Şimdi Ara

TYT Çalışma Konusunda Yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• fridabaci kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma, bilemedim. Oraya da açayım mı ?
  • 2020 mf 720.si olarak tavsiye vereyim
    Öncelikle daha 10. Sınıfsın. Edebiyat coğrafya tarih marih bunlar hep ezber bunları unutursun Zaten.
    Benim sana 3 önerim var :
    - bol bol kitap oku sözcük,cümle,paragrafta anlam çöz.
    -hem klasik hem de yeni nesil problemlere aban.
    Tyt bitirmek için erken diye düşünüyorum.şahsen ben 10 dan 11 e geçtiğim yazı boş geçirmiştim.Ama dil bilgisi + mat + fen tyt konularını bi tur bitirip soru da çözsen ilerde hatırlamana katkı sağlar ama çok da şart değil.ilk 2 saydığımı mutlaka yap ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul da uzayacakmış galiba, 10. sınıf konularını testleriyle beraber 1 ay öncesinden bitireceğim. O 1 ayda da 9. sınıf Fen konu anlatımı dinleyip TYT kitabindan 9. sınıf kısımlarını tamamlamayı düşünüyorum. Sonrasında da TYT Mat + Paragraf. Kitap okuma zaten hep var.

Edit : Aynı sekilde 9 Edebiyat konu anlatımı dinleyip TYT Edebiyat kitabından 9 kısmını bitirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 12 Mart 2021; 9:7:8 >
  • edebiyat değil.sayısal devam edeceksen türkçe çalışman lazım.sayısal öğrencisi edebiyattan sorumlu değil ama tyt de türkçe var 40 soru.

türkçe =dil bilgisi + sözcükte anlam cümlede anlam + paragrafta anlam

sayısalsan divan edb miş tanzimatmış fln bu saçmalıklarla vakit kaybetme sakın.

• Nasıl yani sayısal seçtim diye Edebiyat'taki hikayedir, şiirdir, romandır çıkmayacak mı ? Ama sonucta 9 ve 10'da bölüm secmedim, onların çıkması lazım değil mi ?
  • Kwanon K kullanıcısına yanıt

Oraya açarsan daha çok yardımcı olurlar. Üniversitede veya lisede okuyanlara, mezunlara ordan daha rahat ulaşırsın

Hayır sadece dil bilgisi ve paragraftan sorumlu olursun sayısal seçersen

• Tyt de herkesin ortak.

türkçe = sözcük cümle pragraf + dil bilgisi. 40 soru

sosyal = tarih coğrafya din felsefe (bunların hangi yıllardan cıktığını hatırlamıyom genelde yorum çıkar zaten çalışmadan 1y yaptım). 20 soru

mat (9 ve 10 konuları). 40 soru

fen = fizik kimya bioloji (9 ve 10). 20 soru

ayt sayısalda

mat (11 ve 12 ama ufak tefek 9 ve 10 dan da sorabilir hepsine çalışacaksın ztn) 40 soru

fen = fizik kimya bio (üsttekiyle aynı) 40 soru

• TYT'de evet herkesin ortak o yüzden hikâye, şiir, roman cikmasi lazım değil mi ? Genel kültür olsun diye mi ogreniyoruz anlamadım ki

doğru düşünüyon da yok işte.onlar ayt edebiyat konusu.ona da eşit ağırlık veya sözel düşünürsen gerek var.

• O zaman ben şuan edebiyat'ta bunlara çalışarak vakit mi kaybediyorum ? Gerçi okul sınavları için lazım da ilk sınavı olduk daha da olmayız herhalde

Okul sınavlarını önemse.4 senenin ortalaması diploma notun olacak.o da sınavda sıralamanı etkiliyo.benim ham sıralama 619 du diploma notu işin içine girince 720 ye düşürdü

• Kaçtı peki ortalaman ? Benim 9. sınıfta 92 kusur idi , bu sene de 95 96 gelir

95’ti

• En iyi diyeceğim şey 11. sınıfın yazına kadar AYT'yi bitir.Gerisi bi şekil gelir zaten.Ama bitirmeyide yarım yamalak algılama.Yani hiç yoktan120 soruda 90 falan yapacak şekilde bitir.Ve en önemliside eksik olduğun konuya mutlaka tekrar iyi çalış.Benim en büyük hatam buydu.Denemede yanlış yapıyodum sürekli bir dahaki sefer doğru yaparım diyip hiç çalışmıyodum.Sınavdada normalde yaptığım netleri yaptım.Hatta mat kolay olduğu için en iyi netimi yaptım.İkinci sınavdada zaten konuları 9 10 11 de bitirdiysen sınava yakın 1 ayda bile bitirebilirsin tüm konuları.Ama bilmiyosan çok zor.Yani önceden çalıştıysan her şey çok kolay oluyor.İkinci sınava konu eksiksiz girme.Ben kimyadan 1 konuyu bilmiyordum sadece 24-4 yaptım boş ve yanlışların 4 tanesi o konudan dolayıydı.Elektrokimya mı neydi.Son bir şey daha yazayım.Çevremde başarılı olanların %90 ı istikrarlı kişilerdi.Yani bi denemede 140 yapıp diğerinde 100 yapan değil,netlerini düzgün olarak arttıran kişilerdi.Yani en önemli şey istikrar.

• Maşallah iyimiş. Ben o zaman TYT Edebiyat'tan yazın bir test kitabı alıp bitirsem mi ? Yoksa elimde hem 9 hem de 10. sınıf için Palme Edebiyat test kitabı var, onları mi bitirsem ? Boşa masraf yapıp TYT kitabi almaya gerek yok gibi. 10. sınıf edebiyat kitabı zaten yaz başlamadan 1 ay önce kadar biter. O zaman TYT Fen ile 9. sınıf Edebiyat test kitabı bitiririm.
  • jeanbay3 J kullanıcısına yanıt
    Ben sana olayı özet geçeyim, istersen ne yapmam konusunda yardım et. 9. sınıf 1. dönemi pek hatırlamıyorum, ikinci dönemde ise hiç derslere girmedim. Yani o eksikleri kapadım. Yukarıya test kitaplarının fotosunu da koydum hatta daha yukarıya yazdım da. Neleri cözeyim, hangi dersten TYT kitabı alayım. Bu yazdıklarım elimdekiler ;

9.SINIF

ÇAP Matematik Fasikül
    ÇAP Fizik Fasikül
    ÇAP Kimya Fasikül
    ÇAP Biyoloji Fasikül
    Palme Coğrafya
    Palme Tarih
    Palme Edebiyat
    Palme Fizik

ÇAP'larda önce konuyu anlatıyor sonra konuyu kavramak için basit testler var. En sonda da Acemi, Amatör, Uzman, Şampiyon testleri var

10.SINIF
    ÇAP Matematik Fasikül
    Aydın Yayınları Kimya Fasikül
    Palme Biyoloji
    Palme Edebiyat
    Kafa Dengi Fizik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 12 Mart 2021; 9:38:31 >

Edebiyatı unut kardeşim senin onla işin yok.dediklerimi yap.dediklerimi yapabilceğin kitap varsa onla yap yoksa yeni kitap al.edebiyatları falan hiç dokunma letgoda sat veya takas falan yap.edebiyattan sorumlu değilsin tyt ayt de.(sayısal olduğunu varsayıyorum)

• Evet sayısalim. TYT de sozelcilere göre Sayisalcilara göre Eşit agirlikcilara göre ayrı ayrı mı hazirlaniyor ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.