Şimdi Ara

tw9 laptop turbo boost ısınma sorunu bios i7-740QM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 2gündür bilgisayarın saati bozuk ve artık google chrome geçmişi de saçma sapan gösteriyor hem saat yanlış hem girilen siteler saçma sapan gözüküyor yerleri bozuk bazıları gözükmüyor üstte cıkıcağına altta cıkıyor.ve Intel® Core™ i7-740QM Processor bu işlemciye sahibim 1.73 ghz turbo boost desteklemiyor mu i7 işlemciler bende turbo boost yok nasıl yükliyebilirim nasıl aktif hale getirebilirim ve en son bios güncellemesi nedir bu modelin zaten aldığımdan beri gıram memnun olmadım 4 kere ısınma probleminden garanti dahilinde gitti fakat hala ısınıp kapatıyor kendini leptop cs dota bile oynıyamıyorum siz düşünün altında da zalman nc-2000 piyasadaki en iyi soğutucu olmasına rağmen casper hayatta almayın

• upup
  • Bende de aynı marka labtop var,

-Öncelikle düzenli fan temizliği yapın(2-3 ayda bir)
    -İşlemci fanı ve Grafik işlemci fanı tek modülden soğutuluyo tw9 da. Bu modülü 7 adet vidayı sısıyla çıkarark sökün.
    -Termal macunları yenileyin(cpu ve gpu) ve hava kanallarını temizleyin.
    -Çok fazla sürmenize gerek yok, youtube da kısa bi aratma ile ilgili videoları bulabilirsiniz.
    -Soğutucu önceden sökülüp tekılırken yamulduysa içindeki gaz soğutmayabilir.BU gibi bir durum varsa modülü yenileminizi öneririm.
    -Tüm bunlarla sıcaklığınızı 10-15 derece düşürebilirsiniz ve iğrenç fan sesinden kurtulursunuz.
    -Bu arada casperın kendi sitesinde en son bios 2009 ama 2011 güncellemesi mevcut bunuda yükledim.
    -Bu biraz riskli istersenşz yardımcı olabilirim.
  • Termal macun, fan temizliği, sprey ile temizledim bayağı 70 derecelerden 10-15 derece aşağıya indi sıcaklık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.