Şimdi Ara

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: paulbroke

Arkadaşlar 7 aydır, şu an piyasada 3d konusunda bence ve bir çok tarafsız gözce de en iyisi denilen 50vt20 yi kullanan bir arkadaşınız olarak söylüyorum;
    3d ister gözlüklü ister gözlüksüz olsun 2d seyir süresi gibi devamlı kullanılabilecek bir özellik değildir. Çünkü bu teknolojinin doğasında "gözünüzü yanıltma" prensibi var. Bu özellik ancak, alacağınız panelin 2d performansı da üst düzeyde ise tercih edilebilir olmalıdır.
    Bakın son 2 aydır, Native (doğal) 3d çekimleri kullanılarak yapılmış IMAX belgesellerini ve bir kaç animasyon filmini alıp izledim. Blu ray belgesel alacaksam artık 3d özellikli olanları tercih edeceğim, burası kesin. Animasyon filmlerde de yine 3d gayet başarılı. Ama inanın bu 3d ürünlerin de iyi yapılanı var iyi yapılmayanı var..yani üreticinin becerisi çok önemli. Örnek vereyim IMAX ın Grand Canyonu nu 3d izleyipte etkilenmemek mümkün değil. Ama yine IMAX ın dinazorları anlatan bir blu ray i bence berbat olmuş. Bilgisayar destekli 3d animasyon daha başarılı olur umuduyla aldım ama tam anlamıyla "tırt" çıktı. Yani 3d panel aldım her şeyi çok daha gerçekçi izlerim diye bir yanılgıya düşmeyin. Üreten firmanın 3d konusundaki başarısı üründen ürüne bile değişmekte. 3d animasyon filmlerde de aynı, bir film sizi ortalama 3d performansıyla memnun ederken, bir diğeri çok daha başarılı 3d efektleriyle sizi çok daha memnun edebiliyor.
    Tüm bunların yanında dediğim gibi 2 saatlik bir 3d kullanımından sonra, vücudunuz size "yeter git biraz ara ver" dedirtiyor. Seyrederken bir yorgunluk olmuyor ama bitip te başından kalktığınızda hem etkilenmiş hem de biraz yorulmuş hissediyorsunuz. Yani özetle eğer 3d teknolojiyi evinize taşımak kararını verecekseniz (ister şimdiki gözlüklü, ister gelecekteki gözlüksüz modellerle) ilk önceliğiniz panelinizin 2d performansı olsun. Çünkü bizim için asıl ve doğal olanı o.... 3d özelliği ise seyredilecek materyale özel olarak kullanılabilecek hem zevkli hem de süresi fazla abartılamayacak bir tadımlık.

Paulbroke bu konuda haklı. Ancak iyi yapılanı var iyi yapılmayanı var derken bu olay hemen hemen her türde karşımıza çıkıyor.
    Örnek vereyim. Yıl 2000 o sıra dvd pek yok piyasada millet vcd takılıyor. Dvdnin kalitesinden çok etkilenmiş (bunda kopya sinema cekim vcd den çok sıkılmış orjinalinde bile kalite birşeye benzemiyor ve ayrıca hepsi türkçe dublaj ki ben orjinal ses türkçe altyazı severim.) hemen dvd dünyasına adım atmak için kolları sıvamıştık.
    Ancak orjinal Dvd de alsak dvd den dvdye fark olduğunu gördüm. Hadi kopya dvdlerin bahanesi var ama ya orjinal bandrollü olanların?
    Bazı dvdlerin görüntüleri süper iken misal Enemy of the states, Starwars vs.
    Bazılarınki vasat misal Bad boys 2. Yani hem ses hem görüntü olarak farklılık var hatta aynı filmin Bölge 1 ile Bölge 2 arasında dahi farklar var. Misal Starwars 2 filmi 1.bölge Dolby digital EX iken 2.Bölge(yani türkiye için olan versiyonu) sadece Dolby digital ses içeriyor ama kapağında DDEX yazmakta.
    Aynı şekilde bazı filmlerin dvd leri farklı ses içeriyor. Bazısı DD içerirken Bazısının sesi DTS oluyor. veya bazısında görüntü daha bulanık.

