Şimdi Ara

twingo alacağım ama?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
20.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ark lar ayrıca 2001 model cinetic buldum türkiye ye gelmedi deniyordu acaba bi hatamı var

belki taraflı bir yorum olacak ama ben bu arabaya araba pazarında bindim ömrü hayatımda 1 kez. orada da içim kalktı indim. arka koltuktaki diz mesafesine aldanma. koltuklar kızaklı yani bagaja doğru giriyor, böylece diz mesafesi kazandırıyor sana. yani arka duvara yaklaştırıyorsun koltuğu iyice. bu da twingo gibi bir araçta çok ciddi bir güvenlik sorunu oluşturur. araba ferah dizayn edilmiş olabilir, kolaylıkları olabilir ama "oh yeah twingo" da değil. ben Daihatsu Cuore sürdüm, 40la giderken döner kavşakta (dönmedim çapraz geçtim) öleceğim takla atacağız sandım. bu da aynı hissi "süspansiyonlarda vs bir modifiye yapmazsan" 50km/h ile verir tahminimce.
    direksiyona geçip oturdum, önüm bomboştu, simidi eklemişler konsol yoktu. çok garip geldi, sevmedim. kapıların öyle (kumaşsız sanırım) boş olması hoşuma gitmedi. torpido gözü yoktu, file koymuşlar. çok büyük bir eksik benim için. sunroof dedikleri şey arabanın üzerini bezle kaplamışlar, hırsızlar bıçakla yarıp giriyor. kışın buz gibi oluyormuş. klima ne kadar başarılı deneyemedim.
    elektrikli direksiyon hoşuna gidebilir.

basit bir araç olduğu için çok sorun çıkarmıyormuş kullanıcısına. o yönden de iyi.
    ancak ben bu arabayı elerken güvenliğine ve iç mekanı sevmememe göre karar verdim. binmediysen gidip kullanmanı öneririm. ucuz ve donanımlı görüp boşu boşuna araştırma yapma internetten, beğenmeme ihtimalin de var.
    o "taklalar atan arkadaşım burnu kanamadan çıktı, kaza yaptılar gıdıklandık dediler" cümleleri de gerçekçi değil. Her kaza kendi içinde değerlendirilir. her doğan kazasında da ölüm olmuyor. ancak BMW'de ölen de olabiliyor. bu araç hiç de güvenli, sağlam bir araç değil sınıfı belli amacı belli. ondan bunu beklemek Twingoya haksızlık etmek olur. Ancak şu var, sağını solunu çarpınca yine de kullanırsın çarpışan oto gibi, tamir ettirmene gerek olmaz. her koşulda gider
    ben bu arabaya vereceğim paraya yazık olacak dedim aslında ama kışın otobüsler çok canıma tak ederse alınmayacak şey değil. rover falan hiç bakma, bulaşma. çok aradım temizi yok.

kısacası yüksek modelli, klimalı bir araç. fiyatı uygun. şehir içinde markete bakkala gideceğim ara sıra, arabam var dursun kenarda rahat ederim dersen alınası bir araç. ama çok dikkatli kullanmanı öneririm. güvenli ve daha rahat bir araç istiyorsan C-D sınıfı 95 model civarı araçlar bak. LPG ile onlar da bu kadar yakıyor. ayrıca satması daha kolay(şıpsevdi isen).
    Not: buarada sakın yetkili servise götürüp ekspertiz raporu almadan alma. Twingo da olsa bir sürü masraf açabilir. bisiklet değil sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 28 Temmuz 2009; 8:18:28 >

• boyanmış bir araç kazalı demek değildir.fan club a üye olduğum için 20-30 kadar twingo bir arada iken hepsini kendi aracımız gibi test edip deneyebiliyoruz.şuan hemen hemen tüm üyelerimizin twingolarının neresi sağlam neresi çürük bilirim,biliriz.

yigit sen maalesef 97-98 kasa bir twiye binmişsin.dolayısı ile beğenmemen doğal bende o kasaları sevmiyorum.yol sesini 99 ve üstüne göre daha fazla alıyor.kokpiti dediğin gibi basit yapıda.koltukları ileri geri sallanıyor.97-98leri beğenmemek de haklısın.

