Şimdi Ara

Ubuntu 8.10 Adım 4 Seçilecek bölüm yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Ubuntu 8.10 kurmayı denerken değişik bir sorunla karşılaştım. Harddiskte bölüm seçme kısmına gelince hiç birşey yok örünüyor orda. Bomboş... Herhangi bir seçenek vb de yok... Ne yapacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim. İyi günler.



  • kuracağın hard diski veya bölümleri unmount et. diyelim "yerel disk" isminde bir partition var. bu mount edildiyse masaüstünde görünür. sağ tıkla unmount et, windowsdaki güvenli kaldır gibi bir şey. çıkar diye geçiyor olabilir. bunu yaptıktan sonra tekrar dene.
  • Unmuont etmek işlemini tam olarak anlayamadım. Ancak sorunun o sebepten olduğunu sanmıyorum. 80 gb harddiskim var. Bunu ikiye ayırdım. 50 gb lık kısımda winxp var. Diğer bilinmeyen kısım diye geçen bir kısımdada Ubuntu 7. linux dağıtımı yüklü. Ubuntu 7. yi kurarken sorun çıkmıyor patitionlar vb gayet güzel görünüyor. Bende dedim ki 7 nin olduğunu alanın üzerine 8.10 u kurarım. Ancak Cdden sorunsuz , çalıştırdığım sistemi, kuR'a gelince, ilk 3 bölüm tamam 4. bölümde kitleniyor. Ne seçilebilecek bir Alan var ne de yapılabilecek bir işlem... Harddiskimin alanlarını göremiyorum orada. Dediğim gibi 7 de olmayan bu sorun 8.10 da oluyor.
  • hard disk bölümlerin masaüstünde görünüyorsa sağ tıkayıp "çıkart" yazısına tıklamalısın. bu sebeple bölümleyici diskleri görmüyor. diğer sürümlerde olmayan bir hata veya özellik bu sürümde olabilir ya da olmayabilir. bu başka bir konu.
  • Binbaşım masaüstünden kastımız windowsta mı yoksa linux mu? Gerçi ikisindede sanırım yok. Bende bir taraftan uğraşıyorum çözüm için. Bu arada yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stssts

    Binbaşım masaüstünden kastımız windowsta mı yoksa linux mu? Gerçi ikisindede sanırım yok. Bende bir taraftan uğraşıyorum çözüm için. Bu arada yardımlarınız için teşekkürler.

    Tabiki ubuntu desktopta. Fakat senin şu an için ihtiyacın olan tek şey ubuntuyu kuracağın disk bölümü. Eğer o bölümü görüyorsa sistemi kur. Öbür bölümü sonra halledersin.
  • Hayır Binbaşım Ubuntu 8.10 da kuruluma girince Bölümlendirme kısmı ki adım 4 e tekabul ediyor bomboş. Ne seçilecek birşey var nede tıklanacak. Halbuki 7 küsürü kurarken orada otomatik yardımcı elemanlar vb devreye giriyor. ve biçimlendirilmiş olsun olmasın tüm harddisk görünüyordu. Ben yine birşeyler deneyeceğim. Bu arada sizin tavsiyelerinizi denedim olumlu sonuç elde edemedim. İngilizce Türkçe bir çok kaynakta arattım ama sonuç elde edemedim. Bir kaç yerde aynı sorunu gördüm ama sorunu çözenler malased çözümünü yazmamış. Halledince sizleride bilgilendireceğim. İlginize teşekkür ederek yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bir gelişme kaydettim. USB bellek takılı iken disk biçimlendirmede orayı gördü. Ama benim harddiskimi görmüyor diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
  • https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ty/+bug/288675
    no partitions listed in partition table

    That is an easy way to solve the problem:
    1. plesae use the Alternative iso;

    2. when partition, run shell, you can see /hd-media,
    only need run as following:
    # umount -l /hd-media
    # exit

    3. now you can see partition tab, good luck!!!


    Böyle bir çözüm buldum ama tam anlayamadım arkadaşlar
  • sen live cd'den mi kurmaya çalışıyorsun.