O yıllarda görüntü ve ses kalitesi için Dvd alırdık ve arkadaşlarla şu muhabbet geçerdi : Yakında sinema çekimi korsan dvdler yapar bunlar
    Yaa gülüyorduk çok değil 2003 te onlardan birine rastladım. O zaman ne anlamı kaldı dvd olmasının ? Satan adam bir de "Ama dvd öyle vcd ye benzemez cam gibi" demez mi yaw sinema çekimi çıktı içinden Oh olsun bana ucuz diye gidip korsan dvd alırsan bu olur.
    Aha burdan söylüyorum yakında sinema çekimi bluray çıkacak.

Karşılaştırma yaptıklarım tamamiyle orjinal filmlerdir. Bandıröllü BD ve Dvd.
    Aynı olay Hd filmlerde HDDVD ve Bluray de oldu. Misal HD Filmler ilk gündeme geldiğinde Terminatör 2 filmi ilk yapılanlardandır. Ancak bu filmin ilk çıkan Bluray versiyonu Tv de izlediğimiz ektra sahneler içermeyen versiyonu idi ve görüntü kalitesi çok da iyi değildi. Ancak daha sonra çıkan HDDVD versiyonu cam gibi bir görüntü içerirken ultimate edidion olarak çıkmıştır. Son olarak skynet edition bluray olarak piyasada olan film bir kaç sahne ve farklı son eklenerek yapılmış ve görüntü kalitesi olarak hddvd versiyonu gibi kalitelidir. Piyasada bir çok filmin çeşitli versiyonları dolaşmaktadır.
    Ayrıca nice hd film vardır ki mükemmel görüntüye sahip olan fakat bir okadar da vasat bir transferi olan filmlerle vardır. Bazen daha eski bir film yeni çekilmiş bir filmden çok daha iyi transfere sahip olabiliyor. Aynı olay ses cdleri için de geçerli. Her cdnim mükemmel kaydı var diyemeyiz.
    3D neden olsun ki. Ve henüz 3D teknolojisi uzun süre seyretmek için hazır değildir. Normal 2d olarak atıyorum 5-6 saat izlerken bunu 3D olarak yapamıyoruz.
    Gözlüksüz olunca evet bazı yönden özellikle gözlük kulanmak istemeyen daha rahat etsede gözümüzün yorulması gerçeğini değiştirmeyecektir.
    Eğer o ki 3D bir tv alıncaksa Tvnin 2D persormansına çok dikkat edilmelidir.

Albani de bir çok konuda haklıdır. Her ne kadar onun kadar bilgi sahibi olmasamda gözlemlediğim şey şu an Tvlerin panelleri daha bir çok sorunu çözememişlerdir.
    Çoğu insan bu sorunları bilmiyor veya önemsemiyor. Artık panellere farklı teknolojilerin gelmesi lazım ama dediği gibi piyasa hâlâ o kadar aç ki.

O vestel tv yi gördüm galiba pasif gözlükle kullanılıyor. Lg nin geliştirdim dediği olayda bu mu? Bu pasif gözlük dediği aslında polorize 3d teknolojisi midir?

Son olarak asıl bomba gelişme ne olurdu biliyor musunuz? Yaw bırakın tv falan asıl gözlüksüz 3d veren projectör yapın Tabii uygun fiyatlı Bak nasıl alıyom.

• 3d projector iyi fikir
  • Gözlüksüz mümkün olmaz sanırım.

Aktif Gözlüklüler piyasaya çıktı. Yanlız gözlük ışık gücünü yarı yarıya indirdiği için lamba güçleri yeterli olmuyor. Expand diye bir marka süper bir gözlük çıkardı tüm 3D uyumlu markalarla çalışıyor ve ışığı daha az etkiliyor ancak bu seferde projektörün renk paletini buna göre ayarlamak gerekiyor.

yani biraz daha bekleyip ne olacağını görmek lazım.
  • samsung 2011 de gözlüksüz 3d tv düşüncelerinin olmadığını bu projelerin gelişmesi için çok zamana ihtiyaç olduğunu şu an için en iyi çözümün gözlüklü model olduğunu açıklamış.
  • Peki bugünkü 3d tvlerdeki 3 boyut efekti (derinlik ya da bize doğru gelme) olayı 2011 tarihinde bir değişikliğe uğrayacak mı? Sonuçta en iyi 3 boyutlu filmi bile izlesek sinemada izlediğimizin 10 da biri kadar bile 3 boyut alamıyorum.Nesneler havalarda uçuşmak yerine genelde hep derinlemesine bir 3 boyutla karşılaşıyoruz.Belli bir süre sonra bu durum can sıkıcı gelip aman ne uğraşıcam 2 boyutlusuda olur demeye başlıyor insan.
  • bencede 3d daha yolun başında.
  • 3D Panel almak için acele etmeyin...
    Mevcutlar ve bu yıl içinde çıkacak olanların tamamı 3D Ready tarzı paneller...
    Boşuna bunlara para kaptırmayın...

