Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (846. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
32 Misafir (14 Mobil) - 18 Masaüstü14 Mobil
5 sn
103.960
Cevap
1.689
Favori
5.532.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
253 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
43. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 844845846847848
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar SAMSUNG 7000'li MU serisi(7000 küsürdü model no şuan aklımda değil net) bir Tv ile 8000 MU arasında ciddi fark var mıdır? Mağaza'da izleyince ikisi de canavardı, tabi anlamak zor o 4K videolardan bir sıkıntı:)

Playstation 4 ve Netflix kullanacam daha çok. Ciddi görüntü kalitesizlikleri,kaymaları yaşamazsam 7000'li seriyi düşünüyorum.

Ayrıca 2017 panallerde böyle VA panel PS4 PRO için iyi bir panel var mı diğer markalarda 3500 TL civarları? (ve hatta daha altı bir fiyata mümkünse ki zor ama biliyorum) 46-50 ekran arası uygun. IPS panel olsa ne olur? Ps4'te IPS olmaz deniyor genelde çünkü.

Vestelin/Bekonun 2017 modelleri beklenir mi? VA panel yaparlar mı?

Kafam karışık,cidden çetrefilli konu Tv konusu yahu.

Edit: @Deeepblue merhaba. bir yorumunuz olur mu hocam ps4 için bu mesajıma?

(Ayrıca Vestel 49UB8300 2000 TL'ye gördüm. samsung MU 7000'li seri de aklımda bi yandan da. VA yapar mı yerli firmalar güzel bir panel 3000 tl civarı şöyle? Kafalar karışık gördüğünüz gibi hocam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ttow -- 9 Haziran 2017; 1:49:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Plazmanızı bence bir süre daha değerlendirin, hangi modeli kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat sahip olduğunuz Pioneer Kuro modeli 1080p çözünürlüğü destekliyorsa ülkemiz koşullarında şimdilik 4K büyük bir gereklilik değil: birkaç tane gün içinde aynı yayınları yapan 4K TV kanalları dışında alternatif, PS4 Pro - Xbox Scorpio /güçlü CPU-GPU ya sahip PC kullanımı, online stream (Netflix vs.) için yeterli internet altyapısı bulunmuyorsa...

Ben de Plazma kullanıyorum (Panasonic G30W), piyasadaki ürünleri gördükçe yeni TV almak işime gelmiyor, km de fazla değil daha, herhangi bir noksanlığı da yok ne oyun ne TV seyrinde :) Fakat OLED'ler takibimde, piyasadaki tüm markalar OLED paneli LG den alsalar da ufak tefek farklılıkları olabiliyor. Önümüzdeki yıl yeni gelişmeler göreceğimizi umuyorum, OLED fiyatlarının daha aşağıya çekilmesini de bekliyorum. LG OLED üretiminde "printing" tekniğine geçiyor (
    www.flatpanelshd.com
    LG will start "printing" OLED TVs from 2017 - FlatpanelsHD
    http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1477658447
    ) ayrıca yıl sonunda yeni fabrika açacağı konuşuluyor. Bu vasıtayla fiyatlar biraz daha lehimize rota çizebilir, ülkemiz piyasasına yansır mı belli olmaz tabi :)

Bence Plazmadan sonra OLED ya da bu olmazsa FALD TV örneklerini araştırın.
    Yakın zamanda almanız gerekiyorsa;
    OLED için C6 ya da 2017 model B7 - C7
    FALD için, sadece 20 zone desteği olsa da, XE90 hem oyun hem de maç /film seyrinde memnun edebilir, bu modelleri araştırabilirsiniz. Gerçek FALD olan Sony ZD9 ve XE94, tepki süresi ve gecikme değerlerinde biraz hayalkırıklığı yarattılar (Plazmanın birkaç katı - 35ms gtg response time, 40-50ms input lag)

Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim, 4K altyapısı için avr yi de değiştirmem gerekecek zaten. Pio 4280xa modeli oldukça memnunum daha önce de niyetlendim sonra projeksiyon alıp değiştirme isteğini erteledim
    Aslımda sizinle aynı durumdayız bende 4K oled alma taraftarıyım ama fiyatların inmesi gerekiyor.
    Önümüzdeki seneye kadar ertelemek en mantıklısı konuyu takip ederek farklı bir gelişme veya fiyat düşüşü olursa o zaman değiştireyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski seri tvlerin fiyatını düşmesini beklerken gittikçe yükseliyor,yeni seriler çok yüksek fiyata çıktı ki 55ks8500serileri 4000 tl bandına 60ks8000 5bin küsürlü rakamlara alınabiliyorken yeni seriler çok pahalıya çıktı.sony 55xd8505 4000 tl iken şimdi karaborsaya düştü 4800 kadar çıktı.bir lg fiyat düşürdü bu gidişle istemesemde ya lg alabilecem ya sa grunding beko yöneleceğim.

