Şimdi Ara

TYT Fen Ne Zaman Bitmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir EA'cı olarak amacım TYT Fen'de 15 ve üzeri yapmak. Sizce TYT feni yazdan mı bitirmek mantıklı yoksa yazın matematiğe yüklenip aralık civarı mı bakmak gerek? İlk önce fenden sizce neye bakılmalı fizik-kimya-biyoloji arasından? Mesela edebiyata erken başlamak saçma olabiliyor çünkü unutulabiliyor lakin matematiğe erken başlamak faydalı bu ayrım fkb'de var mı diye sormak istedim.

• bir tmci için en kolay net artırılan fen dersi kimya olarak gözlemledim. tyt fen hedefiniz yüksek olduğuna göre sıkı çalışırsınız diye düşünüyorum 1-2 haftalık işi var.

kimyaya şimdi bir bakın sene içinde tyt netleriniz hafiften yüksek gelir motive olursunuz eğer denemeden denemeye çözmek yetmiyorsa sene içinde biraz düşer. düştüğünde anlarsınız son aylarda bir tur daha atarsınız fizik biyoloji bilmiyorum.
  • Burtazan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim, katılıyorum dediklerinize.
  • hocam tyt fende unutulabiliyor. O yüzden mat başlamak daha mantıklı diye düşünüyorum fakat üstte arkadaşımızın belirttiği gibi tyt kimyadan da başlayabilirsiniz.

Size önerim kimya biyoloji fizik diye gitmeniz ve fizikte optiği en sona bırakmanız eğer zaman olursa da ona bakabilirsiniz. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben MF ciyim Ayt fiziği bu sene full yaptım ama optiği bir türlü yapamadım zorlandım.

Kimya gerçekten en basit net getiren ders olabilir.

Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım
  • Yksma kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Çalışma metodu nasıl olmalı sizce? Mesela ben yazarak çalışmayı pek sevmem lakin bu dersler için elzem mi? Mesela mat için yazarak çalışma bana saçma gelir ama edebiyat için yazarak çalışılabilir, bu fkb dersleri arasındaki ayrım nedir?
  • bence matematikte belli bir seviyeye gelince hemen başla bitince seri branş denemeleri atarsın. ben son 2 hafta kimya ve biyoloji yetiştireceğim canım çıktı
  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt
    Hocam biyoloji okunarak çok akılda kalmadığını düşünüyorum ben onu yazarak çalışırdım. Onu yazarak çalışmanızı tavsiye ederim.

Kimya genelde işlem sorulmuyor sözel kısımlar ama daha anlaşılabilir olduğu için eğer ezberliyebilirseniz yazmak şart değil. Genelde kurallar veya formüller oluyor onları küçük kağıtlara yazarak bir yerlere yapıştırabilirsiniz. Örnek veriyorum periyodik tabloda yukarı ve sağa doğru elektron ilgisi artıyor onu şekiller ile gösterebilirsiniz.

Fizikte de işlem sorulmuyor fakat tam olarak sözel değil yazmadan çalışabilirsiniz bol bol okuyun kafanıza oturtturun yeter. İşlemleri yerlerini de çok yüzeysel işlem yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selin hoca biyoloji konu kitabi nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yksma kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, açıklayıcı yazmışsınız. Teşekkür ettim.
  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler, katılıyorum. Mat oturmaya başlayınca direk başlamak gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.