Şimdi Ara

TYT Sınavı çok önemli bir sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk sınavdan alınan puan bir sonraki sene de geçerli olacak deniliyor. Şimdi normalde benim bu sene sınava girersem obp puanımın kırılması gerekiyor. Ama ben bu sene çalışıp sadece ilk sınava girersem ve aldığım puanı seneye kullanmak istersem seneye kırılmış bir şekilde mi eklenecek obp puanım geçen sene girdiğim sınava?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayir

• şahane bir soru
  • Hayır aynı şekilde eklenecek, ayrıca puanın değil sıralaman etkili olacak. Örneğin bu yıl 400 puanla 15 bininci olduysan, seneye de 15 bininci olacaksın ama puanın 400'den farklı olacak.

YÖK haksızlık olmaması için puanı değil sıralamayı esas alacağını sitesindeki SSS PDF'sinde açıkladı.
  • BÖyle bi soru olamaz yaa girme bence sen sınava

• quote:

Orijinalden alıntı: F1rST22

O şöyle değilmiydi aynı puanla sıralamaya sokulup o seneye göre sıralama belirlenmiyor muydu ?

Hayır hayır, eğer bu şekilde olursa adaletsiz bir durum ortaya çıkar. Bunu ön görüp puanı değil sıralamayı esas alacaklarını söylemişler. YÖK'teki SSS belgesi madde:18
  • TAKİP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hungergames82

BÖyle bi soru olamaz yaa girme bence sen sınava

Ne alaka?

• Ayrıca ben henüz geçtiğimiz yaz bir üniversiteye kaydoldum. Sorum yanlış anlaşıldı sanırım. Normalde sınava girdiğimde bu sene obp puanım yarı yarıya kesilerek eklenecek ve o şekilde belirlenecek sıralamam. Ama eğer ben bu sene girdiğim TYT sınavını seneye kullanmak istersem ne olacak? Çünkü seneye girersem bir kesinti olmayacak obp puanımda. Bende bu seneyi boş geçmemek için ilk oturumdaki sınava girip seneye onu kullanmak, seneye de sadece ikinci sınava hazırlanmak istiyorum. Merak ettiğim soru bu sene tercih yapacak olursam kırılacak obp puanım aynı sınavı seneye kullanmaya kalktığımda da bu sene kırıldığı haliyle mi kullanılabilecek?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.