Şimdi Ara

U600 İlk Şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk şarjım kaç saat olmalı...Telefonumu aldıgımda 3 cubuktan 2si doluydu..1 çubuk lana dek harcadım ve
    20.00 gibi şarja taktım...3.saat 20 dk oldu...şarj dolu gözüküyo şu an..

çıkarayım mı yoksa 10 12 saat bekleyeyim mi..

teşekkürler

• Bir süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' piller kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda pili en azından 9 ile 16 saat arası şarj etmek ve pil tam olarak boşalmadan şarj etmemek zorundaydık. Eğer pili uzun şarj etmezsek ya da telefonun şarjı bitmeden pili şarj edersek ''Bellek Etkisi'' denen bir olay gerçekleşiyordu. Böylece pil şarj tutma kapasitesini yitiriyor, bekleme süresi zamanla ciddi oranda azalıyordu.

Günümüzde telefonlar ''Lityum Polimer'' ya da ''Lityum İyon'' piller kullanıyor. Nikel kadmiyum pillerde yaşanan tüm problemler bu pillerde büyük ölçüde aşılmış bir durumdadır. Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından çıkarabilirsiniz. Pil dolar dolmaz şarj aleti düşük akım göndermeye başlar. Kısacası pil dolduktan sonra telefonu hala şarj cihazında tutmanın herhangi bir anlamı bulunmuyor. Ancak pil çok uzun süre şarjda kalırsa bu sefer ''sürşarj'' dediğimiz bir olay gerçekleşir ki bu da pile zararlıdır. Pilin esas performansı göstermesi için ilk 4-5 şarjı pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.

• Merhabalar...

Ya dünkü durumu anlattım..Şarj dolunca çektim..Şarjım gece 23.00'dan ertesi gün 20.00'ye kadar sürdü...Yani 1 gün bile değil...Bu normal mi?

Sizin dediğiniz gibi şarjda fazla tutmadım..Dolunca çıkarttım...

Sizce daha sonradan açılır mı pilim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaLaFaN -- 28 Haziran 2007; 20:27:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Pilin esas performansı göstermesi için ilk 4-5 şarjı pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.

• Ya arkadaşım...İlk şarjımda dolunca cıkarttım...

artık şarjım 1 gün zor gidiyor...

verdiğin bilgiler yanlış değil umarım..neden böyle oldu?
  • ben d600 almıştım ilk şarjımı ark. dediği gibi yaptım başlarda 1-1,5 gün gidiyordu şidi ise 2-3 gün gidiyor özellikleri kullanmaya bakıyor + ekran parlaklıgı düşürün çk etkiliyor
  • ya tum markların degısıktır bazı parcalar ıstemıyor 12 saat bazıları ıstıyor bu kullandıkları teknolojıye baglı mantık olarak kılavuzunda ılk sarj dıye kesınlıkle bırsey olması lazım yanı emınım bende d900 aldım ve vardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE TAM ŞARJ OLMUYOR
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Telefonu ilk aldığınızda bataryayı tamamen boşaltıp şarja takmak gerekir.Ayrıca batarya dolduğunda boş yere şarja takılı olarak bekletmemek gerek bence.
    @..Knight.. ' ın dediği gibi ilk birkaç sarjı bataryayı tam olarak boşaltıpta yapmakta yarar var.Telefon pil konusndaki esas performansını bu süreçten sonra göstermeye başlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan. -- 11 Temmuz 2007; 10:57:12 >
  • bende u600'ü yeni aldım.sarjı 2 gün kadar gidiyor ama almadan önce şarjın az gittiğini söylemişlerdi.benim de bir sorum olacak.ben tlfonu titreşim modunda kullanıyorum yani tüm sesler kapalı.bu haldeyken sabah 6da çalması için alarmı kurup tlfonu kapattım.fakat sabah alarm çalmadı.samsung u600 kapalıyken alarm çalmıyor mu.nokia ve sony ericssonlarda böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.nasıl ayarlanacağını bilen varsa ve söylerse sevinirim.yoksa bu tlfon sadece açıkken mi alarm veriyor.
  • yeni heves işte ilk günler herkkes böle özen gösterir sonra şarjı bitmeden şarja koymaya, telefonu daha özensiz kullanmaya başlarsın
  • ben dorduncu defa pilin tamamen bosalmasini bekliyorum ve sarj ediyorum....ama hala ayni hala tik yok..bakalim daha sonra ne olacak?pilin omru uzayacak mi kisalacak mi?
  • yeni pillerde pil tam dolduktan sonra bekletilirse pil bir süreden sonra deşarja geçiyor ve pilinizin zarar görme hitimali doğuyor

O yüzden herzaman tam şarj oldumu çıkartın. Eskidendi o 16 - 20 saat beklemeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.