Şimdi Ara

TV tavsiyesi istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Birbirinden farklı fiyat aralığına ve farkı özelliklere sahip TV ler arasında kaldım. Mağazalarda gün ışığı ve karanlık ortamda değerlendirme fırsatım olmadığı için karar veremiyorum. Evim direkt olarak güneşe maruz kalmasa da yüksek kat ve önü açık olduğu için gün ışığı ile dolu bir ev. Alacağım TV yi müsait olduğum vakitler gece gündüz film/dizi/maç ve konsol oyunu oynamak için istiyorum. Rekabetçi oyunları pek oynamam, çoğunlukla hikayeli oyunlar oynuyorum. Çevresel ses deneyimi istediğim için JBL bar 1000 almayı düşünüyorum. Her birinin farklı özellikleri beni ayrı cezbettiği için işin içinden çıkamıyorum. Aşağıda vereceğim tv örneklerinden bütçeyi anlayacaksınız. Bir delilik yapıp bütçemi zorlayarak en iyisini mi alayım yoksa %10-20 bir seyir zevki kaybettirecek olsa da aradaki o fiyat farkını vermiyim mi bilemiyorum. Farklı tv model tavsiyelerine de açığım.

LG OLED 77C6E - 170.000 TL ( Evet OLED ve LG tvler bu işin babasıdır, bir delilik yapıp zaten bir kere alıyorum diye bu cihazı alma fikri var ama gündüzleri de kullanacağım için gün ışığında beni ne kadar üzecek onu kestiremiyorum ve diğerleriyle de arasındaki fiyat farkı yabana atılacak türden değil.)

TCL QD MiniLED 75C855 - 100.000 TL ( 2 senelik cihaz olduğu için sıfırı 100bin bandına bulunuyor internette, yüksek parlaklığa sahip olduğu için gündüz performansının beni üzmeyeceğini düşünüyorum, bölgesel karartma olduğu için OLED e yakın bir siyah performansı sunduğu söyleniyor, aradaki farkı test edemediğim için bilemiyorum, 70 bin tl farka göre siyah performansı kabul edilebilir mi yoksa LG OLED bir başkadır 70 fazla ver arkana bakma mı dersiniz?

iFFALCON 75U95A - 70.000 TL ( Bu cihazı pek araştırmadım ama fiyatına göre iyi özellikler sunuyor, LGye oranla iki kat TCL e oranla yarı parlaklık sunuyor, başka eksisi artısı ne araştırmadım.)

Tabi ki dayanıklılık ve servis yapısı olarak da aralarında büyük farklar mevcut. Farklı tv modelleri de önerebilirsiniz. Tüm konular hakkında deneyim ve fikirlerinize açığım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Oled yanığına rastlamamak için, Mini led tavsiye ederim. (fiyat avantajı da oluyor)

Tv izleme mesafeniz 3 metreden büyük değilse 65" Oled te tercih edebilirsiniz.

3 metreden uzun sa 75" tavsiye ederim . Benim tercihim mini led yönünde olurdu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum.

Almışken en iyisi olsun OLED olsun hevesine düşmüştüm fakat kullanışlılık ve parasını hak ediş açısından kafamı karıştırıyordu. Aradaki ortalama 100 bin TL lik fark ile şu an bir aracın 3-4 yaş daha gencinin alınabildiği ve teknolojinin hızlı ilerlediği bu dönemde gerek var mı tepe bir modele diye düşünüyordum.

Zaten araştırmalarımda yeni teknolojiler sayesinde OLED’in eskiye oranla daha az yansıma yaptığı ile birlikte MiniLED’lerin de local dimming zone sayesinde OLED’e yakın siyah performansı sunduğunu öğrendim. İkisini de kullanan biri olarak bu konu hakkında ne söylersiniz?

3,8m izleme mesafem var, izleme mesafesi ve kullanım durumuma göre önereceğiniz bir TV var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Acil TV Tavsiyesi Lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Kablo tavsiyesi istiyorum
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Günlük 5-6 saat ve saatlerce statik görüntü olmayacaksa oled tercih edebilirsin. Şahsen benim odamda güneş ışığı görüyor. Grundig oled olmasına rağmen parlaklığı tam açmıyorum yeterli geliyor.

Statik görüntüye pek maruz kalmayacak, yalnızca maçlar için uydu yayını kullanacağım onun haricinde dijital yayın platformları ve oyun konsollarında kullanacağım. Her gün aktif değil ama aktif olduğum günler (ayda ortalama 8-10 gün diyebilirim) 5-6 saat kullanımım olur. OLED’den yana korkum gün ışığındaki performans düşüşüydü. Verdiğiniz bilgiler dahilinde içim rahatladı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.