Hocam benimde 30 dakika kala uçağa binmişliğim var tabi hatta bagaj'da vardı yanımda ama Hatay Havaalanındaydı sıra yoktu direk aldılar, Onur Air'le baya bi tartıştım ben o gün telefonda ve daha sonra şikayetvar.com aracılığıyla ama adamlar aşırı yüzsüz diyorumki kurallara göre 45 dakika içinde almalısınız ki sizde biletinizde böyle belirtmişsiniz adamların bana verdiği cevap havaalanlarında yoğunluk varsa son 1 saat içinde insiyatif kullanabiliriz görevli arkadaşlarımız bu insiyatifini kullanmıştır diyor hiçbirşekilde suçlarını kabul etmiyorlar ben gittiğimde sıra yoktu kontuar açık ama görevli yoktu diyorum hala bıdı bıdı laf çeviriyorlar. O yüzden Onur Air olunca mecbur kalmadıkça bilet almıyorum, alacaksamda 2-3 kere düşünüyorum.
Siz benden çok daha tecrübeliymişsiniz bilmiyorum katılırmısınız ama ben kullandığım şirketleri iyiden kötüye sıralıyacak olursam
THY Anadolu Jet - Atlas Jet Pegasus Onur Air.
diyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: kontendoo
quote:
Orijinalden alıntı: Real Madrid
quote:
Orijinalden alıntı: ozel_uretim
quote:
Online Check-in 'e hiç gerek yok her türlü sıra bekletiyorlar, en iyisi erken git havaalnına acil çıkışı al önün boş rahat rahat uç. Zaten paralı olduğundan check-in yapan 3-5 kişi vardır onlarda en önü almıştır tecrübeyle sabittir.
Bu arada yazmadan gidemiyeceğim Onur Air'in Allah bin türlü belasını versin. Uçuşa 55 dakika kala ve valizsiz olmama rağmen beni uçağa almamışlardı, hatta Check-in açık görevli yoktu 40 dakika boyunca Atatürk Havaalında mekik dokudum 1 yetkili bile ilgilenmedi Kan-Ter içinde kaldım yüzsüzler bide suçlarını kabul etmediler paramıda iade etmediler o uçuştan 100 TL gitti ertesi gün sabah başka uçuş olmadığından yine mecburen Onur Air'e bindik bi 80 TL'de orda gitti.
O kadar sinirliydim ki ertesi gün gittiğimde görevliyle kavga etmek istedim adam bi türlü ters cevap vermedi o kadar küfür ettim bi cevap vermedi kavgada çıkaramadım içimde kaldı.
12 uçağına binicem Onur air.
bende 11 de orada olsam yeter diyordum
Aman hocam eğer Atatürk'ten bineceksen en az 2 saat önce orada ol derim.
Ben 3 yıldır kıbrısta öğrenciyim haliyle çok fazla tecrübe kazandım bu uçuş konularında, havaalanına ne kadar erken gidersen o kadar iyi.
Ben kendimden örnek vereyim uçuşum olduğu gün dersim veya başka bir işim yoksa en geç 2 saat kala orada oluyorum çünkü evde dursamda internette takılıyorum yani bi iş yapmıyorum havaalanındada internet var gidiyorum rahat rahat internetimede giriyorum Check-in'ide Pasaport kontrolüde en ön sırada yaptırıyorum hiç kuyruğa girme derdide yok.
Dersim yada işim olunca son ana gidince X-Ray'den geçiyorsun elinde kemer check-in'e koşturuyorsun kimlik - pasaport çıkar ordan kontrole koş kemeri takmaya vakit kalmıyor diğer kapıdan geçiyorsun zaten bi yandan afedersin pantolon düşüyor onu çekiyorsun bi ton rezillik amelelik.
haftada ortalama 2 kez, bazı haftalar 4 kez uçağa binen birisiyim işim gereği ve bugüne kadar 1 saat kala havaalanina gidip de yetişemediğim bir sefer olmadı.
30 dakika önce gidilse bile bagajsız olarak rahatlıkla yetişebilirsiniz her türlü. örneğin atlasjet ile uçuyorsun. 1 saat kala gittin ve inanılmaz bir kuyruk var, uçağın kalkmasına az bir süre kala once ekstra kontuarlar devreye girer, yine yoğunluk azalmasa business class gibi hizmetler için ayrılmış kontuarlar da devreye girer. kontuar "check in" yaptırılan kabinlere deniyor bilmeyenler varsa. sen 1 saat önce havaalanina gitmişsen, kanuni olarak seni uçağa yetiştirmek zorunda firma. bu senin yasal hakkın.