99 ve üstüne binsen fikrin az da olsa değişebilir.tam anlamıyla içine belki gene sinmez ama aldığın arabanın fiyatı ve yeri belli.ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.

twingo klasmanındaki diğer araçların arka kısımlarına bak (106-107-eski kasa corsalar-coure-lupo vs) bunların hepsinde arka taraf aynıdır.yani sadece twingoya özgü bir olay değil arka koltukların bagaja yakın olması.bagajdan uzak olmak istiyorsan C segmentinden sedan bir araç alman gerekir.

ama unuttuğun bişey var.bu tip arka tarafı bagaja yakın olan araçların (sadece twingo için söylemiyorum.bu tipteki tüm araçlar) arkadan gelen darbeler için malzeme deformasyonu biraz daha yüksektir.eğer bu araçlar arkadan çarpmalarda yeterli güvenliğe sahip olmasalardı üretimde olmazlardı.

seninde dediğin gibi en kral bmw mercedes bile güvenli değil.dünyadaki hiçbir taşıt (en lüks arabalar,trenler,gemiler uçaklar vs) %100 güvenli değildir.

sen kişisel görüşlerini belirtmişsin.bu tamamen senin düşüncelerindir.beğenmek zorunda değilsin.almak zorunda değilsin buna saygımız var.maalesef ilk twingo incelemen 97-98 modellerinki olmuş.dediğim gibi 99 ve üstüne binersen (özellikle 2002) tam anlamıyla olmasa da belki fikirlerin biraz değişebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenakuz

ark lar ayrıca 2001 model cinetic buldum türkiye ye gelmedi deniyordu acaba bi hatamı var

bu cinetic dediğin aracın linkini alabilirmiyim? böyle bir model türkiyede yok çünkü.sahibinden.com dünyadaki tüm modelleri listesine katmış.kendi aracının modelini bilmeyen sevgili türk vatandaşımızda sallamasyon olarak o modeli işaretlemiş.aracının üstü açık diye cinetic işaretlediği kesin

bilemiyorum arkadaş hiç içine binmemiş olabilir diye beklentilerini düşüreyim dedim. konsol bana çok boş gelmişti, masa gibi. yolda giderken karpuz kır ye üzerinde torpido gözü olmaması skandaldı. cüzdan vs açıkta gideceğiz bu da istanbulun kırmızı ışıklarında tehlike yaratır.

arka koltuklar bana çok tehlikeli geldi, özellikle istanbulda arkadan çarpmalar çok oluyor. minibüs tarzı bir araç kırmızıda dururken 30-40la gelip çarpsa arkadakiler çok ciddi yaralanır hatta ölür diye tahmin ediyorum koltuk arkaya dayalıyken. sen güzel yönlerini yazıyorsun ben de kötüleyeyim dengelensin olay

ama bu sınıfta alınacak başka araç yok gibi. ben de kışın fiyatlar ucuzlarsa düşünebilirim 2000üzerini. 8bine 98 model satıyorlardı haziranda bakarken.

istanbulda zor böyle bir araçla yaşamak. her an aha şurdan girecek burdan çarpacak diye kavşaklara girilmez valla. sağlam bir kazada (başkası gelip çarpınca) hiç şans tanımıyorum ben araçtaki kişiye.ek güçlendirmeler varsa bilemem tabi ama 2 kapı ve cücük sınıf bir araç sonuçta. ne kadar güçlü olabilir.

• cinetic dediğin bu mu?

http://www.sahibinden.com/123000_km_de_2001_model_temiz_twingo-14WQQaXQQ15207039WQQpXQQdisplayitem

türkiyeye gelmediği için cinetic'in donanımı nedir bilemiycem ama o cinetic modeli öylesine işaretlenmiş.özelliklerden vites'e bak.SMG/F1 yazıyor oysa manuel vites var araçta.Twingonun otomatiği ya Automatic (türkiyede yok almanyada mevcut) yada Quickshift (türkiyede benim bildiğim 2 adet var.Biri yurtdışından özel olarak gelen en kral twingo.türkiyedeki hiç bir twide olmayan özellikleri var.Yol bilgisayarı,cd changer vs.başka varsa bilgim yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 28 Temmuz 2009; 9:53:17 >

• 30-40 km ile arkadan darbe yediğin zaman hiç bişey olmaz arkadakilere merak etme.araç dıştan sağlam değil gibi gelebilir göze.bende almadan önce öyle düşünüyordum ama kaza yapmış twileri görünce fikrim değişti.

2002lerin iç görünümünü.türkiyedekilerin kumaş deseni farklı.

twingo alacağım ama??

twingo alacağım ama??

99-2000-2001lerin içi

twingo alacağım ama??

