Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (839. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yilmaz_227 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
97.876
Cevap
1.576
Favori
5.195.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
240 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu vestel 55ub6300 modeli nasıldır 2100 liraya almaya değer mi ki ?
  • 2AF3R kullanıcısına yanıt
    55mu7350 hakkında internette hiçbir bilgi bulamadım nasıl oluyor anlamadım bu tv hakkında bilgisi olan varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki msjlarlarda tartışması geçti fakat net sonuca ulaşmadı. 49ks8500 mi 49MU8000 mi? Yakın fiyatlar sayılır vatanda kampanya var. Artık tv almam gerekiyor haftaya yardımlarınızı bekliyorum

• Arkadaşlar 50mu7000 ve 55ku7000 modellerinden hangisi sizce 50mu serisi yeni sanırım satıcı baya bi övdü bana da sizlere de danışmak istedim

• mofli M kullanıcısına yanıt
    Mu7000, ABD versiyonu MU6300 ise latency /gecikme değeri biraz daha düşük KU7000 /6300 den, yani PC /konsol performansı az daha iyi olabilir.
    MU6300 de her soket bağlantıdan (HDMI) 4K çözünürlük 4:4:4 chroma 60Hz desteği verilmiş ki bu KU6300 de sadece HDMI1 üzerinden sağlanıyordu. Bunun anlamı daha performanslı /keskin 4K çözünürlüğe tüm HDMI bağlantıdan ulaşılabilmesidir.

KU7000 in ülkemiz versiyonu KU6300 ise (ki anakonusundan gördüğüm kadarıyla değişkenlik gösteriyor) piksellere ışık veren LED ler arkaya konumlandırlmış, karanlık odada TV yi izlediğinizde ışık sızması riski biraz daha hafifletilmiş olabilir.

Ülkemize gönderilen TV ler "gerçekte" hangi versiyon, durumları nedir bilmeden tam karşılaştırma yapma olanağımız yok malesef. Bir kullanıcı alıp deneyimleyip daha önce kullandığı KU7000 serisine göre artılarını belirtecek yani :)

Görüntü performansları tahminen benzerdir: VA panel barındırdıkları için kontrastları IPS panellerin birkaç katı :)
    MU serisi daha yeni yazılım barındırıyor, artısı biraz sorgulamalı çünkü yeni Tizen versiyon daha hantal diye not düşmüşlerdir Rtings de.
    MU7 serisinin montajlaması MU8 gibi yapıldıysa, çift taraflı yapıştırıcı bantla kasaya tutturualan panel montajı yerine klipsler kullanmış olabilir. Bu da kasadaki sıcaklığın kullanımla artıp bantların genleşmesine ve panelin kasadan bir miktar ayrışmasının önüne geçebilir.

55" KU mu yoksa 50" MU diye soracak olursanız bu kriterleri baz alarak, ekran boyutunun küçülmesinin sizin için uygun olup olmadığı, ele geçecek ürünün gerçekten "sıfır" ürün mü olduğu konularına göre karar vermeniz tavsiyemdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar selamlar.

sony kd-55xe-8505 ile kd-55xd-8505 arasındaki fark nedir?

hangisi 100 hz ?

film + oyun performansı açısından hangisi daha iyi?

acil yorumlarınızı alabilir miyim...

tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2AF3R

55ku7350 aldım fakat aklıma 55mu7350 de girdi a101 kampanyasından dolayı acaba iade edip arada benim için oluşacak 400 tl farkı vermeye değer mi sizce teşekkürler.

Ne kadara aldiniz

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Seni uğraştırıyorum farkındayım vakit ayırıp yazıyorsun çok teşekkür ederim sanırım senin tavsiyen 55ku7000 oluyor galiba :) birde 49ku7500 hakkında görüşlerini merak ediyorum

Ikisi de 50Hz TV.
    Displayspecifitions verisine gore,
    KU7500 de galiba yazilimla renk paleti destegi arttirilmis (8bit+FRC =10bit) belki statik kontrasti daha yuksektir, Rtings de oyle goruluyordu. Renk ara tonlarindaki gecisler daha yumusak, bantlasma daha az olabilir. Statik kontrast daha yuksekse daha net /keskin goruntu alinabilir. Curved olmasi nedenli isik alan odaya konuldugunda yansima biraz daha fazla gozukebilir, kullanilan onleyici filtreye bagli olarak.

Bunlar disinda buyuk farkliliklar yok, TV nin boyutu ve curved olmasi sizin icin uygunsa KU7500 dan yana tercihte bulunabilirsiniz.

TV ler yan yana (sol ustteki ku7000, ortadaki ku7500):http://i.rtings.com/images/reviews/ku7500/ku7500-group-large.jpg

RTINGS.com
    Samsung KU7500 Review (UN43KU7500, UN49KU7500, UN55KU7500, UN65KU7500, UN78KU7500)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 31 Mayıs 2017; 17:20:42 >

• Evet arkadaşlar 1 aylık araştırmanın, kararsızlığın, yorumları okudukça değişen alternatifleri bugün yeter artık diyerek 3250 TL'ye 55KU7000 alarak sonuçlandırdım.

Aslında gönlümde yatan aslan 60KS8000'di ama 7000 tlnin üzerindeki fiyatıyla olmadı olamadı maalesef :) bir ara gözümü karartıp bankadan kredi çekip almayı bile düşündüm ama sonra biraz düşününce fiyatların aşırı yüksek olduğu ve düşeceği yerde arttığı bir ortamda bu kadar para vermenin yanlış olacağını kavrayıp 4k ve HDR içerikler yaygınlaşana kadar bu geçiş döneminde hem bu özellikleri barındıran hemde maddi olarak yormayacak, bir tv almanın daha doğru olacağına kara verdim.

