50,000 feet e indi
    Uçağın takip linkihttp://www.flightradar24.com/UTA398/398edee
    EDIT : Eklemeyi unuttum uçağı takip ediyordum dağ üzerinden uçarken 61,953 Feet'ten 50,000 Feet'e düştü ve bir kaç dakika sonra uçaktan sinyal kesildi ve haritadan gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Music ô -- 18 Haziran 2014; 12:13:06 >
  • E30a Biner Yan Yan Gider kullanıcısına yanıt
    2 günde bir acil durum yüksek bi rakam değil mi. Uçaklara en güvenli araçlar diyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Hocam orası öyle ama bu programı yükleyene kadar ben de işin iç yüzünü bilmiyorum. Programı yüklediğimden beri 2 günde 1, 3 günde 1, bazen günübirlik acil durum mesajları geliyor özellikle Asya'dan. Ama ara ara Amerika ve Avrupa da denk geliyor. Gelen acil durumlar da Genelde Squawk 7700.
  • E30a Biner Yan Yan Gider kullanıcısına yanıt
    umarız bu acil durumlar gün geçtikçe azalır yok olup gider en önemli sebep ihmal oluyor genelde, yoğun çalışan hava şirketleri dikkat etmeli
  • ArkeFly Boeing 787 Dreamliner İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapıyor.

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

• Elma , konu hayırlı olsun el degistirmis.

• Almanya da sanirim ucaklar carpismis. Bilgi var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArkeFly Boeing 787 Dreamliner Antalya yolunda...
    http://www.flightradar24.com/TFL751/3ab292c

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

UÇAK TAKİP MERKEZİ

• indi sanırım

UÇAK TAKİP MERKEZİ
  • Malezya uçağı ne oldu gençler ?

• Bu nedir nereye gittiği neden gözükmüyor çok ilginç
     UÇAK TAKİP MERKEZİ

• quote:

Orijinalden alıntı: Richie Rich

Malezya uçağı ne oldu gençler ?

KAYIP UÇAKTA ROTA DEĞİŞTİ!

Kayıp yolcu uçağı için Hint Okyanusu'nun dibinde 60 bin kilometre karelik bir alan taranacak.

Avustralya, Mart ayında Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken kaybolan ve tüm aramalara rağmen izine rastlamayan MH370 sefer sayılı Malezya yolcu uçağının Hint Okyanusu’nun daha güneyinde aranacağını açıkladı.

Avustralya Ulaştırma Bakanı Warren Truss, 239 kişiyle kayıplara karışan uçak için yürütülen arama çalışmalarının güneye, Avustralya'nın batı sahillerinin bin 800 kilometre açığına kaydırıldığını söyledi.

Truss, uydu verilerinin ardan elde edilen verilerin değerlendirilmesinin ardından okyanus dibinde 60 bin kilometre karelik bir alanın taranacağını belirtti.

Yeni bölgede Ağustos ayında başlayacak arama çalışmalarının, 12 ay sürmesi bekleniyor.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu.

quote:

Orijinalden alıntı: otuz4

Bu nedir nereye gittiği neden gözükmüyor çok ilginç
     UÇAK TAKİP MERKEZİ

Flightradar'da arada bu tarz teknik hatalar meydana gelebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.