Lguh770v önerirmisiniz?

65Q7F modeli için düşünceniz nedir? Fiyat harici düşünürsek.

Ve bu tv muadili ne önerirsiniz.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karademir78 -- 9 Haziran 2017; 11:46:22 >

Arçelik ve Vestel TV ler olabilir mesela, 4K (2160p): Vestel 55ua8300 (daha yeni model UB8300 de benzer fiyatta bulabiliyorsa alınabilir) FullHd: 1080p Arçelik 55L6652 gibi, bu ürünlerin fiyatları yakın ~2500TL

Fiyatlarda spot ya da haftasonu kampanyaları olabiliyor takip edebilirsiniz. Arçelik /Vestel bayilerine gidip fiyat kampanyalarını danışabilirsiniz. ~3000TL civarına çıkarsanız Samsung 55KU7000 e bakabilirsiniz. Bir de Ambilight ı sevebiliyorlar mesela: Philips (TP Vision) 55PUS6201 benzer fiyatlarda... Philips (TP Vision) 6452 de yeni model, uygun fiyatlıysa alınabilir:
    DisplaySpecifications
    54.6" Philips 55PUS6452/12 - Specifications
    http://www.displayspecifications.com/en/model/ed29c1c
    ,

Ben daha önce yakınım için Grundig 48" 8586 almıştım: görüntü kalite fena değildi VA panelin kontrast avantajı hissediliyordu, upscaling iyi değildi, homojenite iyiydi, motion birkaç noksanlık dışında iyi sayılırdı. 6561 ile arasında kalmıştım, o zamanlar 49"~ 2700TL civarındaydı, 8586 2.300TL fiyatıyla daha uygun gelmişti. 8 adet ölü piksel çıkmasaydı iade işlemi başlatılmazdı :) (yakınım farketmemişken ben ise pikselleri saymıştım) :))

Yani detaylara pek takılmıyorlar, ses /hoparlör performansı önemli olabilir mesela bir de kumandası basit /kullanışlı olsun, renk skalası orta halli olsun yeterli olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 9 Haziran 2017; 16:19:59 >

• karademir78 K kullanıcısına yanıt
    Fiyatını kesinlikle haketmiyor, Sony 65XE90 LED TV için daha iyi bir seçenek, FALD VA panel olmasının avantajlarını taşıyor. Q7F fiyatına aynı boyutta LG C6 OLED alırsınız :) ve çok daha iyi olur. Tercihiniz Samsungdan yanaysa daha düşük fiyatlı 65KS9500 e bakın, Q7 den çok daha iyi.

MU7: 22ms reponse time (gri renkten gri renge), 30-40ms (oyun modu) input lag
    MU8: 11ms response time (gri renkten gri renge), 20-25ms (oyun modu) input lag

Oyunsever iseniz bence tercihinizi MU8 den yana kullanın, hatta daha iyisi geçen senenin 60KS8000'i benzer fiyatlara bulabiliyorsanız iyi seçenek olur (18ms griden griye tepki süresi, 20-40ms oyun modu gecikme).

IPS panel PS4 Pro ya olur mu olur, tepki süresi iyiyse gecikme değeri düşükse, daha yüksek izleme açısıyla avantaj sağlar. Fakat düşük ışıklı ortamda oyun oynayıp karanlık sahnelere girdiğinizde siyahın gri olarak çıkmasını, netlik kaybını ve HDR için gerekli olan yüksek kontrastı dert etmiyorsanız :) HDR için OLED kontrastı lazım gerçi...

TV yi sadece oyun amacıyla kullanacaksanız bence monitörlere de bakın, IPS panelli 2-5ms tepki süresine sahip monitörler bulabilirsiniz.