    sanırım umount -l /hd-media
    komutuyla hard diski unmaount etmeni söylüyor. Yani konsolu/komut satırını açacaksın.
    Sanırım sudo root yazılında root hesbına geçior ondan sonra
    umount -l /hd-media komutunu vereceksin. Böylece hard diski sistemden ayırmış olacaksın.
  • Şimsi gerekli indirmeleri yapıyorum Yüzde 99 da bitmek üzere. Birazdan deenmelerimi devam ettireceğim. Eğer çözersem size nasıl olduğunu buradan yazacağım bir çok kişiye yardımcı olacağını düşünüyorum.
  • Hala sonuç alamadım... Ne yapacğaımı bilmiyorum
  • Kısaca biraz sistemi anlatırmısınız?
    Anladığım kadarıyla 80 lik diskin var
    bu diskin 2 parça halinde birinci bölümde NTFS sistem var ve windows kurulu
    ikinci bölümde de 7.10 kurulu?
    Siz bu 7.10 bölümü yeniden biçimlendirip sistemi 8.10 yapmak istiyorsunuz.
    Doğru anlamışmıyım?
    Eğer olay anladığım gibi ise Live Cd 8.10 ile sistemi açıp Gparted isimli programı kullanalım
    Live Cd içerisinde Sistem -> Yönetim -> Partition Editor bölümünde bulabilirsiniz.
    Gparted 'ı açtığınız zaman üzerinde Win kurulu olmayan kısı ext2 veya 3 olarak görünecektir onu silip yeniden ext3 olarak oluşturabilirsiniz..
    Daha sonra masaüstünde ki Kur simgesine tıklayıp sistemi kur dediğimizde kurulum işlemi sırasında 4. basamak dediğiniz bölümde disk seçimi işlemi gelecektir.
    Diskinizin olduğu bölümü görmesi gerekiyor.Eğer disk görülmez ise Fat dosya sistemi olabilir o bölüm Wubi ile falan kurduysanız daha önce 7.10 u falan.Bilgisayarı xp den yeniden başlatıp düzgün bir şekilde kapatıp açarsanız problem çözülecektir zanederim.




  • ironmaster. Başta ilgin ve önerilerin için teşekkür ederim. Sorunu çözememiş olsamda artık ne sebepten kaynaklandığını biliyorum. Harddiskim 80 gb Serial Ata II (sata). Ve sorun tamamen hardiskin SATA olmasından ötürü. IDE olan bir arkadaşımda deenediğim vakit gördüm ki gayet güzel çalışıyor. GPARTED konusuna gelince; programı denedim. Harddisk yönetimi için harika bir program ancak ne yaparsam yapayım yinede Ubuntu 8.10 da görünmüyor harddiskim. Epeyce araştırdım sorunu çözen bir çok arkadaşımız olmuş ancak hiçbiri nasıl çözdüğünü anlatmamış. Sorununu çözen forumlara sonunda hallettim yazıp gitmiş... Yalnızca bir arkadaşımız, Sata olan cd yazıcısı yerine pata olanı devreye sokarak sorununu çözdüğünü söylemiş ki, bir tane cd rom sahipleri için bu pek anlam ifade etmiyor. Başka türlü bir çözümü olduğuna eminim araştırmaya devam ediyorum. Umarım sorunu çözüp sizleride bilgilendirebilirim. Hepinize ilgi ve yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim.




  • Sorunun Satadan Kaynaklı olabileceğini veya çözümsüz kalacağını zannetmiyorum açıkcası
    Zira Benim sistemimde de 3 Adet SATA II 1 Adet SATA I Hard disk İki Adet Sata DVD-RW mevcut
    Her hangi bir sıkıntı olmadan kurulumları gerçekleştiriyorum.
    Konuyla Alakalı olarak Ubuntu Türkiye forumlarına veya hata sistemine kayıt girebilirsen eğer daha iyi bir sonuç alabilirsin.

    Ayrıca Ne yalan söyleyim sorunun şu an hala tam olarak anlamış değilim
  • Saygı değer IronMaster. Tekrar tekrar ilgin için teşekkür ederim. Sorunu tamamen anlamış bulunmaktayım ve artık SATA harddiskten kaynaklandığından eminim. Buna benzer bir sorun Vista yüklü olan ve SATA HDD li makinalarda Win XP Pro kurarkende çıkıyormuş. Sorun tam olarak şu; Ubuntu 8.10 kurarken 4. adımda (Bölüm Seçme) orada hardiskimizin bölümlerinin göründüğü kısım bomboş görünüyor. Yani makinada HDD donanımı tanımalanamıyor. Harddisk yok muamelesi yapılıyor yani. Çözüm içinde Anakart CD lerinden veya internetten donanımla ilgili yazılımı yükleyip kurmayı önermişler. Şu an şehir dışından olduğumdan hafta sonu onlarıda deneyeceğim. Şu ana kadar Türkçe kaynaklarda Floppy aracılığıyla çözüm önermişler ama bir kaç başlıkta bunun floppysiz yapılabileceğini gördüm. Neyse araştırmalarım devam ediyor sizlere bulduğum kaynakları ve yapabilirsem çözümü anlatacağım ki, Ironmaster'ında belirttiği üzere problem asla çözümsüz değil. Hepinize ilginiz için tekrar teşekkür ederim.




  • Benim hdd sata, ubuntu 8.10 kurdum ve hiç sorunum olmadı. Zaten 7.x sürüm bir ubuntuda olmayan bir driver probleminin 8.x bir ubuntuda olmasını düşünmek hiç makul bir yaklaşım değil.
  • Haklısınız ama oluyor malasef. Benimde kalıma almadı. SATA diskimi görmüyor olsa gerek. Çünkü aynı cd ide diski görüyor.
  • Arkadaşlar disketsiz olarak harddisk tanıtma hakkında bilgisi olan var mı? Sorunu hala çözüme ulaştıramadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.