Şimdi Ara

TYT100+ AYT 60+ ne kadar zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TYT paragrafım hep full dil bilgim 0 yani 30 net tr. matematikte bilgim yok mantıktan anlarım TYT mat sabit 20 net TYT hepsi toplam 60-65 net yapıyorum. Ayt ye hiç çalışmadım bugüne kadar, Mat 2-3 Fen 6-7 yapabiliyorum.

Sizce tyt 100+ AYT 60+ 2020 ye kadar çıkmam ne kadar zor olur? Çalışmaya şimdiden başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AN0NYM0US -- 9 Ağustos 2019; 21:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sende kendimi gördüm. Hatta ben daha kötü olabilirim.Benim TYT netim ilk denememde 40 idi. Dil bilgisinde berbattım, hala öyleyim , matematik benimde 20 civarlarıydı-sınav dışında sadece 7-8 denemede 30+ net gördüm-, paragrafım iyidi. Sınav netim ise 98 TYT, 62 AYT. Benden biraz daha fazla çalışırsan rahat hedeflerine ulaşırsın.

HAFTA İÇİ: Günde 40 biyoloji 40 kimya 40 fizik 50 mat 25 paragraf sorusu çözüyordum. Soruların çoğunluğunu okulda çok fazla boş bıraktıkları için okulda hallediyordum, eve fazla bırakmıyordum. Okuldan geldikten sonra biraz dinlenip yemek yedikten sonra 1,5 konu+0,5 tekrar şeklinde 2 saatlik konu çalışması yapıyordum. Tekrar mola (1 saat kadar) ardından 1 saatlik okulda gördüklerime bakıyordum ödevleri falan hallediyordum. Dershanemin hafta içi etütlerine neredeyse hiç gitmedim; zaman kaybı gibiydi.
    HAFTA SONU: Dershanem 8 ders olduğu için kısacası hafta sonu da okula gidiyormuş gibiydim. Hafta sonları soru çözmezdim, konu çalışması ve tekrar yapardım. Basitçe dershanede 8 ders molalarla 3 saatlik konu çalışması. 2 gün soru çözmemek sana fazla gelirse soru çözüm videoları izleyebilirsin.

Belirli bir yerden sonra konu tekrarı için deneme çözmeye başladım son 1 ay sadece deneme çözüyordum

DİPNOT: Benim sosyalim ve paragrafım iyi olduğu için tytde sadece fen ve mata yoğunlaştım.
  • Bu verdiğin netlerle hedefine ulasman icin gunde 9+ saat calısman lazım en az yine de yapılmayacak sey degil

• Sınavda dediğin netleri yapman için kurum denemelerinde en azından 105 tyt 65 70 ayt yapman gerekiyor ona göre hedef koy.Sınav anı farklı oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nachuoul

Bu verdiğin netlerle hedefine ulasman icin gunde 9+ saat calısman lazım en az yine de yapılmayacak sey degil
    9 da fazla olmamış mı hocam

• içtenlikle diyorum dil bilgisi ve sosyal çalışacağın son şey olsun
    tyt mat çalış +35'e çek.
    ayt mat çalış +30'a çek.

bir yandan ufak ufak tyt fen çalışırsın, tyt fen çalıştıkça ayt fen netlerinde ufaktan artar.
    2. dönem de ayt fen kasarsın
  • Nachuoul N kullanıcısına yanıt
    Hocam ayt için 3-4 yeterli ama tyt için yetmez. 9+ abartmışsınız. Ben 11de düzenli 3-4 saat çalışıyordum. 12. Sınıf aralıkta ders çalışmayı bıraktım ayt 60,25 geldi. 9+ çalışırsa 100+ 75+ yapar

• Sende kendimi gördüm. Hatta ben daha kötü olabilirim.Benim TYT netim ilk denememde 40 idi. Dil bilgisinde berbattım, hala öyleyim , matematik benimde 20 civarlarıydı-sınav dışında sadece 7-8 denemede 30+ net gördüm-, paragrafım iyidi. Sınav netim ise 98 TYT, 62 AYT. Benden biraz daha fazla çalışırsan rahat hedeflerine ulaşırsın.

HAFTA İÇİ: Günde 40 biyoloji 40 kimya 40 fizik 50 mat 25 paragraf sorusu çözüyordum. Soruların çoğunluğunu okulda çok fazla boş bıraktıkları için okulda hallediyordum, eve fazla bırakmıyordum. Okuldan geldikten sonra biraz dinlenip yemek yedikten sonra 1,5 konu+0,5 tekrar şeklinde 2 saatlik konu çalışması yapıyordum. Tekrar mola (1 saat kadar) ardından 1 saatlik okulda gördüklerime bakıyordum ödevleri falan hallediyordum. Dershanemin hafta içi etütlerine neredeyse hiç gitmedim; zaman kaybı gibiydi.
    HAFTA SONU: Dershanem 8 ders olduğu için kısacası hafta sonu da okula gidiyormuş gibiydim. Hafta sonları soru çözmezdim, konu çalışması ve tekrar yapardım. Basitçe dershanede 8 ders molalarla 3 saatlik konu çalışması. 2 gün soru çözmemek sana fazla gelirse soru çözüm videoları izleyebilirsin.

Belirli bir yerden sonra konu tekrarı için deneme çözmeye başladım son 1 ay sadece deneme çözüyordum

DİPNOT: Benim sosyalim ve paragrafım iyi olduğu için tytde sadece fen ve mata yoğunlaştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim tempomdan 1-2 tık hızlı çalışırsan hedeflediğinden çok daha iyi yaparsın
  • yulind kullanıcısına yanıt
    Hocam pargrafınız nasıl iyi oldu.
    Ekstra kitap okumak sizce faydalımı

Yazın ne çalıştın hocam peki
  • Ayt yapılabilir tyt belli olmaz

• deli gibi kitap okurdum önceden ekstra bir şey yapmadım.
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    tyt fizik tyt-ayt biyoloji bitirdim. En sevdiğim iki ders olduğu için kolayca hallettim sınava kadar unutmamak için deneme çözdüm full
    Hocam konulara nasıl ve nereden çalıştınız

• Tytm 80 85 aralarindayken ki 1 donem tyt calisan birisi icin cok az msüde 68 tyt de 71 tyt yaptim 102k geldi ayt de 59.75le 45k ya cekebildim yani bence ayt kasin tytniz denemelerle 70 75 bandina gelse iyidir sinavda benim baya dusmustu tytm bu arada ayt mat ve fkb 30+olursa tyt de 70k falan gelirse 30k civari 25k falan yapilabilir gayette.Tyt şans işi bir arkadasik msüde 102 net yapmisti tyt de 76ya dusurdu ozdebirlerde 90 95 civariydi yani adam hala mayista tyt mat soru b cozuyordu ayt si de 40 olunca batirdi haliyle

• Scath S kullanıcısına yanıt
    Ben dinlemeyi/okumayı daha çok sevdiğim için, daha az yorucu oluyor, mantığını kavrayana kadar dersi anlattırırdım ya da okurdum.
    okul/dershane'deki dersler dışında youtube'dan hocalara geldik, kimya adası, fizikle barış, selin hoca kanallarından konu anlatımlarını dinleyip ardın konuyla ilgili iki test çözerdim. Ayrıca tekrar yapmasını kolaylaştırmak ve süreklileştirmek için önemli gördüğüm şeyleri ve unutacağımı düşündüğüm ayrıntıları küçük kağıtlara yazıp masama yapıştırırdım. Sürekli gözümün önünde olduğu için çalışması kolay oluyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.