Sağol kardeş gözümden kaçtı demekki birdaha bakıyım
ya arkadaşlar iyi güzel de bilgisayar tv ye nasıl bağlanıyo? Nereye hangi kablo takılıyo? bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler
arkadaşlar nette tvtool diye bir yazılım var. onu bir deneyin derim ben gayet güzel sonuçlar almıştım hemde geforce tnt de. kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: eto21
ya arkadaşlar iyi güzel de bilgisayar tv ye nasıl bağlanıyo? Nereye hangi kablo takılıyo? bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler
bunun için tv girişi olması lazım bilg. gerisi yukarda anlatılmış zaten
TV 50 HZ falan monitor 85HZ ayrıca monitorün çözünürlüğü kat kat fazla...
quote:
Orjinalden alıntı: dealer82
TV 50 HZ falan monitor 85HZ ayrıca monitorün çözünürlüğü kat kat fazla...
bu bilinen bir bilgi zaten. ozaman sen kullanmazsın ben 50 de bile güzel kalite aldım adam 100 hz tv de kullanacak.
tv ye bağlanabilmek için ekrankartında dvi, svideo veya av analog çıkış aynı şekilde televizyonundada giriş olması gerekir yoksa scart adaptörleriyle dönüştürülebiliyor
peki arkadaşlar hangi kablo tipini kullanacam resim filan olursa iyi olur.... teşekkürler.......
bunu bilemeyiz ekran kartının çıkışına göre, av s video yada dvi çıkış ?
genelde s video dur iki ucuda ps2 maus soketi gibi sokete sahiptir.
bu kadar mı? iki ucu da mouse soketi gibi olan kabloyu bi ucu ekran kartına diğer ucu televizyona takıyon....direk çalışıyomu
arkadaşlar verdiğiniz cevaplar ve yardım ışığında konuyu biraz daha araştırdım ve konuyu süper anlatan bi sayfa buldum. videoyla da anlatıyo. umarım size de faydalı olur..... işte linki; http://www.svideo.com/compaq1700.html
quote:
Orjinalden alıntı: tembeler
tahmin etmiştim orda yok ama evde var emin ol o saydığın sekmelerin arasında ekrankartının adının yazdığı bi sekme daha olacak
Kardeş eve gidip baktım gene bulamadım. sonra ekran kartının sürücüsünü tekrar yükledim gene bulamadım. sürücüyü silip tekrar yeniden kurdum bu kez çıktı bütün ayarlar demek ekran kartının sürücüsü kurulu değildi ama tam ayarlamaya zamanım yoktu artık bu akşam yaparım herhalde
quote:
Orjinalden alıntı: mrtcakmak
quote:
Orjinalden alıntı: tembeler
tahmin etmiştim orda yok ama evde var emin ol o saydığın sekmelerin arasında ekrankartının adının yazdığı bi sekme daha olacak
Kardeş eve gidip baktım gene bulamadım. sonra ekran kartının sürücüsünü tekrar yükledim gene bulamadım. sürücüyü silip tekrar yeniden kurdum bu kez çıktı bütün ayarlar demek ekran kartının sürücüsü kurulu değildi ama tam ayarlamaya zamanım yoktu artık bu akşam yaparım herhalde
nihayet ayarlada bi görelim bakalım
ya burda neler olmuş ben bu konuyu 3veya 4 ay önce açmış 1 iki kişi hariç ilgilenmemişti demek ozamandan sonra millet baya gelişmiş arkadaşlar işin şakası bu da
ben bu olayı çözemediğim için kafayı yiyordum görüyorumki millet bayağı ilerlemiş
TEMBELER SÖZÜM SANA ALLAH AŞKINA ŞU İŞİ KABLOSUYLA AYARLARIYLA BANA BAŞTAN ANLAT
EKRAN KARTI 9200 RODEON TV ÇIKIŞI VAR
E MAİL---SENOLHİL@MYNET.COM
arkadaşlar bende toshiba laptopumu bağlıyorum tv ye fakat görüntü siyah beyaz.. napcam?
quote:
Orjinalden alıntı: hakani67
ya burda neler olmuş ben bu konuyu 3veya 4 ay önce açmış 1 iki kişi hariç ilgilenmemişti demek ozamandan sonra millet baya gelişmiş arkadaşlar işin şakası bu da
ben bu olayı çözemediğim için kafayı yiyordum görüyorumki millet bayağı ilerlemiş
TEMBELER SÖZÜM SANA ALLAH AŞKINA ŞU İŞİ KABLOSUYLA AYARLARIYLA BANA BAŞTAN ANLAT
EKRAN KARTI 9200 RODEON TV ÇIKIŞI VAR
E MAİL---SENOLHİL@MYNET.COM
işin aslı benim takıldığım mekan farklıydı neyse konu bu değil, bütün ekran kartı menüleri aynı olmadığı için bu tv out olayı problem çıkarıyor genelde benim televizyokda s video girişi olmadığı halde ben scart girişi dönüştürücüleriyle falan bağlamayı başarmıştım... aslında vakit bulupta bu konu hakkında kapsamlı bir yazı hazırlamayı düşünüyorum böyle taksit taksit olmuyor... elinde ne var hangi kablolar var ne kullancaksın tv hangi girişlere sahip pm atarsan biyerden başlayabiliriz.
arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum. tv lerde ve monitörlerdeki renk tüpü ve görüntü ışığı farklıdır. bilgisayarı tv ye bağladınızda tv nin renk tüpü çok kısa zamanda biter ve bu size çok pahalıya mal olurr. söylemesi benden....
quote:
Orjinalden alıntı: crematoria
arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum. tv lerde ve monitörlerdeki renk tüpü ve görüntü ışığı farklıdır. bilgisayarı tv ye bağladınızda tv nin renk tüpü çok kısa zamanda biter ve bu size çok pahalıya mal olurr. söylemesi benden....
renk tüpümü? bunu hangi bilgi birikimine dayanarak söylüyorsun. profilime bi bak istersen
quote:
Orjinalden alıntı: crematoria
bana bıraz sacma geldı _??
Ben de ATI 9200 var TV Arçelik 72 scart kablo ile bağlıyorum. Masaüstündeki yazılar kötü ama filmler monitörden daha net çıkıyor.
ya benim laptopdaki s-video 7 pinli scartımdaki 4 pinli varmı buna göre kablo?