Vestel UB8300'ün bazı modellerinde IPS bazılarında VA panel kullanılmış. TV size ulaşıp anakart revizyon nosuna bakmadan, basit testler yapmadan kutusu üzerinden anlayamıyorsunuz sanırım. Anakonusunda olumlu yorumlar var ve incelemesi yapılmış, kullanıcılarına her iki panel türünde verdiği oyun performansını danışabilirsiniz. VA panel Samsung'dan, IPS panel LG den alınıyor ama panel kalitesi nedir, işlemci perfomansı, input lag, tepki süresi nasıl bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 9 Haziran 2017; 14:38:34 >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için. Samsung Mu7000 var aklımda ve Vestel 49UB9100 ile 49UA9400. Mu7000 ortalama 650-900 tl arası pahalı ama değer mi bu farka bilmiyorum işte. Siz böyle bir durumda ne yapardınız bu seçenekleriniz olsa elinizde?(ek olarak; yerli diğer markaların 3000 tl civarı tvleri de uygundur)

Vestelin bu panalleri de mi acaba bazısı va bazısı ips olarak satışa sunuluyor? O iş garip olmuş. 2017 modeller mi bu bahsettiğim Vestel 4K TV'ler, onu da bilmiyorum. Vesteli arayıp soracağım. Teşekkürler hocam ilginize tekrardan.

Rica ederim. Aynı model nolarında farklı panel kullanımı var malesef, teşhirde görüğünüz üründeki panel size ulaştırılmayabilir, bu nedenle aradaki farka değer mi bir şey söylemek zor. MU7000 kontrast oranıyla güzel bir panel, hatta MU8 den az daha yüksek galiba ama parlaklık değeri biraz daha düşük. UA9400 ya da UB8300 alınıp denenebilir, beklentiyi karşılamazsa (internet üzerindeki alımlarda prosedüre uygun olması şartıyla) 14 gün içindeki koşulsuz iade hakkı kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Fiyatını kesinlikle haketmiyor, Sony 65XE90 LED TV için daha iyi bir seçenek, FALD VA panel olmasının avantajlarını taşıyor. Q7F fiyatına aynı boyutta LG C6 OLED alırsınız :) ve çok daha iyi olur. Tercihiniz Samsungdan yanaysa daha düşük fiyatlı 65KS9500 e bakın, Q7 den çok daha iyi.

65XE9305 den bahsetmemişsiniz. FALD VA panel kullanılmamış mı?

C6 Curved olduğundan uzağım.

Teşekkürler...

HDTVtest (55") XE93 de dikey bantlasma gormedigini, panel homojenitesinin genel olarak basarili okdugunu soylese de kenar aydinlatmasi nedeniyle siyah barli goruntulerde bir miktar parlama sezinledigini belirtmis. X1 Extreme processor barindiriyor, ZD9 ve XE94 un aksine tepki suresi ve input lag daha iyi, XE90 dan ise - 4K goruntu gecikmesi haric - biraz daha kotu.

Teknik incelemeleri:

HDTV Test
    Sony KD-55XE9305 Review: Baby ZD9
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55xe9305-201703274446.htm

RTINGS.com
    Sony X930E Review (XBR55X930E, XBR65X930E)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x930e?uxtv=649f

Bence fiyati fazla ama tercih sizin tabi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 9 Haziran 2017; 18:44:19 >

• Bugün yarın bir tv alacağım , lgu58uh835 mi samsung 55ku7000 mi önerirsiniz?bekledikçe fiyatlar artıyor bu tvlerin

Orijinalden alıntı: mehmetius

Bugün yarın bir tv alacağım , lgu58uh835 mi samsung 55ku7000 mi önerirsiniz?bekledikçe fiyatlar artıyor bu tvlerin

Öneri yapamam ama artma kısmına katılıyorum. Aralık ayında 55ku7000 2800'e düşünce biraz daha düşsün alıcam diyodum şu anki fiyatlara bakınca kendime kızıyorum.
  • Samsung Ks8500 ve sonyxd8505 kovalarken fiyatlar uçtu . Kıyasladığım bu iki tv kaldı ya da grunding beko vestel yönelecen ki hiç istemiyorum.yeni çıkan tvler çok yüksek fiyattan çıkıp eski seriler elde kalmayınca onunda fiyatları arttı

• XE93 iyi bir TV ama malesef daha hala 2016 Samsung KS serisi ayarında değil. Daha parlak ama kontrast orani çok daha düşük ve inputlag (eğer oynuyorsunuz) özellikle 1080p de çok yüksek. Hez keza yine Renk Gamutu KS serisinden daha aşağıda. Alabiliyorsaniz KS serisini tercih edin.