hatta önceden gitme konusunda 2 gün önce yaşadığım bir olayı anlatayım iş için Trabzon'dayım, uçak 23:00'te kalkacak ve trabzonspor malouda'yı aldığı için havaalanina giremiyorum yoğunluktan. taraftarlar akın etmiş. 23:00'te kalkacak uçak için 22:45'te kontuarda oldum. kadın kapandı dedi fakat ısrar edince beni uçağa aldı, hem de bagajım vardı. işin garibi, ben uçağa bindim ve ardımdan biri daha geldi :) 2 saat önce gidip ne yapacaksınız havaalaninda. Avrupa bu konularda bence daha beter. Frankfurt havaalaninda tam 1 saat kontuar sırası beklediğimi bilirim. hiç o kadar uzun kuyruk görmemiştim -ki Frankfurt havaalani AHL'nin belki 5 katıdır büyüklük olarak. Ayrıca şunu da unutmayın eğer bir uçak rotar yapmışsa, nedenlerinden biri de kontuar sırasında gereğinden fazla bekleyen ve sıra kendisine gelmemiş yolculardır. tecrübe konuşuyor :)
check'in konusunda ise ; kontuar sırasına ailecek girin ve sıra size gelince görevliye kimliklerinizi verin, mümkünse yan yana oturmak istiyoruz koltuk konumları önemli değil diyin. onlar ayarlarlar. uçak saatine göre, yan yana yer bulma ihtimaliniz artar. örneğin gece uçuşlarında kanatin arka tarafları genelde hep boş olur.
peki bavul var ise..
bavul var ise nezaman önceden orada olmak gerek
yarın 12 de kalkacak
düşünüyorum sorun olacaksa verim parayı şimdi online chack in yaptırayım
quote:
Hocam benimde 30 dakika kala uçağa binmişliğim var tabi hatta bagaj'da vardı yanımda ama Hatay Havaalanındaydı sıra yoktu direk aldılar, Onur Air'le baya bi tartıştım ben o gün telefonda ve daha sonra şikayetvar.com aracılığıyla ama adamlar aşırı yüzsüz diyorumki kurallara göre 45 dakika içinde almalısınız ki sizde biletinizde böyle belirtmişsiniz adamların bana verdiği cevap havaalanlarında yoğunluk varsa son 1 saat içinde insiyatif kullanabiliriz görevli arkadaşlarımız bu insiyatifini kullanmıştır diyor hiçbirşekilde suçlarını kabul etmiyorlar ben gittiğimde sıra yoktu kontuar açık ama görevli yoktu diyorum hala bıdı bıdı laf çeviriyorlar. O yüzden Onur Air olunca mecbur kalmadıkça bilet almıyorum, alacaksamda 2-3 kere düşünüyorum.
Siz benden çok daha tecrübeliymişsiniz bilmiyorum katılırmısınız ama ben kullandığım şirketleri iyiden kötüye sıralıyacak olursam
THY Anadolu Jet - Atlas Jet Pegasus Onur Air.
diyebilirim.
biletleri şirket aldığı için ben hep THY'yi tercih ediyorum nedenleri ; rotar yeme ihtimali daha az. çok daha fazla sefer var. örneğin sabah 8 uçağına yetişemedim, hemen 8:45 uçağına yer ayırtabiliyorum. ya da akşam işim uzun sürdü 9 uçağına yetişemedim, 10 uçağına dönüştürebiliyorum ücretle. bu benim için çok önemli. yemekleri daha iyi ve hostes konusunda kesinlikle 1 numaralar. sektörün en iyi, en müşteri odaklı hostesleri THY'dedir. bu da daha iyi hizmeti beraberinde getiriyor doğal olarak fakat kendi kişisel yolculuklarımda mümkünse kesinlikle Atlas Jet'i kullanırım. Aldıkları ücrete göre verdikleri hizmet bakımından açık-ara en iyisiler. Pegasus ise en ucuzudur. Uçakları en yeni firmadır fakat herşeyden ücret alırlar ve hostes konusunda da en kötü firmadır. yolcu otobüsü muavinleri kıvamında hostesler çalışıyor. bir de firmalar konusunda benim için asıl etken hangi hub'ı kullandıkları.
Sabiha Gökcen evime çok uzak. neredeyse 1 saat taksiyle fakat AHL 15 dakika sürüyor taksiyle. git gel sabiha'dan 2 saat eder ki çok büyük bir süre benim için.
ozel_uretim,
ben hep bagaja vermek zorundayım çantamı çünkü uçakta taşınması yasak olan mesleki aletlerim oluyor çantamda ve 1 saat, hatta 35-40 dakika önce AHL'ye gelip de uçağa yetiştiğim çok oldu. henüz yetişememe sorunu yaşamadım. eskisi gibi değil artık. kontuara girdinmi kimliğini ver, nereye uçuyorsunuz diyecek. yerini söyle ve o işlemleri yaparken valizini sağ taraftaki banda koy. bütün işlemler 5 dakika bile sürmüyor. 2-3 dakikada biletini alıp 2. kapılara yönelmiş oluyorsun. hemen kontuarın dibindeki kapıya değil de, arka taraftaki kapılara yönel çünkü herkes acemilikle gördüğü ilk gate'e yöneliyor ve yığılma oluyor. arka gate'lerde çok çabuk sıra gelir. sıra gelmeden kemerini v.s çıkart. hazırlan. 1 saat bile abartı ama yoğunluk saatlerine göre değişebiliyor. örneğin sabah 8:30, 9:30 arası en yoğun saatlerdir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme