Şimdi Ara

Twisted Metal (2023 - ) | Peacock Original (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gayet güzel bir dizi tutmamasına şaşırdım.Tam 7.5lik bir dizi ne baş yapıt neden zaman kayıbı.Öncelikle psem olmadığı için bu oyunu hiç oynamadım ama sadece bilirdim.Dizisinin yapıldığını öğrenince şaşırdım.Çünkü o kadar popüler bir oyun değil ve yapılırsa ucuz oyun filmleri gibi birşey olur zannettim ama yanılmışım.2. sezon onayıda gelmiş heyecanla bekliyorum.Ayrıca bu dizinin peak noktası Sweet Tooth kendisi her çıktığında seviniyorum tabi en iyi dostu Harolduda unutmamak lazım tam bir efsaneler.Çok büyük beklentilerle izlemezseniz sizi gayet eğlendirecek bir dizi.

2. Sezon teaser

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Peacockyoutube
    Twisted Metal Season 2 | Official Trailer | Peacock Original
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=SFMG1gBtOtI

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • İlk sezonu severek izlemiştim ve bitireli çok olmamıştı ki yeni sezonun geldiğini öğrendim. Güzel bir sürpriz oldu.

"The North Remembers"
  • 2. sezonun ilk 4 bölümünü beğenmedim. 5. bölüm güzeldi. Umarım ilerleyen bölümlerde ilk sezonun altında kalmaz.

• Dizinin 2. sezonunu 1-2 hafta önce bitirdik. Açıkçası daha önce de dediğim gibi TM hayranı olmasam, oyunlarını oynamamış olsam diziye hiçbir şekilde bakmazdım. Ancak gerek bu oyunların etkisi gerekse değişik bir evreni olması sebebiyle dizi ilgiyi kendine çekiyor. Özellikle oyununu hiç oynamamış oyunuyla ilgisi olmayan kesim sanki bu diziyi daha çok sevmiş gibi geliyor bana. Ama maalesef dizi yeterince iyi değil.

Twisted Metal evrenine derinlemesine hakim olmasam atmosferi sebebiyle şunu söyleyebilirim ki karakterler daha psikopat, daha ciddi, daha az Z kuşağı ergeni gibi davranıyor. Biraz cıvıklıktan kimseye zarar gelmez, absürtlük fena olmaz ama abartıldığı zaman dizinin tadı kaçıyor neyse.

Karaterlere gelirsek dizinn önceki bölümlerindeki itici gıcık karakterler aynen devam ediyor maalesef ki başrol olduklarından Quiet'ı canlandıran Stephanie Beatriz aşırı itici bir hatun canlandırdığı karakter de leş. Keşke şu karakteri turnuvalarda ortadan kaldırıp yok edip öldürseler de kurtulsak diyorum her seferinde, tam bit iticilik abidesi. Diğer göreceli olarak güzel olsa da iticilik abidesi olan kızımız ise Mayhem karakteri. Bu tip 2. sezonla dahil oldu. Çok aptal, çok kolpa, çok komik olmayan ama komik olduğu sanılan boş ve klişe bir karakter. Quiet gibi bunun da diziye kattığı hiçbir şey yok. Dollface ise yine 3. sezon ile dahil olan diğer itici ve boş karakterimiz. Bu 3 boş karakteri dizinin 2. sezonunu izlerken ne zaman öldürecekler, hadi bir ters köşe olsun, turnuvada ölsünler diye bekledim ama maalesef.
    Dollface denen zenci karıyı Minion diyerek yeniden diriltip diziye tekrardan dahil etmişler böyle bir aptallık olamaz.

Sezona gelirsek evet ilk 4 bölüm gerçekten aşırı sıkıcıydı. Başta biraz hareket olur gibi oldu ama gerçekten ilk 4 bölümü zor bitirdim telefona, saate bakıp bakıp durdum. Dizinin kalitesini yerlerde sürüyüp yerin altına sokmuşlar. Ancak 5. ve 6. bölümle işler tersine döndü. 7 miydi 8 miydi tam hatırlamıyorum biraz vasatı ama şu turnuvanın olduğu araç çatışmalarının olduğu hemen her bölüm diziyi yükseltti. Zaten TM severler olarak diziyi asıl izleme amacımız buydu. Bir de nasıl bir hikaye anlatılacak, oyunla referanslar nasıl olacak, oyundaki hikayede ne vardı bunlar ne anlatacak diye merak etmemiz de diğer izleme sebeplerimizdi.

Araç çatışmaları hoş olsa da araçlardan çıkan mermilerin hiçbirinin araçları delip geçmemesi, kaportada yarıklar oluşturmaması hoşuma gitmedi. Bu sahneleri özenle takip ettim. Şimdi evet oyunlarda böyle olmayabilir sonuçta bu bir oyundu o zamanın grafik ve fizikleriyle bunları yapmadılar, pek fazla sallamadılar. Gerçi o zamanlarda bile basit mermi izleri yapılabiliyordu ama neyse. Filmde ise sanki silahlar mermi değil de leblebi atıyor gibiydi. Tamam mermilerin notmalde o araçları kullanılamaz hale getirip savaş sahnelerini hemen bitirebileceği ve seyir zevkini düşürebileceğinin ben de farkındayım ama insan ne bileyim en azından senaryoda filan bu araçlar özel zırhlı vs diye destekleyici bir şeyler yazar, söyler, gösterir. Ne bileyim aracın bazı kısımlarında ağır zırh olduğunu filan gösterirsin. Gerçekten bir roket işini bitirir ama oyunda bitirmiyordu sonuçta. Bunu gerçek hayattaki fizik kurallarıyla oyundaki fizik arasında senaryosal bir köprü kuracak şekilde inşa edebilirlerdi. O zaman çok şık dururdu. Hayır tabii ki bir araç roket manyağı olup hayatta kalmıyor tek rokette gidiyor ama benim demek istediğim bu değildi tabii. Yine de çayışma sahnelerine bi yükseldim. Gelecek sezonda daha iyisinin gelmesi dileğiyle.

Karakterlere tekrardan dönelim bu sefer üzerine pozitif şeyler yazacağım karakterleri sıralayacağım daha çok. Kadın oyunculardan ve karakterden Raven karakterini sevdim. En azından diğer 3 aptala göre daha ilgi çekici, daha bir kendini izleten bir karakter. Hem göze hitap ediyor hem de senaryoya az çok bir katkısı var, daha ilgi çekici. Kullandığı araç da iyiydi bu arada. Oyunda var mıydı bu hatun hatırlamıyorum bütün karakterlere hakim değilim. Oynamamış olduğum oyunlarında da olabilir veya hiç olmayıp dizi için yaratılmış da olabilir teyit etmek lazım ama üşeniyorum.

Mr Grimm karakteri ise epey iyi olmuş. Sweet Tooth ile birlikte diziyi karakteri için izlenebileceklere yenisi eklenmiş. Ben açıkçası Mr. Grimm'in bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Beklediğimden iyi ve gizemli çıktı diyebilirim. TM3'te kendisini sepetli motoruyla sürüyorduk, diğer oyunlarda ahanda bu filmde olduğu gibi standart motoruyla oynuyorduk. Çol dayanıksız bit aracı vardı hemen ölüyordu. Bu karakter diziye bir şeyler katar işte.

Needles Kane aka Sweeth Tooth için fazla bir şey söylemeye gerek yok dizinin yüklenicisi zaten ama bu bölümde biraz fazla karikatürize fazla cıvık geldi sanki. Az biraz daha ciddi, daha ürkütücü daha da psikopat olsa tadında yenmez. Buradaki Sweeth Tooth PS2'deki TM Black oyunundaki hali tercih edilmiş. TM3'teki gibi olsa şahsen daha çok severdim. Ama iyidir.

Axel'ı görmek de fena olmadı. Keşke aracını o TM3'teki gibi etkin bir şekilde görebilseydik.

Ve beklediğim gibi bu sezona Calypso karakteri dahil oldu. Yine TM evreninin önemli karakterlerinden. Ama gerek karskteri canlandıran oyuncu olsun gerekse dizideki karakterin kendisi olsun biraz fazla yumuşak, fazla ciddiyetsiz geldi. Yani TM3'teki Calypso'ya bakıyorum eyvallah şeytani bir gülüş, psikopatlık, doğaüstülük var ama karakter daha kötü ve daha ciddi duruyor. Ayrıca kendisini dizide canlandıran oyuncunun yüzü biraz yassı köşeli, Calypso oyunda daha uzun yüzlüydü. Seçilen oyuncu gerçekten enteresan bir yüze sahip ve bu iyi, benziyor benzemiyor değil ama tam olarak beklenene de biraz uzak. Ayrıca karakter çok fazla zorlama kahkaha atıyor, ben Calypso'nun böyle kahkahaşar attığını pek hatırlamıyorum, şeytani gülüşünü yapar geçerdi. TM3' bütün karakterlerin oyunun bitiriş sonlarıyla ilgili sinematikleri. Başlangıçtaki açılış konuşmasını atacaktım ama into müziği çok yer kapladığı vazgeçtim.

Görüldüğü gibi Calypso dilekleri yerine getiriyor. Dilekler demişken dizinin sonundaki mevzuya gelirsek
    Stu şans eseri ilk Calypso turnuvasını bedavadan kazanıyor. Dileğini diliyor. Ve beklemediği şekilde dileği gerçekten gerçekleşiyor, ben şahsen Calypso'nun böyle bir pislik yapacağını bekliyordum ama nasıl bir sahne göreceğimizi merak ediyordum. Bizim Stu'yu Dünya'dan uzaktan bir kapsülde arkadaşının cesediyle gönderdi. Şimdi bundan sonra düşünebiliriz ki bu eleman artık dizide yok, öldü varsayabiliriz çünkü oradan nasıl gelecek Dünya'ya değil mi? Değil işte dizinin son bölümlerine bi bakıyoruz Stu geri gelmiş, neymiş, orada uzun zamanda öğrendikleriyle uzay aracıyla oradan ayrılmış, Dünya'ya dönmüşmüş, insanın bsg diyesi geliyor benim geldi. Tamam dizi çok ciddi değil ama bu demek değil ki senaryonun ırzına geçecek kadar diziyi ayaklar altına alabilirsin. Zaten bir bu bir de Dollface denen itici karının Minion yapılarak geri döndürülmesine uyuz oldum. Ulan bu SJW tayfası gerçekten midemi bulandırıyor, illa dizideki zenci ve kadın sayısını diziye hiçbir şey katmadıkları halde tutmaları lazım. Bu kadar zorlama bir iş olmaz. Minion bir yaratık olmalı yaratık olarak kalmalıydı. Dollface ne alaka?

İyisiyle kötüsüyle idare eder bir sezondu, ilk sezondan biraz daha iyiydi, daha fazla araç savaşları gördük, daha fazla ilginç karakter vardı. Şu araçların savaşlarını arttırıp daha da ciddi hale getirirlerse bu dizi yürür gider. İlk 4 bölümü görünce diziyi daha da izlemem diyordum ama sonrada açılınca devam etmeye karar verdim.

Bakalım gelecek sezonda Minion'ın o askerî aracını görecek miyiz. TM3'te Minion Londra haritasında 2. boss'tu. Washington'da, Darkside, malum zeplinde Primavel görecek miyiz acaba. Gerçi hepsini aynı anda vermezler. Aslında dizideki aptalca seks ve boş sahneleri, aptal karakterleri kaldırsalar ve onların yerine dizinin evrenine, hikayelerine ve önemli karakterlerine odaklansalar bu diziye her şey sığdırılır.

Ha bu arada zaman zaman çalan dizinin müzikleri galiba TM oyunlarındandı tam emin olamadım. Hayır o 90'lar ve 2000'lerdeki popüler müzikler ve şarkılar değil. Oralarda da nostaljiye oynamışlar ama yemezler. Yalnız Rob Zombie'nin şarkısı çalınca beni bi tavlamadı değil. Rob Zombie severim ama bir de TM3'ün açılışında be bazı yerlerinde Rob Zombie'nin şarkıları mevcut oradan beni bi etkiledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Eylül 2025; 20:55:34 >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Duygularıma tercüman olmuşsunuz hocam. İlk sezon gerçekten çok daha iyidi bu sezon hem kalitesi çok düşüktü hemde aşırı saçmaydı. Birkaç sefer güldüm onun dışında hep zorlamaydı. Savaş sahneleri için Death Race çok iyi örnek. Evet roketler için biraz gerçek dışı ama sağlam hasar alsalardı çok güzel olurdu. Savaş sahneleri çok azdı. Saçma bir şekilde araç dışı savaş sahneleri vardı, Sanki Twisted Metal değilde Mortal Kombat felan izliyoruz. O mimic çok kalitesiz gözüküyordu. Gerçekten 3. Sezonda sağlam bütçe ayırmaları lazım böyle saçma sapan sjw içerikleriyle ciddiyetsiz kalitesiz bir dizi yakışmıyor.

Aslında bu sezonla ilgili ağır eleştiriler yapsam da savaş sahnesi ve savaş süresi bakımından ilk sezondan daha iyiydi. İlk sezonda sadece dizinin başında ve sonunda araç sahneleri görmüştük. Bundan en azından bi 4 bölüm filan araçlarla yapılan çatışmalardan koymuşlar. Evet Death Race (2008) filmindeki gibi bir şey yapsalar daha iyi olurdu. Orada aracın arkasında devasa kalınlıkla bir zırh vardı, mermi filan işlemiyordu. Zaten o filmi de TM3 sebebiyle çok sevmiştim. Adı TM değil ama atmosfer olarak epey andırıyordu ve ayakları yere basan bir senaryosu da vardı. Ben insanlı mücadelelere karşı değilim yani bölümü boş geçireceklerse böyle yapsınlar ama belirli bir kalitesi olsun. Onun dışında evet dizinin aslen araçlarla olan çatışmalara eğilmesi ana odağın bu olması lazım. Bu sezondaki araç çatışma sahnelerine bakarsak sanırım ilk sezondan daha fazlaydı bütçe, 3. sezonda kesenin ağzını açarlarsa daha fazla şey görme ihtimalimiz var ama şu SJW tayfayla nereye kadar gider bilmem. Diziye karakterleri uyduracaklarına kendi fantezilerine göre karakterleri ve diziyi şekillendirmeye çalışıyorlar.

• 2. sezonu seyrettim. Güzel olmuş.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.