97-98lerin içi

twingo alacağım ama??

son resimde yan aynalar manuel gözüküyor ama türkiyedekilerin hepsi elektriklidir yanlış anlaşılmasın.bide twingoların modeline göre kokpitin ön yolcu tarafı farklılık gösterir.

pack modelinde son rsimdeki gibi kapaklı torpido vardır ama yolcu airbag'i yoktur.(airbagli olan nadir modelleri var ama)

alize modelinin kokpitinin yolcu tarafı resimdeki 2002 ile bire bir aynıdır.yolcu airbagi vardır yani.

alize klimanın olduğunu belirtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 28 Temmuz 2009; 13:20:29 >

• AA torpido var bunda şimdi tuttum
    valla kışa doğru bakacaz artık benzin fiyatlarını bi görelim de. 7 litre de yaksa benzin benzindir. yukarı yönlü açık uçlu
    yukarıdaki roketwingo'ya SMG vites koyabilirler.
    emeğinize sağlık
    bende 99 ve üstü baktım ama
    iyi diyebbileceğim 2 tane 2000 model için 10000 istediler bence bu çok
    bekleyip düşmelerini beklemeye karar verdim...

o cinetik modeli için felix
    evet o ilandı araba
    satıcısı bir al-sat cı çıktı zaten..
    rengi de çok kötü :)
    Tam bir sehir arabasi diyebiliriz.
  • çalıştığım şirkette mesai arkadaşım geçen sene 99 model lacivert çift airbagli bir twingo alize aldı. iç hacmi dev gibi çok az yakıyor. elektrikli ayna, klima, çift airbag var. kliması çok iyi soğutuyor kronik twingo arızası olan immobilizer arızası vardı; onu da bir ustaya çözdürdü. yeni evlendiğinden eşi de kullanacağından otomatik bir araç arıyordu. bir bayan arkadaşımız yeni 3008 aldığından onun ilk sahibi olduğu 206 1.6 lt. 110 bg. XT aracını satın aldı. şimdi içi sızlaya sızlaya twingosunu satıyor. Twingonun ülkemize gelen en özel modeli Elite versiyonuydu yanar dönerli harika bir gri tonu rengi ve özel elite amblemleri vardı. tabii özel alaşım jantları da.. temiz düzgün bir twingoyu eğer sahibi satmak isterse 8.500 -9.000 tl civarına alırsın. araç çok sağlamdır. şehir içi ve ekonomik bir araçtır. bundan 110 km.de performans veya süper fren falan beklemek abes olur. lastik boyutlarıyla fazla oynamak ise yakıtı arttırmakta.almak istiyorsanız hemen bir tane edinin boyum 1.92 arka koltukları geriye çektiğimde ben orada bacak bacak üstüne bile atabiliyorum.

2009 PEUGEOT 308 Comfort 1.6 VTI 120 Hp Babylone Kırmızı

• bayan arabası konusu çok farklı bir bakış açısı ama çok sempatik bir otomobil olduğundan herhalde bir de kullanım kolaylığı dünyada satılmış 4.6 milyon adet Twingonun yaklaşık % 80inin ilk sahibi bayanlarmış.bu arada yeni twingo da çıktı ülkemize gelmiyor zaten aracında tüm albenisi kalkmış std. ufak bir clio gibi olmuş. Twngo MKI kasa artık bir kült araçtır. Kaplumbağa gibi her zaman alıcısı olacaktır.tabii ki fan klüpleri de

2009 PEUGEOT 308 Comfort 1.6 VTI 120 Hp Babylone Kırmızı
  • elite modeli maalesef 98 modellerde var.98 kasalarında içi pek hoş sayılmaz kaldıki elite modelinin kadife koltukları biraz eski somyaları andırıyor alıcının cebinde 8500-9000lira gibi bir para varsa mutlaka 99 ve üstü tercih edilmeli.

ama ben 97-98lerin içini de beğeniyorum diyen varsa bişey diyemem.orjinal lastikleri 145/80/13 dür.birde 155 taban olanı var.bunlar bisiklet tekerinin biraz kalını işte onun yerine çoğu kullanıcı 165/70/13 kullanıyor şuan.bende de ilk zamanlar 165/70/13 vardı.195/45/14 e geçtim.yakıtımda hiçbir değişiklik olmadı.hala aynı yakıt ile aynı mesafeyi katedebiliyorum.185/55/14 kullanana arkadaşlarımında yakıtında değişiklik yok.

sanırım kaplumbağalardan sonra ciddi anlamda tek fan clubu olan twingolar www.twingofanclub.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 30 Temmuz 2009; 17:33:43 >

