Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (6323. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
28 Misafir (2 Mobil) - 26 Masaüstü2 Mobil
5 sn
126.579
Cevap
1.983
Favori
6.515.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
281 oy
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş

Ben yapay zekanın değil Samsung web sitesindeki teknik bilgiler kısmına göre yorum yazdım. Arama sonucu gördüğünüz veriler kullanıcıların topluluklarda belirtmesi üzerine o şekilde karşınıza çıkıyor.

Üstteki mesajda da belirttiğim gibi desteklediği yazmıyor (muhtemelen lisans anlaşmaları yüzünden) ama çalışıyor olması kullanıcı için bir artı sonuçta, sizin için sevindirici bir durum.

Apple Tv bağlayacaksanız sorunsuz bir kullanım olacaktır. Konsollarda ise 4k 60Hz ile sınırlıyor. 120hz desteği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 24 Nisan 2026; 20:50:47 >

Her türlü oluyor, sadece anti-statik toz alma püskülü ile kuru şekilde toz alabilirsiniz, hasbel kader TV karşısında hapşırırsanız geçmiş olsun.  

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Hicks kullanıcısına yanıt

Büyük sorun o zaman ve bence üretim hatası. Ev ürünü için bu kadar hassas kullanımı biraz zorlayıcı. Ben ekran konusunda hep kuru bezle alırım veya temizlik yapana söylerim. Sadece dizüstü bilgisayarı ve telefonu %99 saf izopropil alkolle ile hunharca silerim  

Işık sızması olmasın diye ışıkları açmak çok mantıklı bir hareket gibi gelmedi bana. Doğal kontrastları çok düşük ips panellerin siyahlar nerdeyse mor gözüküyor ışık sızmasından. TV'nin lokal dimingi de yok. Siyah rengi unutmanız lazım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ortalıkta açık duran kocaman bir cisim için fazla bir hassaslık değil mi bu TV Tavsiyeleri [ANA KONU] 

• 56bine düşmüş 65 inc TV arayan arkadaşlar varsa güzel bir alternatif değerlendirebilirler.

• msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle, kontrol altında tutmak çok zor, ne kadar TV’nin tozunu alma ihtimali olan kişi varsa evde söyleseniz de umursamayabiliyorlar, toz dışında parmak izi vs. gibi kalıntı oluşursa bir şekilde yaymadan çok dikkatlice tabiri caiz ise mıncık hareketi ile her seferinde bezin temiz yerlerini kullanacak şekilde direk almaya çalışmak falan lazım, zor iş, yayıldıktan sonra ise çok daha zor…

Çoğu kullanıcı ekran çalışırken belli olmadığı için çok umursamıyor tabii bu durumu…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 24 Nisan 2026; 21:17:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • b.sen kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar ifade edeyim. Herkes ışıkları kapatıp netflixten film izlemiyor. Çoğu kişi ya gündüz yada aydınlık ortamda Tv izliyor bu durumda ışık sızması yada siyah kalitesinin bir önemi kalmıyor. Çok film izleyen oyun oynayan ve tvyi en fazla iki kişi izleyen va alabilir.

Tamam hocam yaptığınız istatistik çalışmasından haberim yoktu .

Ayrıca benim kullandığım IPS monitörün ışık açıkken ışık sızdırmaması gerektiği konusunda çok bilgisi yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.sen -- 24 Nisan 2026; 21:58:54 >
    Hocam biraz dalga geçiyorsunuz ama yeterli panel bilgim ve tecrübem var. İps panel var ips panel var. Legion 5 pro laptopumda ve iPad Air m3 ümde ips panel var gerek renk doğruluğu gerek parlaklık gerekse ışık sızması ve homojenlik olarak ikiside harika ekranlar. Tavsiye ettiğim Qned86t modelinde de native 10 bit güzel bir panel var. Şu anki Televizyonumda va panel Samsung q80r ultra geniş açı izleme özelliği var. Her ne kadar ismi ultra olsada yanlardan izlediğimde renklerde solma yapıyor. Yani herkesin önceliği farklı benim önceliğim renk kalitesi parlaklık ve izleme açısı. Bu yüzden ben ips panel bir tvnin aile kullanımına daha uygun olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SFXYZ -- 24 Nisan 2026; 22:19:29 >
  • SFXYZ S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, nispeten karanlık film, dizi, oyun gibi içerik tüketimi az olacaksa, uydu vs. gibi günlük içerik tüketiminde iyi bir IPS panel daha tercih edilebilir özellikle izleme açısı için…

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • SFXYZ S kullanıcısına yanıt

