Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
88.193
Cevap
1.337
Favori
4.696.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
64. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 32113212321332143215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • srdrpeker kullanıcısına yanıt

    Hacı bekle bence, ben de zor durdum carsambadan beri o bana ben ona bakıyorum, bugün gelecekler bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srdrpeker

    Hocam hiç sormayın ya..hayır bulunduğum şehirde servis yok başka şehirden gelecekler bir de :) bölgemizde eskiden sony servisi olan yeri aradım adam bir de yanlış yönlendiriyor yaşlı bir adamdı teldeki ücret karşılığı kurarım hiç bir şey olmaz garantiden çıkmaz yalan dolan o işler felan neler salladı adam..ya şaka gibi..3 kuruş kazanacağım diye neden bilmediğin konuda sallıyorsun yA da biliyorsan da neden insanların garantisine göz dikiyorsun..bilmesem araştırmasam gel beklemeyelim kur hocam desem garanti yalan oldu kaç binlik tvnin..garip insanlar harbi anlamıyorum.

    Çok doğru diyorsun. Maalesef böyle insanlar var. Siz artık Sony servisi olmadığını fak etmişsiniz ama kim bilir fark etmeyip Tv kurduran kaç kişi vardır

  • hakansoyvural H kullanıcısına yanıt

    Kalibrasyon aslında görüntüyü düzeltmek için değil, belli bir standarta getirmek için yapılır, neticede o filmin düzenlendiği ve üretildiği stüdyodaki monitörün görüntüsüne eşlenmeye çalışılıyor, ne eksik ne fazla, bu standart herkesin hoşuna gider ya da gitmez. Amaç filmi üreten kişinin gördüğü şekilde görmektir. Ben öyle söyledim ama belki de sizin panelde kusurlu bir durum vardır ya da görüntü sizin beklentinize uygun olmayabilir, onun için hoşunuza gitmiyor olabilir.


    Şahsım adına ben artık kalibre edilmemiş bir ekrana baktığımda kalibre edilse nasıl olurdu diye düşünüyorum, insanların tuhaf ayarlarla nasıl izlediklerini anlayamıyorum bana göre son derece kötü ayarlarla izliyorlar, dinamik ya da canlı asla tahammül edebileceğim modlar değil mesela.


    Sizinki bu fiyat seviyesinde zor bulunan bir siyah derinliğine ve kontrasta sahip, renkleri de testlere göre iyi görünüyor ama tabi kendi testimizi yapıp bakmamız lazım.


    Tamamen subjektif bir konu yani herkesin iyi tanımı ve beklentisi farklı.


    Kalibrasyon diskleri ile ayarları yapmayı denediniz mi? (mesela "Disney WOW (World Of Wonder) Calibration Disc" )

    Ya da internetten bulabileceğiniz ücretsiz içerikler de vardır.


    Bunlarla yapacağınız contrast, brightness, sharpness, overscan ayarları zaten işin belki de yarısı, bunlar için ölçüm cihazlarına ihtiyaç yok ( tabi tv'deki diğer ayarları da yapmak lazım, çoğu kapatılmalı, ayrıca örneğin bluray playerdan izliyorsanız orada da varsa gerekli ayarlar yapılmalı renk gamutu, dinamik aralık vs)


    Kalan yarısı ise gözle pek yapılamaz, onlar için renklerin ve parlaklık, gamma vs gibi değerlerin ölçülerek düzeltilmesi gerekiyor. Zaten kalibratörler bu cihazlara sahip ve bunları yapıyorlar. TV menüsündeki beyaz dengesi ve renk yönetim sistemlerindeki ayarlarda değişiklikler yapılıyor, gözle zaten aradaki farkları görmek çok olası değil, ama ayarlar tamamlandığında mümkün olduğunca istenen standarta uygun bir görüntü çıkıyor, tv' nin yetenekleri ölçüsünde.





  • hakansoyvural H kullanıcısına yanıt

    Bu arada internetten bulunacak ayarların sizin evinizdeki TV' de işe yaraması olasılığı sıfır olmasa da herhalde sıfırın bir üstü falandır :). Aynı fabrikadan çıksa bile her panelin özellikleri farklı olabilir, dolayısıyla bir TV' de yapılacak ayarlar öbüründe tutmaz, ileri düzey ayarları geçtim temel ayarlar için bile kontrol etmek lazım (contrast, brightness, sharpness, overscan vs)


    Kendi gözünüze hoş gelecek şekilde yapmaya çalışmanız bile muhtemelen daha iyi sonuç verir.