• felix hocam merhaba,
    twingo konusundaki uzmanlığınıza binaen birkaç şey sormak istiyorum müsadenizle,
    2002 twingo almak konusunda kesin kararlıyım, acaba otomatik tercih etmek doğru olur mu, sorun çıkarması olasılığı veya kronik bir sorunu var mıdır otomatik şanzumanın?
    bütün 2002 ler 16 valf midir?
    cam tavan mı bez tavan mı tercih etmeliyim?
    performans artırmak için motora uygulanabilecek birşey var mıdır?
    müzik sisteminin direksiyondan kumandasını devre dışı bırakmadan kasetçaları cd çalara değiştirme imkanımız var mı?
    son olarak
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-twingo-otomatik-vites-cam-tavan-klima-renault-twingo-1-2-expression-31071222/detay
    bu arabaya bu para biraz fazla mıdır, hakkı nedir bu arabanın?
    çok teşekkür ediyorum.
    saygılar.

• twingonun quickshift şanzımanlı olanı türkiyede sayılı sayıda. ben twingofanclub.com yöneticisiyim. dolayısı ile yakşalık 40-50 farklı twiyi inceleyip sorunları ilgilenmişimdir. ama içinde hiç bu şanzımana sahip olan yok. çünkü çok nadir bulunabilen bir model. bu nedenle ne desem yalan olur. bu twiyi almak istiyorsanız ilk iş olarak yetkile servise aracı sokup şanzımanın durumunu inceletmeniz lazım. daha önce bunun gibi bir ilan vardı 10.000e.arkadaşlardan biri arabayı görmeden kaporayı yatırdı ve arabanın yanına gitti. servise bir soktular ki şanzıman sorunlu. alamadan geri gelmek zorunda kaldı.

linkini verdiğin twi türkiyede bulabileceğin en full twidir. elektrikli cam tavan ve quickshift şanzıman artıları.

cam mı deri mi olayına gelince seçim tamamen sana ait. deri olanın açılımı daha büyüktür. cam ona göre daha az açılır ama kışın yağmurda ve karda ayrı bir zevki var onun da. ben kendime alacak olsam cam isterdim kış için.

2002lerin kaç valf olduğunu bilen yok açıkçası. hatta biz onları 75HP biliyorduk ama dynoda 60HP çıkınca şaşırdık. ama 2002lerin vites dişli oranları ile 2002 altının vites dişli oranları farklı. 2002lerin performansı biraz daha iyi bu nedenle. performansı biraz daha arttırmak için açık hava filtresi takabilirsin (1-2HP kadar artış olur sanırım) performans egzos takabilirsin (az da olsa bir artış olur)

direksiyondan kumandayı farklı bir teyp ile kullanmak istersen alpine (her modeli mi bilmiyorum) yada sony R serisi teypler o kol ile uyumlu. bu teypler ile orjinal kolu kullanabilirsin (araya uygun aparat alman lazım)

ilandaki araca 13.500 denmiş. aynı donanımda ama düz viteslilerinin ederi 11-12dir (bunlarda nadir bulunur. sanırım sınırlı sayıda getirildiler). bunlarda 13 edebilir diye düşünüyorum.

aslında yurtdışında 2004-2005 modelleri var. onlar burda olsa süper olur. orjinal deri döşeme, deri direksiyon simidi, deri vites körüğü ve topuzu, abs ve yan hava yastıkları var.

2007 olanı bile var ama türkiyeye getirmemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 8 Eylül 2010; 22:47:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mitsulover

o paraya yazık edersin twingo ile. ankarada bağcılar otobüsünün twingoya arkadan vurduğunu görmüştüm. çok soğudum o yüzden.

o paraya sana öğrenci işi rover önerebilirim. lpgsi ruhsata işli 11-12 civarına güzel bi rover bulabilirsin.

twingo, ka tarzı arabalar daha çok bayanlara hitap ediyor çünkü park etme sorunu yaşıyorlar, araç büyük olunca korkuyorlar vs.

sen bence daha büyük ve kg olarak ağır araçlara yönel. elindeki para bu krizde küçümsenmeyecek bir para.

hareket halindeki bi ağır vasıta aracın ne kadar kinetik enerjisi var biliyonmu sen?bilip bilmeden konuşmuycan o twingoya çarpan otobüs yine aynı hızda yine aynı açıyla senın sağlam diye düşündüğün araca çarptığı zaman yine aynı etkiyi yapar.unutmaki büyük ağır vasıtalar 60 km hızla bile gitse kütlelerinden dolayı cok büyük kinetik enerjileri vardır ve çarptıkları yere büyük enerji uygularlar.

• twingo mükemmel bir araçtır.
    Aklında hiçbir soru işareti kalmadan alabilirsin.
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.