Şimdi Ara

Ubuntumu Pardusmu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezegenci


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    Ben Pardus derim.

    Tercih sebebim : KDE daha yavaş olmasına rağmen gnome'a göre daha görsel ve detaylı olması, Pardus'un %100 Türkçe destekli olması, ayrıca dünyadaki en kararlı dağıtımlardan biri olmasıdır.


    Pardus mu ?


    Ubuntu derim ben bu arada...

    evet hocam,çünkü bütün programların uzantısı .pisi oldugundan,
    istediğn her programı çalıstıramıyorsun,ubuntu programlarını dahi,bu da ona avantaj saglıyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 22 Aralık 2010; 22:02:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716


    quote:

    Orijinalden alıntı: gezegenci


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    Ben Pardus derim.

    Tercih sebebim : KDE daha yavaş olmasına rağmen gnome'a göre daha görsel ve detaylı olması, Pardus'un %100 Türkçe destekli olması, ayrıca dünyadaki en kararlı dağıtımlardan biri olmasıdır.


    Pardus mu ?


    Ubuntu derim ben bu arada...

    evet hocam,çünkü bütün programların uzantısı .pisi oldugundan,
    istediğn her programı çalıstıramıyorsun,ubuntu programlarını dahoş,bu da ona avantaj saglıyor....


    Aynı dağıtımı mı kullanıyoruz bilmiyorum ama "özellikle plasma" bana pek kararlı gelmiyor 2'de 1 çökmesi...




  • Dalga mı geçiyorsunuz? Ubuntu'nun deposundaki her program da depoya girmeden önce kontrol ediliyordur muhakkak, .deb gibi kendini kanıtlamış bir paket sistemi kullanması da cabası. Ayrıca Pardus'un depolarının boş olması ona kararlılık sağlamaz, aksine kullanıcılara eziyet çektirir.
  • 2007 sürümünden bu yana Pardus kullanıyorum , en kararlı sürüm şu anda bana göre hala 2007'dir .. 2007 'yi çalıştıran bilgisayarım , 2008'i çalıştırmadı. Tahmin edin neden ? , Ekran kartını tanıyamadığından DOS ekranında beni bırakıyordu ve Pardus'un forumunda kimse buna çözüm bulamadı. 2009 Geldi , iyi hoş çalışıyordu. Ama gezegenci arkadaşımın dediği gibi KDE 4 geldi , gelmez olaydı. Yav bu kadar karışık ve gereksiz bir sistem olamaz BENCE.

    Neden gereksiz ? Çünkü plazma ihtiyacacımıza yarayacak bir şey değil. Bana göre windows 'da klasörlerin açık hali plazma. O klasörlere ( plazmalara ) uygulamaları atıyoruz.

    Birde nedense her saniye durup dururken KDE 'nin çöktüğünü görüyorum :) , Windowsta bu kadar çökme yaşamadım. Sonra ubuntu 10.10 sipariş ettim , işte budur .. Performans , Kalite , Kararlılık , Depo , Kalite , Ve daha fazlası .. Türkçeleştirilmiş halide şu an bile çok iyi.


    UBUNTU TERCİHİM VE ÖNERİMDİR.




  • Ben 2 notebook'uma da Pardus 2009, 2011 ve kurumsal 2 kurdum denedim. Hiçbirinde de bir sorun yaşamadım. Ne ekran kartında ne de diğerlerinde.

    Yalnız ati ekran kartı olanlar sorun yaşayabiliyor çünkü ati linux driverlarını çok geç çıkartıyor. Bazılarıda 2011 beta'da wireless sorunu yaşayabiliyor. Final sürümüne kadar çözülecektir.
  • Linux dağıtımların bazı masaüstü ortamlarını varsayılan olarak son kullanıcıya sunmalarını tam olarak anlayamıyorum. Ubuntu, KDE ya da başka masaüstü ortamlarını sunsa da Gnome ile özdeşleşmesi Pardus denilince akla KDE gelmesi aslında biraz bu işin felsefesine ters gibi geliyor bana.. Haliyle ilgili paket grubunun avantaj ve dezavantajları dağıtımın da ortak avantaj ve dezavatajları oluyor ki bu durum bence ilgili Linux dağtımının aleyhine bir durum. Kimi zaman uygulamalar felsefelerini değiştiriyor, projeler tamamen iptal olabiliyor yön değiştirebiliyor. Bir grup kursam Linux dağıtımı çıkarsam sanırım bu tip problemli durumlardan projeyi sakınmaya çalışırdım çünkü Ubuntu & Pardus tartışması aslında üstü örtülü bir şekilde KDE & Gnome tartışmasına dönmüş durumda. Oysa ister Pardus isterse Ubuntu adına diyebilirim ki kendilerine has getirdikleri bir sürü yararlı olabilecek çalışma göz önünde olmuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hoobastank

