Şimdi Ara

TYT Matematik Çalışmaya mı Bağlı? Yeteneğe mi Bağlı? (ANKET) 200 oy+ ve %50 / %50 kaldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
5
Favori
4.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

TYT Matematik Çalışmaya mı Bağlı? Yeteneğe mi Bağlı? (ANKET) 200 oy+ ve %50 / %50 kaldı


(En Son Oy Tarihi: 12.11.2022)
Giriş
Mesaj
  • evet :)
  • sorun calismaya veya yetenek degil..asıl iş calismaya baslayinca nekadar kısa surede net artisi yasiyorsun bu işte yetenek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guiltylead G kullanıcısına yanıt
    oha ilk defa birine haklısın dedin
  • Bence yetenek daha fazla ağır basıyor benim 9-10 da matematik karnede hep 2-3 falan geliyordu 11.sınıfta okul ygs denemesi yapmıştı bize mattan 30 civarı net yapmıştım sınıfta en iyiydi gerçek tyt'de de full geldi zaten.Problemleri falan çözebilmek için konu bilmeye hiç gerek yok sayısal mantığın varsa yapabiliyorsun diğer sorular da öyle bence ki ygs'de daha çok bilgi vardı artık tamamen sayısal mantığa dayalı bir sistem yeteneği olan çatır çutur yapar yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 22 Eylül 2019; 22:20:37 >
  • Yılın birikimiyle çalişan düzenli kitap okuyan bu sinavin içinden geçer.Son 2-3 yil kala hazirlananlar yetenek işi demesin boşuna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    kendin türkiye 1.si oldun herhalde her şey çok kolay ezbermiş ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    kendin türkiye 1.si oldun herhalde her şey çok kolay ezbermiş ya
    Haklı bir tespit yapmak için Türkiye birincisi mi olmak gerekiyor?

    Bol bol kitap okuyup paragraf çöz, zira yazdığım yazıyı doğru düzgün anlayıp analiz edememişsin.

    Her şey çok kolay değil, eğitim sistemi ezbere dayalı olabilir fakat bu kolay olduğunu göstermez, parmak bastığım nokta şu; bu sınav sisteminde sizden zekanızı kullanmanız değil, bir şeyleri ezberleyip belirli bir mantık çerçevesine oturtarak müfredatı yalayıp yutmanız ve bu doğrultuda iyi bir sıralama yapmanız isteniyor.

    Böyle söyleyince çok kolaymış bir şeymiş gibi geliyor fakat değil, bu yüzden ilkokuldan beri soru çözmeye alışanlar sınav senesi üstün başarı gösterip derece yapıyorlar, aynısını yıllardır yatan birisinin yapamamasının sebebi yıllardır yatmaya, beynini yormamaya, gayret etmemeye alışmış olmasıdır, zira insan doğasında soru çözmek yoktur, okuma yazma gibi sonradan kazanılan ve geliştirilen bir beceri olduğu için yılların emeği olmazsa üstün başarı gösterilemez.




  • geçen sene nerdeyse hiç tyt mat çalışmadım, denemelerde sürünüyordum neyse dedim ayt de kurtarırız dedim. 73k tyt 3k ea ayt yaptım. mezuna kaldım.

    bu sene tyt de her derse düzgünce çalışıyorum özellikle mat. üst düzey bi yetenek sahibi olduğumu düşünmüyorum tyt mat konusunda biraz işlemde hızlıyım o var. bakalım sene sonunda ne yapacağız. acil + sarmal prob + akıl oyunları prob götürüyorum.
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    adam burda bütün eğitim sistemiyle ilgili bi soru sormamış ki sadece tyt matematiği sormuş ve yeni sistemde tyt matematik ezber falan değil bal gibi de yetenek gerektiriyo işlemleri hızlıca yapmak 1 dk içerisinde sordugu şeyi anlayıp ne yapıcagına karar vermek zeka istiyo tabiki de soru çözerek pratik yaparak kendini geliştirebilirsin ama ne kadar çalışırsan çalış belli bi sınırın üstüne çıkmıyo tyt matta bu arada yıllarca yatıp çalışan adamlardan daha iyi mat yapanlar da gördüm
  • hala eşit bir sonuç çıkmadı
  • BlueEarth kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sınavda süre yetse 30 35 yapabilirdim 19 anca yaptım süre çok önemli onu da alan denemelerinde ve genel denemelerde ayarlamak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.