Şimdi Ara

uçağa alınan el bagajı (ryan veya wizz air için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar adı neyse artık, şu turistlerde gördüğümüz büyük sırt çantalarından var bende. ryanair ve wizz air'i kullanacağım.

THY'de el bagajımı hiç tartmadılar, hatta laptop ve küçük sırt çantası 2 parça vardı hiçbir şey demediler. bahsettiğim havayollarını kullanan var mı?

çok fazla ölçüp biçiyorlar mı el bagajını?

sitelerinde 55 x 40 x 20 gibi bir boyut yazılı. benim çanta bunu geçiyor. tecrübeli arkadaşlar, sizce sorun yaşar mıyım?

• bi sorun yaşayacağını zannetmem. check-in yaparken el çantanı gösterme yinede
    bindikten sonra indirecek halleri yok
  • THY'de laptopuna bakmadılar mı?

3 kere çıkarıp yerine koydum güvenlik kontrollerinde
  • bakmadılar derken, havaalanından girişde çantadan çıkartmadım. uçağa binmeden önceki kontrolde çıkarayım mı dedim, gerek yok gibi bir işaret yaptı, x-ray'e koydum devam ettim ve uçağa bindim.

sana 3 kez nerede çıkarttırdılar anlamadım.
  • anadolu jet ' e 15 kg ile sınırlı
  • Ryanair gibi firmalarda biletler ucuz oluyor bundan dolayı sadece el bagajında 10kgye kadar sınır var.İlave çantan varsa ek ücret aldıklarını biliyorum.Parfüm gibi şişeler yada jöle kutularında ölçüye bakıorlar.En azından yurtdışında böyleydi.
  • el bagajinda bir sorun cikartacaklarini sanmiyorum. ozellikle NorthWest de ve Continental de millet bavul gibi sirt cantasiyla biniyordu

hos kullanacagin firmalari bilmiyorum ama THY,KTHY,Atlasjet,KLM,NorthWest,Continental,AlaskaAir,FlyEra hic birinde el bagajimi tartmadilar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 hafta önce ryanair ile bir haftalık geziye çıktım benim el bagajım normal bir sırt çantasıydı ama benden büyük getirenler de vardı. normal tekerlekli bavul şeklinde. ayrıca girişlerde falan hiç kontrol yapılmadı. eğer çok göze batmayacak bişeyse sorunsuz girebilirsin. ayrıca rüzgarlı bir inişten sonra çektiğim şu video ya bakarsan milletin nasıl bavullarla girdiğini görürsün.

http://www.youtube.com/watch?v=EsK1hlbs6Tw
  • bence bızım mıllette var hamallık yapma durtusu,hıc anlamam bagaja vermek varken o kadar bavulu karga tulmba ucak yolcu bolumune almalarını,elektronık esya olsa kabul ama bunlar bariz normal kargo ıle de gıdebılecek esyalar

topıgı acan arkadasa sormak ıstıyorum neden kargo bolumune vermıyorsunda ucak ıcınde sırtında tasımayı dusunuyorsun

valla check ın 'den sonra tuy gıbı hafıf kalırım ,haa ılla hammallık yapacaksam duty free'dekı chıvas regaller ,rose wine'lar ıcın yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 9 Aralık 2009; 20:21:03 >
  • @b_sevki

bagaja verirsen bi de ayrıca 20 eurocuk vermek zorunda kalıyorsun da o yüzden
  • @b_sevki,

çünkü bilete verdiğim paradan daha fazlasını bagaja vermek istemiyorum. yoksa neden bu kadar düşüneyim!
  • bavul icin havalimaninda beklemekde cabasi.
  • belki birinin işine yazar, kendi soruma cevap vermeye çalışayım.

normalde çantayı küçültüp sırt çantası boyutlarına getirdim ancak verilen ölçütleri yine aşıyordum.

milan roma madrid barcelona paris prag arasında toplam 7 uçuş yaptım, sadece paris'te çantanın ölçülerine baktılar. bunu yapan da havayolu şirketi değil, havaalanı görevlileriydi.

hiçbir yerde tartmadılar el bagajımı. söylenen 8 veya 10 kiloyu aşıyordum halbuki.

yani iş biraz şansa kalmış. eskiden kafama takılan ayrı bir konu da, 5 aylık çek vizem vardı, 3 aylık schengen süresini aşmamıza kimse dikkat etmedi. detaylı bir pasaport kontrolü de olmadı. belki sonradan araştıranlara fikir verir bu bilgiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.