    Beyaz dengesini soğuk değil sıcak seçerseniz ilk başta biraz sarı ya da kırmızımsı görünür ama gözünüz alıştığında insanların ten ve cilt renkleri biraz daha iyi ve doğal görünecektir.


    Film modu, sinema modu, varsa THX modu aslında iyi modlardır, görüntü yumuşak ve soluk görünebilir ama aslında daha detaylı, renklerin daha doğru olduğu, ince detayların göründüğü modlardır, gözünüzün alışması lazım. Bunlar soluk gelirse (zaten dinamik, canlı vs izliyorsanız soluk gelir) biraz kontrastı ya da arka ışığı artırabilirsiniz.


    En güzeli canlı, dinamik diyorsanız zaten size söyleyebileceğim çok birşey kalmıyor :) Zaten çoğunluk öyle yapıyor gördüğüm kadarıyla, yapacak bişey yok :)


    Ayrıca TV' yi televizyon kanalları ile değerlendirmemek lazım bence , bu bahsettiğim ayarları yaparak bir full hd ya da 4k film açıp öyle değerlendirmek lazım.

    TV kanallarının her biri ayrı telden çalıyor, görüntüleri başarısız genel olarak.





  • erolalper E kullanıcısına yanıt

    Hocam ben sizden çok heyecanlıyım çünkü tu8500 kötü diyorlar inşallah sizinkinde sorun çıkmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt

    Hocam tv kanallarında canlı mod harici çok kötü ama bu konu YouTube da böyle değil standart modda da güzel canlı modda da dediğiniz gibi daha parlak benim öyle hoşuma gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ancak işin içinden çıkamadım. En son samsung q80t'de karar kıldım ancak bütçem 65" için yeterli değil. İzleme mesafem en uzak 3 metre olacak. Sizce bu mesafe için 55q80t uygun mudur yoksa kaliteden feragat edip 65q60t mi tavsiye edersiniz? Şu an kullandığım tv eski bir 32" LG. Oldukça küçük elbette. Yorumlarınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt

    TV kanallarıyla değerlendiren zaten hata yapar. Hele ülkemiz de. Sırf Tv izlemek için 4K alacak olanlar bana göre 4K dan direk uzak durmalı zaten çünkü 4K bir esprisi kalmaz. Hatta mağazada görüp bir TV beğenip eve gelince TV açan biri aldığı 4K tv geri bile vermeye kalkabilir. Kast ettiğim insanlar 4K nedir bilmeyen insanlar.

  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Hocam parlak sevmenizde bir sıkıntı yok tabi ama canlı modda renkler doğallıktan çok uzak geliyor bana, film gibi daha doğru renkleri (ve beyaz dengesi) olan bir mod seçip ondaki arka ışığı ve kontrastı artırınca canlı kadar olmasa da yine parlak olur diye düşünüyorum.


    Canlı modda başka değişiklikler de var tabi, bütün görüntü işleme seçenekleri maksimuma çıkıyor, keskinlik vs, bu yüzden de hoşunuza gidiyor olabilir ama onlar tam da benim uzak durmak istediğim şeyler malesef :)

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Evet katılıyorum ama sanki daha çok TV kanallarıyla değerlendiriliyor TV' ler :)


    4k olmayan TV zaten azınlıkta. Artık 4k' nın o kadar da hayatımızdan uzak olduğunu düşünmüyorum bu arada, netflix üyeliği olan insanlar çoğalıyor, film dizi falan içreik çoğalıyor.


    Ama 4k olan tv' ler zaten daha yüksek özellikli tv' ler olacağı için hd görüntüleri de büyük ihtimalle daha iyi olacaktır, yani uzak durmak iyi bir seçenek olmayabilir orada.

    Daha yeni, daha yüksek özellikli tv'ler neticede.


