Şimdi Ara

Ubuntu yüklerken diske şifre koydum. Diskler görünmüyor. Acill!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopa ubuntu yüklerdekn diske şifre girdim. Sistem yüklendi fakat diskler gözükmüyor. diski başka laptopa takınca ses geliyor fakat onda da gözükmüyor. şifreyi nasl kaldırabilirim arkadaşlar yardımcı olur musunuz??acil



  • Sistem yüklendiden kastınız nedir? Sistemi açabiliyorsunuz ama diskleri/disk bölümlerini mi göremiyorsunuz?

    Kurulum sırasında tüm disk şifrelemesi seçildiyse, beraberinde LVM'de seçilmiştir. LVM olan diskler Windows ortamında görülmez ve erişilmez. Bununla birlikte farklı bir Linux dağıtımı altından ya da çalışan DVD/USB ile şifreli disk bölümünü bağlayarak disk bölümlerine erişebilirsiniz. Öncelikle LVM nedir bunu bir araştırabilirsiniz.

    Klasik olarak LVM disk yapısında şifrelenmiş bir kurulum yaptıysanız, 1 adet kök dizin ve 1 adet takas alanı oluşturulur. Takas alanı dosya yöneticisinde görünmez. Sistemi kurduğunuz bölüm, kullanıcı ev dizininde altında bulunduğu kök dizindir ve dosya yöneticisinde "Dosya Sistemi" kısayolu ile görünür. Diğer tüm dizinler bunun altındadır.

    LVM yapısındaki diske çalışan DVD/USB ile de ulaşabilirsiniz. Sistemi bu şekilde açıp masaüstüne ulaştıktan sonra dosya yöneticisini açın. LVM yapısındaki diske üzerinde anahtar eiketi görünecektir. Bu diskte ayrıca bir açılış yapabilmek için ayrı bir disk bölümü oluşturulmuştur, ama sizin dosyalarınız LVM yapısı altındaki şifrelenmiş bölümdedir. LVM şifreli bölümü bağladıktan sonra dosya yöneticisinde bir bölüm daha görünecek, kök dizininiz orasıdır.

    Yanlış anlayıp hatalı cevap verdiysem, lütfen daha fazla ve detaylı bilgi paylaşınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 28 Şubat 2018; 15:25:12 >




  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam halletim. Sıfırdan Windows kurdum. Allah razı olsun o kadar yazmışsın üşenmeden. Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.