Şimdi Ara

Uçak kalkış ve iniş pistleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2kere uçaga bindim 2sindede dikkat ettim pistlerde böle hani siyah cizgi tarzında şeyler vardı izler tekerlek izi tarzında bunlar nedir hani neden olusurlar ? ne işe yarar siyah cizgi dediğim sanki siyah kaygan yağ gibi yerde siyah renk sadece bu uçak inerken tekerleklerin cıkardıgı izlerle bi alakası varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncuasd

uçak teker koyunca sürtünmeden dolayı oluşan lastik izi İnerken tekerleklerin çıkardığı izlerle alakası var.

anladım 2 kere uçağa bindiydim 2sindede kalkışta ve inişte dikkatimi cektiydi o inerken tekerleri koyduktan sonra pistte düz giderken yerdeki siyah cizgiler belirli bi süre sonra kayboluyordu
  • Ortalama 140 knot ile piste teker koyuyor yolcu uçakları. Bu tabi ki daha fazla ya da daha az olabilir. Bu da yaklaşık 250 km/h' e denk geliyor yanılmıyorsam.
    İnmeden önce ya da kalkıştan önce gördüğün siyah çizgiler geçmişte bu iniş ve kalkışlar sırasında yüksek hızlarda tekerlek piste temas ettiği için oluşuyor.
    İndikten sonra pistte yavaşlarken ya da kalkışta hızlanırken bu izlerin kaybolması da görüşle alakalı. Uçak pistte hızla hareket ettiğinden dışarıya baktığında o çizgiler bulanıklaşıyor ve sanki tüm pist öyleymiş gibi gözüküyor.
    Kaybolmasından kastını bu şekilde anladım.
  • Normal şartlarda her iki pist başından 300m içeriye kadar lastik izi olur çünkü inişte bu bölüme teker konur. Dolayısıyla orta bölümlerde lastik izi olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Normal şartlarda her iki pist başından 300m içeriye kadar lastik izi olur çünkü inişte bu bölüme teker konur. Dolayısıyla orta bölümlerde lastik izi olmaz.

Anladım teşekkürler dediğim gibi her 2 seferdede dikkatimi cekti tüm pistte varmış gibi duruyodu uzaktan
  • Fikir yürütmek hiç bu kadar zor olmamıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Skywalker

Fikir yürütmek hiç bu kadar zor olmamıştı

Sana fikir yürütüp yürütmediğini soranmı var gardaş ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    F-35 Uçak gemisine iniş
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qralahmet01

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Skywalker

Fikir yürütmek hiç bu kadar zor olmamıştı

Sana fikir yürütüp yürütmediğini soranmı var gardaş ?

üsluba bak

neyse uzatma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.