Şimdi Ara

Twitter ödüllü açık bulma programı başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  



    Twitter ödüllü açık bulma programı başlatıyor



    Zaman zaman dev internet platformlarının potansiyel açıkları ve zaafiyetleri bulması için ödüllü programlar düzenlediğini duyuyoruz. Bu kez Twitter önemli bir teknolojisini yazılımcıların dikkatine sunuyor. 



    Twitter ödül dağıtacak



    Twitter’ın en çok tartışılan teknolojilerinden birisi şüphesiz resim kırpma algoritması. Tam boy yüklenen resimleri belirli yapay zekâ algoritmalarına göre kırpan Twitter, akış sayfasında daha küçük boyutunu gösteriyor ve böylece veriden tasarruf etmiş oluyor. 



    Ayrıca Bkz.Beyin implantı girişimi Neuralink'in kurucu ortağı şirketten ayrıldı



    Ne var ki yapay zekâ algoritmalarının art niyetli davrandığı ve hatta ten rengi daha koyu olana değil de açık olana odaklanarak kırpma yaptığı şikayetleri dile getirilmişti. Şimdi Twitter kırpma algoritmasının kodlarını herkese açıyor. 



    Sektörün ilk algoritma odaklı ödül programı olduğu ifade edilen yeni programda fotoğraf kırpma aracının doğurabileceği potansiyel zararların araştırılması isteniyor. Yazılımcıların bulduğu tehlikelere göre 3500$ seviyesine kadar ödül verilecek. Böylece Twitter da algoritmanın neresine müdahale etmesi gerektiğini görmüş olacak. Yani bir kazan-kazan durumu söz konusu. 8 Ağustos tarihindeki DEF CON AI Village etkinliğinde gerçekleşecek olan programın detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

     




    Kaynak:https://www.engadget.com/twitter-bug-bounty-contest-algorithm-bias-image-cropping-185634779.html







  • Adını twitter değilde hayaller gezegeni yapsa daha iyi olur. İçerisi olmamış olayları olmuş gibi anlatan hikayeci fenomenlerle dolu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.