    Linux dağıtımların bazı masaüstü ortamlarını varsayılan olarak son kullanıcıya sunmalarını tam olarak anlayamıyorum. Ubuntu, KDE ya da başka masaüstü ortamlarını sunsa da Gnome ile özdeşleşmesi Pardus denilince akla KDE gelmesi aslında biraz bu işin felsefesine ters gibi geliyor bana.. Haliyle ilgili paket grubunun avantaj ve dezavantajları dağıtımın da ortak avantaj ve dezavatajları oluyor ki bu durum bence ilgili Linux dağtımının aleyhine bir durum. Kimi zaman uygulamalar felsefelerini değiştiriyor, projeler tamamen iptal olabiliyor yön değiştirebiliyor. Bir grup kursam Linux dağıtımı çıkarsam sanırım bu tip problemli durumlardan projeyi sakınmaya çalışırdım çünkü Ubuntu & Pardus tartışması aslında üstü örtülü bir şekilde KDE & Gnome tartışmasına dönmüş durumda. Oysa ister Pardus isterse Ubuntu adına diyebilirim ki kendilerine has getirdikleri bir sürü yararlı olabilecek çalışma göz önünde olmuyor.

    Özelleşmesi son kullanıcıya daha dost hale gelmesine sebep oluyor.Yoksa Gnome yada KDE programcılarının zevkine mahkum oluyorsunuz.Bu da bence Linux'ın yaygınlaşması önünde büyük bir engel oluyor.KDE ,Gnome tartışması ise kaçınılmaz son :)

    Benim anlamadığım fanatiklik,benim kullandığın süper olur nasıl bir mantık çözemedim.Adam bir kaç senelik linux kullanıcısıdır ama havasından yanına yaklaşılmaz, onu süper yapan senin kullanman değil mübarek :)

    Ubuntu Windowsun basitliğine alışan için evet çok güzel hiç bir fazlalık yok.Depo çok geniş (bu lafı diyenlerde fazladan kaç program kuruludur merak ederim :) ) ve daha güncel.Özellik az olduğu için kararlılığın daha fazla olması daha normal.

    Pardus, KDE nin getirdiği özellik bolluğu ve karmaşına sahip.Bence Pardus ekibinin büyümesi ve bünyesinde adam akıllı programcıların sayısını arttırması ve KDE üzerinde daha ciddi değişimler yapması lazım.En ciddi avantajı Türkçe desteğinin daha iyi olması.KDE nin ek özelliklerine alışınca arıyorsunuz (Ubuntuda parmağım F4 e gidip duruyor :D )

    Bence KDE nin o güzelim özelliklerini MacOSX gibi daha derli toplu hale getirmesi lazım.




  • Pardus bu sorun için proje başlattı. Masa üstleri kademe kademe kullanıma alınacak. Haziran 2011'de proje sona erdiğinde Pardus 10'a yakın masa üstüyle bağımsız ve kararlı bir şekilde kullanılabilecek.
  • Ben de yeni bir pardus kullanıcısıyıım. windowsda kullandığınız her programın bir alternatifi var. windowsda kullandığınız ancak pardusta da kullanmak zorunda olduğunuz programları kullanmak için sanallaştırma yazılımları var.... sonuç; bir Türk dünyaya bedel olabilir, ama çalışırsa. bu gidişle pardus birçok işletim sisteminden iyi hale gelecektir. gerekli olan windows kullanan ülkemizin biraz daha duyarlı olup en azından ikinci işltim sistemi olarak pardusu kurup kullanmaya çalışmaları. ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lansker

    Ben de yeni bir pardus kullanıcısıyıım. windowsda kullandığınız her programın bir alternatifi var. windowsda kullandığınız ancak pardusta da kullanmak zorunda olduğunuz programları kullanmak için sanallaştırma yazılımları var.... sonuç; bir Türk dünyaya bedel olabilir, ama çalışırsa. bu gidişle pardus birçok işletim sisteminden iyi hale gelecektir. gerekli olan windows kullanan ülkemizin biraz daha duyarlı olup en azından ikinci işltim sistemi olarak pardusu kurup kullanmaya çalışmaları. ...

    o biraz zor işte arkadaş..

    bizim millet oyun hastası,haliyle her oyunu kuramıyorsun linux çekirdekli makinelere,
    pardusu kullanmak için,kullanıcının windows da biraz ekmek yemiş olması lazım..

    ya da pardusun,daha basit kullanıcılar için,apple ın yaptığı gibi basit bi sistem kurması lazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 29 Aralık 2010; 0:24:56 >




  • Ubuntu...
  • Duygusalliga gerek yok Ubuntu daha iyidir...

    Pardus daha bir CD projesini bile gerceklestiremiyor.