    Bu arada bahsettiğiniz 4k ya da hdr nedir bilmeyen insanlar zaten TV kanallarıyla değerlendiriyordur muhtemelen, başka bir seçenekleri yok zaten :)

  • nsunsu N kullanıcısına yanıt

    Doğrudur ama bana standart mod da sanki mat ve karanlık bir görüntü gibi geldi ne bileyim belkide ilk baştan beri canlı modda izlediğim içindir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EA22 E kullanıcısına yanıt

    Hocam tv tavsiyesi edemem ama benim izleme mesafesi 2 buçuk metre tv de 50 inç şuan iyi ilk zamanlarda gözüm alışmadıydı ama şimdi küçük bile geliyor. 3 metreye 55 yeter gibi geliyor ama yinede siz bilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Tabi alışmak lazım, ben de canlıya bir bakıyorum arada, sonra fim moduna alınca bir alışma süresi oluyor. Alışınca sıkıntı yok keyifli.


    Ben karanlıkta izlediğim için film modunu bile daha karanlık yapıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EA22

    Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ancak işin içinden çıkamadım. En son samsung q80t'de karar kıldım ancak bütçem 65" için yeterli değil. İzleme mesafem en uzak 3 metre olacak. Sizce bu mesafe için 55q80t uygun mudur yoksa kaliteden feragat edip 65q60t mi tavsiye edersiniz? Şu an kullandığım tv eski bir 32" LG. Oldukça küçük elbette. Yorumlarınız için teşekkür ederim

    İzleme mesafesini baz alırsak 3 metre için 65 uygun değil.


    Benim de izleme mesafem 3 metre ama ben TV alırsam en fazla 50'' alabiliyorum hem bütçe hem montaj edileceği yer ona izin veriyor. İzleme mesafelerine baktığımda 3 metre için önerilen TV boyutu 80 ve 85'' filan. (Bazı yerler 75'' diyor). İzleme mesafesine göre tv alınmazsa 2 problem olabiliyor deniyor.


    İzleme mesafesine göre tv alınmazsa 4K görüntüyü 1080p den ayırt etmek zorlaşıyor deniyor. Yani izleme mesafen 3 metre ise 75 ve üzeri büyüklükte Tv almazsan 4K izlediği bir şeyi 1080p izliyor gibi algılıyormuşsun.


    Ama İzleme mesafen atıyorum 1.5 metre gidip o mesafeye uygun olmayan büyüklükte tv alırsan bu defa baş dönmesine yol açabiliyormuş.


    Tabi bunlar hep göreceli ve nette yazan kaynaklar. 3 metre mesafeden izleyen başkaları varsa onlara bir sormak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 24 Ekim 2020; 15:11:41 >




  • 75'' olarak sony samsung ve lg arasında kaldık. sony 75xh8096 en yakın olduğumuz model. Sizler ne önerebilirsiniz ?

  • 65tu8500 kuruldu. Gerekli testleri kendimce yaotim. Bir sorun göremedim. Tvyi genel olarak beğendim, 4k film ve mac açtım YouTube'dan onları da beğendim, çok detaylı inceleyemedim ama kötü diyenlerin ya beklentisi çok yüksek ya da benndaha bir sorunla karşılaşmadım, sadece normal uydu yayınlarında biraz akıcılık sıkıntısı var gibi ama o da 50hz olmasından ya da yayından kaynaklanıyordur. Amazone primedan da bir film açtım o da gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt

    Sizin tv üst düzeyse karanlıkta sıkıntı yoktur benim modelde karanlık yapınca kötü oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erolalper E kullanıcısına yanıt

    Hadi hayırlı olsun bi sıkıntı yoksa adınıza sevindim çok kötü diyenler vardı o yüzden merak ettim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i_brahi_m

    Hadi hayırlı olsun bi sıkıntı yoksa adınıza sevindim çok kötü diyenler vardı o yüzden merak ettim

    Biçim illa ki daha iyi tvler vardır ki var da, bütçeye göre, ve kesinlikle kötü değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolalper

    65tu8500 kuruldu. Gerekli testleri kendimce yaotim. Bir sorun göremedim. Tvyi genel olarak beğendim, 4k film ve mac açtım YouTube'dan onları da beğendim, çok detaylı inceleyemedim ama kötü diyenlerin ya beklentisi çok yüksek ya da benndaha bir sorunla karşılaşmadım, sadece normal uydu yayınlarında biraz akıcılık sıkıntısı var gibi ama o da 50hz olmasından ya da yayından kaynaklanıyordur. Amazone primedan da bir film açtım o da gayet iyi.

    TV yayınında biraz akıcılık da sıkıntı var derken nasıl bir şey. Ara ara insanların yavaş hareket etmesi filan mı acaba. Ondansa o yayın kaynaklı olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 32113212321332143215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.