Şimdi Ara

TV ÜNİTENİZİN YANINDA LAMBADER KULLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle gece ortamı daha loş ve egzotik ve ünitenin sağ ve sol yerine konumlandırarak kullanan varmı,yabancı forumlarda gece film izlemek lambaderin panele verdiği loş ışığın etkili olduğundan bahsediliyor.

http://urun.n11.com/lambader-ve-kose-aydinlatmalari/metal-lambader-desenli-beyaz-P99431541

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 20 Nisan 2016; 0:15:50 >

• yaw ben bu konoyu 16 sene önce yine yazmıştım ve hala arada yeri geliyor özellikle "contrast için göz aldatması+siyahla oynama" için
    sürekli özellikle reostalı Lambader ünitesi tavsiye ediyorum;bununla birlikte neden lambader den zişyadı işin hem tekink hemde özellike
    insan gözünün aldatılıyor olması(algılama olarka tabiki!)bunları çok anlattım...

++

ancak senin örnek resimlerdeki konuşlanma da bir o kadar yanlış yukarıda bahsettiğim durumla!

ayrıca resimlerdekiler "abajur" türü üniteler ben ise altı kapalı veya tamamen tavandan indirect ışık verecek durumdan bahsettim!

diğer yandan bahsettiğin durum sadece ortam ambiansı ve görsellik veya hoşa gitme v.s için se o zaman tabiki böyle bir aydınlanma ünitesi
    ve konuşlanma kafanıza göre olabilir ama benim ilk paragrafta yazdığım ise farklı bir şeydir yalnış anlama olmasın ltf

ve bu konuya dair de sanırım 6/7 sene evvel veya daha yeni/eski zamanlarda forumda bir veya iki başlıkta vardı,burada hem "ambiant-lighting"
    hemde özellikle TFT-LCD kullanımı için duruma göre çok önemli olan "göz algılamayı değiştirme" operasyonu(ilk anlattığım konu) yönelik
    olarak orada örnek resimler ve prof.anlatımlar v.s v.s herşey vardı++

tavsiyemdir böyle bir aydınlanma ama ben işin ilk safhası için bunu tavsiye ettim,diğer dekoratif/beğenme/ambiyans v.s işleri kişilere göre
    değişir kendi zevkleri bilir işin o kısmını++

• albani kullanıcısına yanıt
    Bu iş teknik detaydan çok görsellik ve zevk işi teknik ve ince detayları bir kenara bırakalım öncelik ambiyans umarım eleştiri anlayışın vardır.bu işe baya sıcak bakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 20 Nisan 2016; 13:59:28 >
  • arkadaş neyin eleştirisi onu anlamadım? sanırım yazdığımı asıl sen anlamadın?

konu doğru veya güzel ama,burada maksat tamamen görsellik ise ve bunu da panelin karanlık ortam da izlemekle olan ortam aydınlanması
    durumunu tartışmak ise,sana tavsiyem öncelikle "ambiant-lighting" olarak net den araştır ve bu işe özellikle amerikalılar acaip meraklı dır
    veya ingilizler v.s çok fazla örneklemeler ve konular v.s v.s bulursun ve ayrıca olması gereken duvar/tavan boyasın dan(özellikle panelin
    arkasına düşen bölgeler) tut da,ambiant ışık şiddetine kadar bir alay tercihler/tavsiyeler ve örnek çalışmalar v.s vardır ve dahi bunlar için özel
    başlıkları ve ciddi veya gırgır muhabbetleri ve de acaip-absürt örnekleri de vardır,netice de biz absürt desek de adam yapmış ve beğenmiş
    mühim olan da bu zaten

benim konuyla alakalı çok eski çalışmalarım da vardı çeşitli forumlar da,hem işin tekniği hem de görsellik üzerine! netice de bu işin bir de
    görsellik kısmı vardır ama bir de işi bilmeden bilinçsizce yapılan görsellikler de çok vardır! o ilk anlattığım duruma göre,çünkü bugün kullanılan
    panel artık sadece TFT-LCD dir veya bunlar satın alınıyor (PDP/PJ ve Oled örneklemesini şimdilik geçiyorum) dolayısıyla işin görselliğini
    yaparken,panelin LCD olduğunu ve bunları gece nasıl çalıştığını da bilmek gerekiyor

++

şimdi gelelim ilk eleştiriye;o verdiğin ilk resim bir kere "faul" hele zifiri karanlık için tam penaltılık hareket bu yaw direk penaltı+kırmızı kart

ama duvar boya rengi OK;zemin rengi de OK ama "mat" olmaldır,parlak olursa yalnış!