    Ubuntu'nun kalitesi tartisilmaz...
  • herkes ubuntu demiş ben yeni pardus kurdum ve yeniyim bakalım daha sonra ubuntuyu denerim artık
  • Derleme yapılarak Ubuntu programları da Pardus için çalıştırılabilir aslında.
    Linux dağıtımları için bu daha kaliteli şu daha kaliteli demek doğru değildir. Herkesin kullanım alanına göre, bir sistemden ne beklediğine göre değişkenlik gösterebilir.
    Örneğin Ubuntu GNOME masaüstünü daha kararlı verir,
    Pardus KDE masaüstünü daha kararlı verir.

    Ancak paket, yansı, destek, depo bakımından Ubuntu her zaman 1numaradır.
  • linux mint
  • ubuntu mu kubuntu mu olur bu kıyaslama pardus değil.. birçok yeni linux kullanıcısı pardus yüzünden linux tan nefret edip bırakıyor bir daha yanına yaklaşmıyor, sadece masaüstü ortamı değil çıkardığı garip garip yeniden kurulum yapılmadan bir türlü çözülemeyen sorunlar hasta ediyor insanı, mesele özgür yazılımsa ubuntu da özgür pardus da, mesele yerli olmasıysa pardus un yerli işletim sistemi olmadığı sadece bilmeyenlere böle kakalanmaya çalışıldığı da zaten bilinen bir durum, bu yüzden daha yüksek performans isteyen veya gnome la rahat hisseden varsa ubuntu, kde isterim görsellik olsun isteyen varsa da kubuntu kursun, hatta buna da gerek yok, ubuntu kurun ekstradan kde kurun açılışta hangisiyle açmak isterseniz onla açarsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716


    quote:

    Orijinalden alıntı: Corpse-37

    Pardus her ne kadar Türklerin geliştirdiği bir dağıtımda olsa her koşulda ubuntu.Görsellik+sadelik+depodaki programlar+kararlı+....

    tek sorun şimdiye kadar,biraz alışması zor ve chrome paketını halen yukleyemedım...
    onlarda hallolur insallah...


    chrome paketi mevcut, Chromium8.0.552.210 başarılı, kullanabilirsiniz..




  • 2011 beta 2 de chromium kurulu geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hoobastank

    Linux dağıtımların bazı masaüstü ortamlarını varsayılan olarak son kullanıcıya sunmalarını tam olarak anlayamıyorum. Ubuntu, KDE ya da başka masaüstü ortamlarını sunsa da Gnome ile özdeşleşmesi Pardus denilince akla KDE gelmesi aslında biraz bu işin felsefesine ters gibi geliyor bana.. Haliyle ilgili paket grubunun avantaj ve dezavantajları dağıtımın da ortak avantaj ve dezavatajları oluyor ki bu durum bence ilgili Linux dağtımının aleyhine bir durum. Kimi zaman uygulamalar felsefelerini değiştiriyor, projeler tamamen iptal olabiliyor yön değiştirebiliyor. Bir grup kursam Linux dağıtımı çıkarsam sanırım bu tip problemli durumlardan projeyi sakınmaya çalışırdım çünkü Ubuntu & Pardus tartışması aslında üstü örtülü bir şekilde KDE & Gnome tartışmasına dönmüş durumda. Oysa ister Pardus isterse Ubuntu adına diyebilirim ki kendilerine has getirdikleri bir sürü yararlı olabilecek çalışma göz önünde olmuyor.


    Biz kısaca linux desek de bu proje sadece linux projesi değil. Bildiğim kadarıyla pardusta kde dışında bir seçenek bulunmasa da ubuntuda var. Kubuntu ismi ile direk kde ile de kurulabiliyor ve indirilebiliyor. Ubuntuyu pardustan daha avantajlı yapan şey ise paket desteğindeki sağlamlıktır. Hem stabil bir sistem hem de paket desteği bol. Bu iş sadece kde gnome karşılaştırması olarak düşünülemez bence. Zira şimdiye kadar kullandığım sitemler içerisinde kde ile en hızlı çalışan sistemlerden biri belkide birincisi pardus idi. Şimdi hala bu özelliği varmıdır bilmiyorum. Baya oldu hiç kurmadım ve denemedim çünkü... Pardus kullanmak da açıkçası çok zor değil ama ubuntunın son kullanıcı için geldiği nokta gerçekten çok iyi. Bu konuda bir ara benim gözümde bir numara olan mandriva bile geride kalmış durumda. Ben her ne kadar debian kullansam da ubuntu benim gözümde en iyi masaüstü işletim sistemidir.




  • Kubuntu Canonical'ın üvey evladı :) .Paket bolluğu olmadan bir iki fark dışında ha Slackware ha Kubuntu fark yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.