Benim panel bilginiz ile ilgili herhangi bir şüphem yada ithamım yok. Tabiki İPS paneller renk doğruluğu olarak harika ekranlar hatta VA panellere göre çok daha iyidirler Ben de bu yüzden monitörümü İPS seçtim.. Ama en iyi İPS panel de olsa nihayetinde İPS paneldir ve İPS panellerin kontrast oranları kötüdür. Elma elmadır daha lezzetli bir elma olabilir ama elmadır sonuçta. Kontrastın kötü olması sadece siyahların kötü olması anlamına gelmiyor sizin siyahın yanına koyduğunuz rengin de siyahla arasındaki farkın az olması nedeniyle etkileyiciliğinin kaybolması anlamına geliyor. Benim eleştirdiğim kısım sizin ışık açtığınızda bu farkın ortadan kaybolduğunu söylemeniz. Hayır kaybolmuyor. VA panellerde bile siyahların arkasındaki ışığı fark ediyorsunuz ki İPS panellerde bu belirginlik çok daha yüksek. Ben doğru renkler görmek isterim gidip yandan izlediğimde de renkler solmasın diyorsanız tabiki ips panel alabilirsiniz ama aldığınız panelde gece ışıklar açık olsa da parlak siyahlar göreceksiniz. Sürekli uydu yayını izleyen kişiler yada direkt güneş ışığının karşısından bakanlar için tabiki bu durum önemsiz olacaktır ama gidip bir film izlediğinizde bunu fark etmeme şansınız yok. Zaten sürekli uydu yayını izleyen birisi gidip en uyguna bulduğu tvyi alabilir burda araştırmasına da gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.sen -- 24 Nisan 2026; 22:32:15 >

• Tüv falan onaylı 75" ve üstü boyutlarda "black ips" tv.ler görebilecek miyiz acaba? Bu adamın bazı karşılaştırmalarını izlemesi keyifli oluyor:

TV Tavsiyeleri [ANA KONU]Viktor's Realityyoutube
    HVA Vs Fast IPS - KTC M27T6 & Koorui S2721PM QHD Mini LED Monitor Side View Differences #koorui Today, I showcase new 1,152 zoned Mini LED QHD 27" gaming monitors. KTC M27T6 HVA Panel & Koorui S2721PM Fast IPS Display. Side viewing angles and panel technology differences are easily seen and shown in this side by side comparison. A full review of both of these monitors is coming soon. Koorui S2721PM QHD MINI LED 27" AMAZON: https://amzn.to/4o8C7VX Koorui S2741LM 4K Mini LED 27" AMAZON: https://amzn.to/47ox1O0 --------- KTC M27P6 4K MINI LED 27" AMAZON: https://amzn.to/4qriVnK KTC M27T6 27" HVA MINI LED https://amzn.to/4onukU4 -- Desktops I Use for Gameplay & Editing -- Alienware Aurora Desktop https://howl.link/fhdcz3qqqxe35 Alienware AREA-51 Desktop https://howl.link/n12jsfukewkti Welcome to Display Reality: Showcasing Display Technology to Help You Make that Awesome Buying Decision! Help Support the Channel Become a YOUTUBE MEMBER: https://www.youtube.com/channel/UCPPYJNUvFBBLqJxEkTZBOiA/join ------------------------------------------------------- *Business*: viktorsrealityshowcase@gmail.com ------------------------------------------------------- *Please check out My Patreon! :) https://www.patreon.com/Viktorsreality EWINRACING.com 25% off code: VIKTORS25 Check out the New Revolutionary Upgrade Champion and Flash XL gaming chairs! *Like *Share *Comment *Subscribe for more! https://www.youtube.com/@viktorsreality?sub_confirmation+1 *Turn On the Bell Icon Notifications button to never miss out on future videos!! ---------------------------------------- * As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases * on the Amazon links provided *
    https://www.youtube.com/watch?v=K2EPnun3Idw

Aydınlıkta kulanilacaksa tcl 55q7c modelini bi inceleyin. O fiyatta daha iyisini göremedim ben.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Teknik brosur indirdim 4k video pass diyor yani dediginiz ozellik yaziyor..Kendi Teknik brosür..Yapay zeka degil yani..

TV Tavsiyeleri [ANA KONU]

Dolby Vision' da denemek lazim Apple Tv gibi..

Ama netflix, disney gibi uygulamalar da Kesintisiz Atmos veriyor cihaz dolby Vision'da..

Dolby Vision da destekliyormus..4k 60hz...Reddit kullanicilari paylasmis..Avsforum da incelemesinde Dolby Vision Yaziyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 25 Nisan 2026; 1:40:11 >

Yok Hocam sadece Hdr 10 demissin de ona hitaben yazdim :))

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.