Şimdi Ara

Twitter; Beyaz Saray hesaplarını sıfırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter; Beyaz Saray hesaplarını sıfırlıyor



    Kasım ayında yapılan ABD seçimlerini kazanarak Başkan olmaya hak kazanan Joe Biden ve ekibi; Ocak ayı itibariyle ABD yönetimini Trump ekibinden devralacak. ABD yönetimi yanında Beyaz Saray Twitter hesaplarının yönetimi de Biden ekibine geçecek.



    Sıfırdan başlayacak



    Twitter hükümet değişimlerinde mevcut hükümetin kullandığı hesapları kaçıncı dönemse ona göre isimlendirerek arşivliyor. Yeni hükümetin kullandığı hesapları dönüştürüyor veya aynı isimlerde yeni hesaplar açıyor.



    Ayrıca Bkz.Cities: Skylines, Epic Games'te ücretsiz



    Trump geçtiğimiz seçimlerde hükümeti devraldığında @POTUS ve @WhiteHouse hesapları tüm kullanıcıları ile birlikte gelmişti. Bu kez Twitter hesapları sıfırlama kararı aldı. Biden ekibi buna tepki gösterse de Twitter kararından vazgeçmiyor.



    @POTUS hesabı normalde 33 milyon civarında kullanıcıya sahipti. @WhiteHouse ise 26 milyon kullanıcıya hitap ediyordu. Bu hesaplar şimdi @WhiteHouse45 ve @POTUS45 şeklinde arşivlenecek. @FLOTUS, @VP, @PressSec, @Cabinet ve @LaCasaBlanca hesapları da aynı şekilde arşivleniyor.



    Biden ekibinin @transition46 hesabı @WhiteHouse olarak sıfırdan başlayacak. Ayrıca yeni bir @POTUS hesabı tanımlanacak. Yukarıda saydığımız hesaplar da aynı şekilde Biden ekibine geçirilecek. Twitter mevcut takipçileri bu konuda bilgilendirecek. Trump ise hali hazırda 88 milyon takipçisi olan kendi Twitter hesabını kullanmaktaydı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/potus-twitter-account-joe-biden-transition-donald-trump-200635668.html







  • bu twitter tam hukumet yalakasi cikti, biden kazansin diye trumpin tweetleri sildiler resmen, hani dusunce ozgurlugu? trump tekrar secilirse bu twitter'i tarihe gomer demedi demeyiniz.
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Twitter yönetiminde sen olsaydın ve iki adaydan biri gerçek olmayan paylaşımlarını senin platformunda yapıyor olsaydı buna izin verir miydin? Trump'ın kazandığını iddia ettiği tüm eyaletlerde oyların tamamının sayılmasıyla Biden önde bitirdi. Bu da Trump'ın sadece asılsız iddialar ortaya attığını gösterdi. Buna arka çıkan platform olmamak için böyle önlemler almalıydı twitter ki aldı da. Ayrıca tüm tweetler silinmedi. Doğru olmayan tweetlere okunmadan önce bir uyarı konuldu ve extreme derece de yalan olanların ise platformda yayınlanmasına izin verilmedi.

  • White Water kullanıcısına yanıt
    twitter mahkeme degildir, yalan dogru mahkemelerin işidir, açık ve net taraf tuttu, savunulacak yanı yok. fikir ozgurlugu varsa mahkemeye verir cikacak sonucu bekler. iyi o zaman nelerin dogru nelerin yanlis olduguna twitter ekibi karar versin, mahkemeye falan gerek.
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt

    Twitter'ın yaptıkları mahkemelerin yerini almak değil. Seçimin kimin kazandığını yapılan sayımın ardından Eyalet Yüksek Mahkemesi (Supreme Court) kazananı tasdikler ve varsa diğer adayın itirazlarını incelemeye başlar. Ancak Trump henüz seçim gecesi kazandığını ilan edip kalan oyların sayılmasının önüne geçmeye çalıştı. Bunun içinde Demokratların seçime hile karıştırdıklarına dair gerçekliği kuşkulu paylaşımlarda bulundu. Twitter bu paylaşımların önüne geçmeye çalışarak mahkemenin işini yapmasına yardımcı olmuş oluyor bir bakıma. Ancak mahkemenin yerine karar vermek gibi bir durum söz konusu değil. Twitter Terms of Service'i (Türkçesi Hizmet şartları ve Gizlilik Politikası) okudunuz mu bilmiyorum. Ancak madde 3 "Content of Service" altında Twitter, platformunda paylaşılan içerikleri telif hakları veya yasalara aykırılık gerekçesiyle kaldırma veya gizleme hakkını saklı tutmaktadır. Platforma üye olan biri bunu kabul etmek zorunda olduğu için Trump'ın da kabul ettiği varsayımında Twitter, fikir özgürlüğüne dair bir ihlalde bulunmuş olmuyor. Sonuçlanmamış bir seçimin sonuçlarını manipüle etmek yasa dışı bir hareket olacağından Twitter'ın bu tweetlere müdahale hakkı bulunmaktadır.



    Eğer sizin dediğiniz gibi bir fikir özgürlüğüne müdahale ve Twitter'in mahkeme yerine geçmesi durumu olsaydı, Dünyanın en zenginlerinden Donald Trump'ın avukatları Twitter dava üstüne dava açardı. Ancak medyaya böyle bir şey yansımadı. Trump sizin dediğiniz gibi haklı olsa neden dava açmıyor Twitter'a?



    3. Content on the Services

    You are responsible for your use of the Services and for any Content you provide, including compliance with applicable laws, rules, and regulations. You should only provide Content that you are comfortable sharing with others.

    Any use or reliance on any Content or materials posted via the Services or obtained by you through the Services is at your own risk. We do not endorse, support, represent or guarantee the completeness, truthfulness, accuracy, or reliability of any Content or communications posted via the Services or endorse any opinions expressed via the Services. You understand that by using the Services, you may be exposed to Content that might be offensive, harmful, inaccurate or otherwise inappropriate, or in some cases, postings that have been mislabeled or are otherwise deceptive. All Content is the sole responsibility of the person who originated such Content. We may not monitor or control the Content posted via the Services and, we cannot take responsibility for such Content.

    We reserve the right to remove Content that violates the User Agreement, including for example, copyright or trademark violations or other intellectual property misappropriation, impersonation, unlawful conduct, or harassment. Information regarding specific policies and the process for reporting or appealing violations can be found in our Help Center (https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-report-violation#specific-violations and https://help.twitter.com/en/managing-your-account/suspended-twitter-accounts).

    If you believe that your Content has been copied in a way that constitutes copyright infringement, please report this by visiting our Copyright reporting form (https://help.twitter.com/forms/dmca) or contacting our designated copyright agent at:

    Twitter, Inc.

    Attn: Copyright Agent

    1355 Market Street, Suite 900

    San Francisco, CA 94103

    Reports: https://help.twitter.com/forms/dmca

    Email: copyright@twitter.com

    (for content on Twitter)





  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt

    Ayrıca şunu düzeltmem gerek: Twitter'in hükümet yalakası olabilmesi için Trump lehine hareketlerde bulunması gerekli çünkü seçim gecesi de dahil olmak üzere hali hazırda Trump hükümeti görevde. Biden Hükümeti 20 Ocak'tan sonra göreve başlayacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.