yok,bu resim de aslında benim bahsettiğim konu yok da,sadece sen ayaklı abajurun tipini veya sadece onu göstermek istediysen o zaman başka tabi!
    veya böyle bir ortam yaratmak,abajur(normalde lambader olması gerekiyor ve aşağıya ışık vermeyecektir) dan bir görsellik ve devamın da panelin
    bulunduğu oratam ambiant+görsellik tamamen görsellik düşünüyorsan ki bence çok doğru dur hatta çok gerekli dir! hatta FILM ci isen olmazsa-olmaz
    bir durum dur(şayet TFT-LCD kullanıyorsan!)

böyle bir aydınlanma sistemini ben de oturma odasındaki diğer IPS panelim için kullanıyorum ve ciddi gerekiyor çünkü

hadi iyi çalışmalar sana ve bakalım hangi örnekleri bulacaksın,millet TV izlemeyi biliyor ama akşam-gece nasıl izlenir onu bilmiyor(çok büyük çoğunluk)
    bizim aile yapımız da TÜRK tipi işlerimiz vardır yabancıya veya başka yerler için v.s normal hatta doğru olan işler bize ya uymaz ya da bozar!

şimdi eskiden PDP ler zamanın da adam harbi "FILM" ci ve bu filim Sinema gibi PDP den izleme sunduğu için zifiri karanlık ister ve sever ama Hanım kalkar
    su koyverir yaw karanlık da evde böylemi oturulur der ve işi bozar ona kalkıp da yaw PDP lşer böyle izlenir dersen,ya bozuk atar ya da paneli atar

ona göre salon da tepeden Kristal avize yanacak veya her na takıldıysa tavanda o illaki yanacak! karanlık onları bozar ve hiç sevmezler! bir de panel PDP değil de
    LCD ise araba fari gibide göze vuracaktır o zaman da tam hastalık durumu,biz hala millet olarak CRT den "panel tip TV" lere tam olarak geçip da adapte olamadık!

Hanımlar çoğu zaman zaten işi bozar veya ayak sürer!

bu konuda bir tek "amerikalılar" bu işi bilir ve herifler her bir şeyi akşam oldumu zifiri karanlıkta izlemeyi severler veya çoğu kendi zevkine göre bir ambiant-light düzeni
    kurar öyle izler Avize veya o tür tavandan lambalar v.s pek yoktur yada kullanmazlar paneli izlerken!

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Bakın bende SONY X amiral gemisi 46x4500 rgb-led zamanında aldım ve halen taş gibi, htpc bağlı ve rgb-4.4.2'den panele bağlı bd remux filmleri izliyorum tabiri caise ev dubleks ve üst kata taşıdım paneli burda ok,lakin yeni oda düzdüm ve yeni aldığım LG 50LF650V ye ünite ettirdim ve sahra beji polisan 1.sınıf boya vurdurdum dolayısıyla ünitem beyaz kaplama ben işin görselliğinden yanayım, oled bile olsa .odada loş ortam severim,sonuçta abajur değil lambader kurmak istiyorum, yakın bir dostumun evine gördüm hoş görsellik vardı sonuçta neden olmasın güzel bir ortam için hem panele ışıkta verir daha bir hoş olur bence tab bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

Bakın bende SONY X amiral gemisi 46x4500 rgb-led zamanında aldım ve halen taş gibi, htpc bağlı ve rgb-4.4.2'den panele bağlı bd remux filmleri izliyorum tabiri caise ev dubleks ve üst kata taşıdım paneli burda ok,lakin yeni oda düzdüm ve yeni aldığım LG 50LF650V ye ünite ettirdim ve sahra beji polisan 1.sınıf boya vurdurdum dolayısıyla ünitem beyaz kaplama ben işin görselliğinden yanayım, oled bile olsa .odada loş ortam severim,sonuçta abajur değil lambader kurmak istiyorum, yakın bir dostumun evine gördüm hoş görsellik vardı sonuçta neden olmasın güzel bir ortam için hem panele ışıkta verir daha bir hoş olur bence tab bence...

İlginizi çekerse ifsforum da işin tekniği ile ilgili çok güzel veriler var.

http://www.isfforum.com/index.php?option=com_deeppockets&task=catContShow&cat=16&id=51&Itemid=48

Can abi senin yukarıda bahsettiğin tarz şu şekilde mi?

