Arkadaşlar Merhaba; Ev için görüntü ve ses sistemi kurmak istiyorum. Bir sürü forum ve bir çok siteden bilgi okudum iyice kafam karıştı. Bağlantı şekli yönünden yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çıkış birimleri olarak kullanacaklarım : • TV (LCD veya Led düşünüyorum) üzerinden görüntü almak. • Ses Sisteminden Ses Almak. Giriş Birimleri olarak kullanacaklarım : • HDMI üzerinden Notebook • HDMI üzerinden PS3 • HDMI çıkışlı uydu alıcısı Beklediğim sonuç : • Tüm giriş birimleri sesi ses sisteminden verecek, görüntüyü TV üzerinden. • TV üzerindeki hoperlörler hiç bir şekilde ses vermeyecek, sadece ses sistemi ses üretecek. • Giriş birimler arasında geçiş yaparken kablo sök-tak olamayacak. Sadece Notebook HDMI kablosu boşta olacak, ihtiyaç halinde kullanılacak.
Şu ana kadar okuduklarımdan anladığım, bu amaca ulaşmak için tüm giriş birimlerinin hepsi AV Receiver üzerine takılmalı ve TV ye ise AV Receiverde tek kablo ile bağlantı yapılmalı. Bu doğru mudur ?
AV Receiver almadan, klasik ev sinemasi sistemleri ile bu kurulumu gerçekleştirebilir miyim ?
Ayrıca eğer entegre uydu alıcısılı bir TV alırsam sesi ses sistemine yönelendirebildiğim ve aynı zamanda yukarıdaki kurulumu destekleyecek bir kurulum mümkün müdür ?
Detaylı bir bilgiye sahip değilim ama mantık yürütüsem bütün hepsinden ayrı ayrı sesi ses sistemine göndermektense zaten bütün girişleri HDMI'dan tv'ye yapacağına göre sesi de tv'nin optic çıkışından ses sistemine gönderebilirsin yani ben böyle yapıyorum
Fakat TV iletiler BDRip veya flv formatli dosyalarinda bulunan ses (5.1 veya 7.1) TV uzerinden kayip olmadan ses sitemine aktarilabiliyor mu ?
İşte o kadar detaylı bilmiyorum :)
@polatz : Tesekurler, sanirim ses kaybi olacaktir. optikden ses sistemine yonlendirirsen buyuk ihtimalle veri kaybi olacaktir diye dusunuyorum.
Sanirim en az 3 hdmi inputu olan ve 1 hdmi outputu olan bir AV receiver almam gerekiyor. Sesi amfi islesin, goruntuyu tv ye yonelendirsin. ?!
Bayagi karisik konu imis bu ses, tv ve component entegrasyonu. Peki bu konulardan bahseden duzgun ingilizce/turkce egitici bir site var mi bildiniz ?