Bugün calismadigimdan,bir tavsiye üzeri Planet Earth II,yi 4K/HDR olarak KS7000 de izledim ve TV'nin nelere kadir olduğuna şahitlik ettim. Resim koyarım daha sonra. Bu icerikden sonra. HDR'in gerçek anlamda harika bir buluş olduğunu bir kez daha anladım. Tabii bunu iyi bir TV aracılığıyla deneyim etmek gerek KS serisi ve OLED gibi

Parlaklık değeri gerek SDR gerek HDR için üst düzey, KS serisi ayarında ya da az daha yüksek.
    Ama 1080p input lag hayalkırıklığı (min. 40ms), KS serisi (min. 20ms)
    KS7000 performans canavarı TV'ydi, motion konusunda da Sony XE93 ve abilerine fark atıyordu, Ülkemize kasıtlı olarak getirilmediğini düşünüyorum, gelseydi kimse KU serisi, KS8000 /KS8500 /KS9500 bile almazdı :))

Bu arada dikkatimi çeken bir durum oldu: Vincent Teoh 55" ve 65" KS8000'i incelemiş, 55" boyuttaki hareketli sahnelerde daha başarılı. Hiçbir inceleme sitesi ülkemize gelen 60" KS8000'i incelemiyor, yüksek ihtimal bu versiyonlardan daha başarısız TV :) Samsung VA yerine Sharp (Hisense) VA panele sahip.

Ülkemiz piyasasında ya XE90'a ya da KS8000'e bakardım, kombine kullanım için.
    KS7000 HDR açık /kapalı karşılaştırmalı fotolar /videolar hiç fena olmaz ;)

HDR-SDR farkını merak edenler için Nvidia - CES 2017

Ek: IPS panellerde HDR işe yaramaz beyler, reklam broşürlerine aldanmayın. HDR için OLED kontrastı, KS serisi / XE93 / ZD9 gibi VA LED lerdeki parlaklık değerleri lazım, yani aslında ideal HDR performansı için bunların kombine olduğu TV olması lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 9 Haziran 2017; 21:02:03 >

• DeeepBlue hocam çok kararsız kaldım TV almanın tam arifesindeyim. Samsung bayi söyleyeceğim modeli getirip kuracak. 49KS8500 mü 49MU8000 mi? KS8500 üst seviye bi panel ama Curved olması beni fazlasıyla tedirgin ediyor. Kullanım amacım tv izleme haricinde ekseriyetle usb hdd takıp film ve belgesel izlemek. Smart özelliği de iyi olsun.

Çıkamadım işin içinden lütfen bi fikir ver.

Ülkemize gelen 49MU8000'in malesef 50Hz modüle mi 100Hz e mi sahip olduğunu bilmiyoruz, bir kullanıcın alıp deneyimlemesi lazım. 49KS8500'ün ise 100Hz olduğunu biliyoruz.

100Hz olsa dahi Rtings MU8 serisinin geçen seneki modellerden biraz farklı olduğunu, ne KU serisine ne de KS serisine denk geldiğini söylemişti.

KS serisi bu senenin Q serisi gibi quantum dot filtreye sahip, MU serisi ise değil: bunun anlamı KS8500'ün Sony Triluminos, LG Nano-cell gibi renk gamutunun biraz daha geniş olması, daha çok rengi görüntüleyebilmesi.... MU8 alınır mı alınır ama fiyat KS8500'den epey yukardaysa gerek yok. Sıfır /açılmamış /iade ürün olmadığından eminseniz KS8500 daha iyi bir TV. Curved olması VA panelin izleme açısı noksanlığını gideren veya arttıran bir durum değil, mor renkli yansıma önleyici filtre üzerinde köşelerden yansıma biraz daha grnişletilmiş gibi duruyor. Curved almanın bu boyuttaki TV de efektifliği tartışılır tabi.

KS serisinin kontrast ve HDR /SDR parlaklkk değerleri gerek MU serisinden gerek Q7'den çok daha iyi.

MU8'in avantajı daha yeni yazılım, panelin kasaya montajının çift taraflı yapıştırıcı bant yerine klisplerle yapılmış olması ve dolayısıyla kasa açıklığı riskinin daha az olması, biraz daha düşük tepki süresi (daha az blur /bulanıklık, maç izlerken topun arkasında görülen kuyrukluyıldız efekti :)) ama aradaki fark büyük gözükmüyor (11ms vs. 15 ms) yani farkı hissetmeyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 9 Haziran 2017; 20:38:39 >

• 
Sayfa: önceki 844845846847848
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.