türkçe-sosyal-fen-mat yapıyodum ama pek mantıklı gelmiyor siz nasıl çözüyosunuz |
TYT GENEL DENEME ÇÖZME SIRASI

-
-
sfmt -
anlık karar. türkçe kolaysa sos çözüp mata geçiyorum. türkçe zorsa mata geçiyorum. fen de biraz kafaya göre
-
T-S-F-M veya T-S-M-F. çok oynamıyorum sırayla. TSF kısmı zaten eeeen fazla 50 dakikada bitiyor zaten
-
Kitapçıktaki sirayla çözüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam nasıl bu kadar hızlı bitiyor bir taktiği var mı? Benim sadece türkçe 1 saat sürüyor. -
Tsfm -
Türkçe sosyal yapıyorum matematikte ilk 12 soruyla biraz uğraşıp kolay problemlerden yapıp fen'e geçiyorum fen'i bitirince matematiğe dönüyorum 55 dk falan kalıyor 30 soru kalıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam türkçeyi hızlı bitirme sebebim 9, 10 ve 11. sınıfta çok okuma yapmam. Ama bu okumalardan kastım roman, hikaye gibi şeyler değil de bilimsel makale, felsefi kitap, deneme yazıları tarzı şeyler okumam. Sanırım buna bağlayabilirim. Sosyal 5-6 dakikamı falan alıyor, çok okumalık bir şey yok bence metinler uzun olmuyor ve yorum sorusuysa okuyup tekte anlayıp işaretliyorum. Fende de çok işlem gerektiren kısım yok TYT adına. Bir de banko 4-5 tane boşum oluyor TYT fen konularını biraz ağırdan götürdüğüm için :D
-
Hocam ben 43-44 dk da yapıyorum Türkçeyi nasıl 35-36 Lara çekebilirim? Paragraf soru sayısını mı artırayım? 43 dk da 33-34 net çıkıyor geçen 34 dk da çözdüm 27.50 geldi
Mat tr sos fen, geçen yıl tr başta mat ikinci sıradaydı ama tryi ilk çözdügüm zaman çok baygınlık geldiği icin yerlerini degistim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam söylediğiniz süreler çok iyi gerçekten daha önce de yetiştirememe problemiyle ilgili tavsiye istemiştim yine okumam tavsiye edilmişti. Şu an 11im sizce okumaya şimdi başlasam günde 1 saat kadar faydası olur mu? -
Hocam açık konuşayım ben 12. sınıfa geçtiğimden beri paragraf kitabı açmadım. 11. sınıfın sömestir tatilinde Benim Hocam denemelerini bitirmiştim (cevap anahtarında çok yanlışlık vardı ama iki sene geçti düzeltmişlerdir. metinler harikaydı, sırf keyfine bile çözülür), bir de 12'ye geçiş yazında Bilgi Sarmal paragraf kitabından üç beş test çözdüm o kadar. Dershanenin verdiği paragraf ödevlerini bile arkadan bakıp işaretliyordum.
Bence akademik okuma yapmanız lazım hocam. Sabah uyandığınızda gazete okur gibi okuyun mesela çok güzel siteler var. Ya da gece yatmadan önce göz atın. Paragrafı hızlı çözmek için paragrafı hızlı anlamanız lazım. Bence bu noktada paragraf çözerek pratik yapmak çok efektif olmaz. Yani bir futbolcu maça çıkarak tecrübe kazanır elbette, ama bu maçlarda futbolcuyu oyunda tutan ve yükselten şey antrenmanlardır. Ben bu mantıkta ilerleyin derim. Biraz Rüştü hocanın çöp taktiklerinden gibi gelebilir ama biraz bilimsel yazılarla haşır neşir olduktan sonra paragraflarda çıkan tümcelerin tamamını okumasanız bile 3-5 kelime sonra ne diyeceğini, iki üç tümce sonra ne anlatacağını tahmin edebiliyorsunuz. Asıl pratiklik denen şey bence bu. 12. sınıfta çözdüğüm hiçbir denemede 34- yapmadım, son iki aydır da 37'den düşmüyorum diyebilirim
-
Kesinlikle olur hocam. Özellikle felsefi metinler okuyup onları anlamaya çalışmak, onların üzerinde düşünmek paragraf üzerindeki gelişiminizi de olumlu anlamda etkiler ve 8-10 ay sonrasına harika bir yatırım olur. Benim de felsefeye ilgim 11. sınıfta başlamıştı
-
Çok teşekkür ederim cevapladığınız için bugün başlıyorum. -
Teşekkürler
türkçe ilk 20 soru-sosyal-fen-türkçe kalan 20 soru-mat
-
TSFM
-
T m f s -
Karar verdim T-M-S-F sosyalde de bazi bilgi sorularini yapamayacagimi bilirim soruyu gecerim diye düşündüm
Benzer içerikler
- ayt matematik için hangi tyt konular bilinmeli
- 2018 msü sıralama hesaplama
- ösym bu siteye ulaşılamıyor
- devam zorunluluğu olmayan hukuk fakülteleri
- tyt fulleyen var mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X