Avsforum sitesinden aldım. Orada bayağı konu ile ilgili paylaşımlar var.

• Bende led serit var baya guzel ambians oluyo :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

Bende led serit var baya guzel ambians oluyo :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

erdi çok hoşmuş ya,nasıl hal edicez nerden temin edicez ,nerden aldın,montaj işlemi nasıl, senin ortamda paneldeki siyahlar çok daha iyidir lf650 VA panel kullanıyoz bak yabancı kaynak

• quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

İlginizi çekerse ifsforum da işin tekniği ile ilgili çok güzel veriler var.

http://www.isfforum.com/index.php?option=com_deeppockets&task=catContShow&cat=16&id=51&Itemid=48

Can abi senin yukarıda bahsettiğin tarz şu şekilde mi?

Avsforum sitesinden aldım. Orada bayağı konu ile ilgili paylaşımlar var.

bu ambiyans olayını orta segmentli hal etmek lazım oled kullanmıyoz o yüzden loş ortam şart oldu

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Ben burdaki elektrikciklere kendim yaptirmistim ama su an nette satiyolar. Rgb led serit diye arat gittigidiyor vs orada satiyolar icinde kumandasi falan oluyo birsuru renk de oluyo. Seritlerin arkasinda yapiskan oluyo o sekilde montajini yapiyosun cok basit yani.

• ülen Pavyona çevirmişler ortalığı

net den ararsanız bir dünya böyle çalışmaları bulursunuz bazıları uç noktalar da v.s! netice de herkesin keyfine kalmış bir şey bu

++

olayı ikiye ayırmak gerekiyor;bir tanesi işin ilk bahsettiğim ve izleme ortamı aydınlanması üzerine olandır,diğeri ise "görsellik"
    veya bir şekil de kendi beğendiğiniz ambiansı yaratmak üzerinedir!

1-"ambiant-lighting" Sinema ve PJ yi ayırırsak;çünkü bunlar zifiri karanlık isterler! PDP de öyle sayılır hatta tamamen öyledir
    geriye sadece TFT-LCD kalıyor

İlker o resimde ki Lambader türü OK dir,reostalı olursa dimming yaptırarak ona göre şiddetini kendiniz ayarlayabilirsiniz

ancak o resimdeki lambanın duruş yeri ise tamamen yalnıştır

"ışık kaynağı"paneli izlemek için oturduğunuz yerin mutlaka arka tarafına gelecektir ve "göz görme alanınıza" ışık kaynağı hiç gelmemesi gerekiyor
    yani arka tarafınız da kalacaktır

2-ikinci durum ise daha çok görsellik ve sizin beğenme v.s durumuna göre yapacağınız uygulamadır,burada kişi kafasına göre takılacaktır artık

3-"ambiant-light" normal de "Kelvin 6500K" dır!! "white" olmalı dır! ama burada kişilerin tercihi farklı bir renk/ton+şiddet de olabilir,o da görsellik
    durumuna göre değişir!

4-TFT-LCD lerin aşırı parlaması(çok yüksek lümens) zifiri karanlık ta gözleri yorar hatta zarar verir/verebilir ve seyir zevkini de düşürür! bu durum da
    panel ona göre set edilecektir! ayrıca panelin hemen arkasına görülmeyen bölgeye;örneğin Philips ler deki ambilight türü çalışan bir ışık gücüyle
    panelin arkasından etrafa yayılan ışıkla,panel den gelen ışığın biraz kırılması ve rahatsız etmesi de önlenebilir!

gibi farklı uygulamalar da olabiliyor,bunlar sizin yaratıcılığınız ve bağlı olark bununla ilgili bilginiz v.s göre değişir!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

Ben burdaki elektrikciklere kendim yaptirmistim ama su an nette satiyolar. Rgb led serit diye arat gittigidiyor vs orada satiyolar icinde kumandasi falan oluyo birsuru renk de oluyo. Seritlerin arkasinda yapiskan oluyo o sekilde montajini yapiyosun cok basit yani.

erdi şuna bak..ve alçıpanamı monteledin,albani çöker şimdi

http://urun.n11.com/serit-led/5050-3chip-ic-mekan-rgb-serit-led-5-mtkumandaadaptor-P43177542

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 21 Nisan 2016; 0:41:53 >

• Aynen ben alcipana monteledim hem boylece gizlemis oldum :) burada pahali gg de 36 tl ye mi ne satiyodu biri gordum gecen. Ben cok memnunun bundan isigi istidigin gibi kisabiliyosunda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.