Sanırım gelip kurulması önümüzdeki haftayı bulacak olumlu-olumsuz deneyimlerimi de buradan yazarım.
  • Kasalar karşılaştırıldığında ülkemize gelen MU7000 serisi galiba MU6300 beyler.

Rtings MU7000 incelemesi yapmış (Avrupada MU6400) statik kontrastı MU6300 den daha başarılı görülüyor, hatta MU8000 den de :) MU6300'ün aksine çervede metal detay var:
    RTINGS.com
    Samsung MU7000 Review (UN40MU7000, UN49MU7000, UN55MU7000, UN65MU7000)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu7000

• 2016 KS (8500 Curved) serisinin karşılığı 2017 Samsunglarda hangi model?

2016 ile 2017 modeller arasında uçurum farklar olmadığı muhabbetini hatırlıyorum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Kasalar karşılaştırıldığında ülkemize gelen MU7000 serisi galiba MU6300 beyler.

Rtings MU7000 incelemesi yapmış (Avrupada MU6400) statik kontrastı MU6300 den daha başarılı görülüyor, hatta MU8000 den de :) MU6300'ün aksine çervede metal detay var:
    RTINGS.com
    Samsung MU7000 Review (UN40MU7000, UN49MU7000, UN55MU7000, UN65MU7000)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu7000

Hocam şöyle bir durum var. Metal çerçeve asıl mu7000 de 60hz yazıyor rtings sayfasında.

• BuZ-MaViSi kullanıcısına yanıt
    Evet ben de onu belirtmiştim :) MU7000'in Avrupadaki karşılığı MU6400, inceleme sayfasında UK model diye not düşmüşler. Ülkemize gelen daha düşük kontrastlı plastik çerçeveli olan MU6300 gibi görülüyor, Rtings MU6300 incelemesiyle kasa görüntüsü uyuşuyor. Tabi her ikisi de 50Hz :)

• 50ku7000 ile 55 lik arasındaki tek fark inç mi

Panel üreticileri farklı olabilir: Samsung VA, AUO MVA, Sharp (Hisense) VA gibi. Bunun anlamı daha düşük kalitedeki panellerin aynı serinin farklı boyutlarına dağıtıldığı ki diğer LED TV markalarında da bu durumla karşılaşmak mümkün. Bazen panel türü (VA, IPS) bile değiştiriyorlar. Can Bey de daha önce 49", 50", 60" boyutlu TV ler yerine 48", 55", 65" boyutlu olanlara yönelmenin daha doğru olabileceğini belirtmişti. 48" TV ler tükenmişe benziyor, 55" olanlar 49", 50" olanlara göre daha az bulunabiliyor, 65" boyutta fiyat faktörü önem kazanıyor :)

Bütçeniz ve odadaki konumlandırma uygunsa, 50" yerine 55" tercih etmek belki daha uygun olur...

Bir de bence detaylara cok fazla girerseniz LED TV almaktan vazgecebilirsiniz, zaten teknolojik olarak her yonden dokuluyorlar, tonla sorun barindiriyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 31 Mayıs 2017; 23:49:26 >
  • IRoN kullanıcısına yanıt
    Tam karşılığı yok aslında. Q serisi olması gerekiyor ama Q7F, KS serisinden daha düşük özelliklere sahip. Q8 ve Q9 şimdilik kapalı kutu. İşin ilginci giriş seviyesi ve ülkemizde satılmayan MU6400, statik kontrast değeri konusunda KS8500'e en yakın model olarak gözüküyor (6000:1).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 31 Mayıs 2017; 22:52:39 >
  • xlspread X kullanıcısına yanıt
    Grundig / Arçelik / Beko 32" veya 43" 6565, 5537 modelleri inceleyebilirsiniz. FullHD olarak 1.000TL ye en yakın TV ler bunlar galiba. TV leri incelemediğimden olumlu / olumsuz yorum yapmayayım, fakat öndeki sound bar dikkatimi çekti.

• Giriş seviyesi uHD tv arıyorum da Hisense h8c'de karar kıldım ama satan bir yer bulamadım, Tr'de satılıyor mu bilen var mı? Ya da başka bir tv önerebilirseniz o da olur.

Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Büyük bir hevesle 24 Mayıs tarihinde HB'dan aldığım ve Adana depolarından yola çıkıp 29 mayısta teslim edilen 40KU7000 model tv dün servisin gelmesi ile aldıktan bir hafta sonra ilk kez kutusu açıldı büyük bir sevinç ve heyecan ile beklerken büyük bir hüsran yaşadık. Ekran boydan boya KIRIK çıktı Servis formu falan tutuldu 10 güne ancak çözülür dediler HB'ya da haber verdim Samsung servis onlara bilgi vermemiş sadece tutanakta kimin ismi yazılı ise ona bilgi verebiliriz demişler bakalım parasını ödedikten 15 gün sonra ancak izleyebileceğiz gibi çok üzücü oldu Süreç ile ilgili tavsiyesi ya da fikri olan var mı? Ayrıca iyi ki servis gelmeden açmamışız yoksa elde patlayacaktı bunu okuyan herkese tavsiyem sakın kutuyu kendiniz açmaya kalkmayın.

• 
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.