Asıl bombalar için 2012 UEFA Avrupa Şampiyonası ve 2014 FIFA Dünya Kupası maçlarını bekleyin...
    O gün (özellikle de 2014 Fifa World Cup) geldiğinde; "eğer bunlar 3D panelse bizimkiler nedir diyeceksiniz..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 13 Ocak 2011; 17:06:32 >
  • evet bence uygun zaman 2014
  • quote:

Orijinalden alıntı: streetsoul

Peki bugünkü 3d tvlerdeki 3 boyut efekti (derinlik ya da bize doğru gelme) olayı 2011 tarihinde bir değişikliğe uğrayacak mı? Sonuçta en iyi 3 boyutlu filmi bile izlesek sinemada izlediğimizin 10 da biri kadar bile 3 boyut alamıyorum.Nesneler havalarda uçuşmak yerine genelde hep derinlemesine bir 3 boyutla karşılaşıyoruz.Belli bir süre sonra bu durum can sıkıcı gelip aman ne uğraşıcam 2 boyutlusuda olur demeye başlıyor insan.

sharks isimli filmi seyret. köpekbalığı salonda geziyor .2014 ü beklerseniz, 5 boyutlu çıkacak diye 2016 yı da beklemek zorunda kalabilirsiniz. teknolojide dün de yok, yarında. 3d tv ile 2d tv arasındaki fark, siyah beyaz tv ile renkli tv arasındaki farktan bile daha çok. alın bir 55c8000, koyun piranha 3d yi, fark var mı yokmu görün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 14 Ocak 2011; 13:47:13 >

• fiyatları tuzlu olmasa bari 3d yi gözlüksüz olarak keyfini çıkaralım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaPoLYoN_42 -- 21 Ocak 2012; 16:56:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaPoLYoN_42

fiyatları tuzlu olmasa bari 3d yi gözlüksüz olarak keyfini çıkaralım

fiatlar baya ucuzladı pıhılıps ve lg modeleri çok hesaplı
  • Gözlüksüz derinlik tamam ama pop out (dışa çıkma) efektinin işe yaracağına inanmıyorum bu tip tv'lerde. O zamanda iş manasızlaşıyor.
  • quote:

Başta biraz pahalı olacaktır...

Ama çok kısa bir sürede artan üretim miktarları ile birlikte fiyatlarda uygun seviyelere gelecektir...

Daha sonra pişman olup üzülmemek için mevcut gözlüklü 3D Ready TV lere para kaptırmamakta yarar var...

Biraz daha bekleyip gözlüksüz Full 3D TV alın derim...

http://resim.donanimhaber.com/m_56732428/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: dammak

quote:

Başta biraz pahalı olacaktır...

Ama çok kısa bir sürede artan üretim miktarları ile birlikte fiyatlarda uygun seviyelere gelecektir...

Daha sonra pişman olup üzülmemek için mevcut gözlüklü 3D Ready TV lere para kaptırmamakta yarar var...

Biraz daha bekleyip gözlüksüz Full 3D TV alın derim...

http://resim.donanimhaber.com/m_56732428/tm.htm

bende öyle düşünüyorum yeni eve geçtigimde alacagım ps3 ile iyi gider :)

• quote:

bende öyle düşünüyorum yeni eve geçtigimde alacagım ps3 ile iyi gider :)

Artık bu saatten sonra gözlüklü 3D Ready TV lere para yatırmanın hiç bir anlamı kalmadı...

O TV lere verilen paralara yazık olur...

Almışken gözlüksüz ve yüksek çözünürlükte Full 3D bir TV alın...

Bunun için gereken tek şey biraz sabır...
  • bence gözlüksüz modellerinde bir geçiş süresi olacaktır ilerisi oled 3d gözlüksüz daha ilerisi holegram
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

bence gözlüksüz modellerinde bir geçiş süresi olacaktır ilerisi oled 3d gözlüksüz daha ilerisi holegram

Elbette şu anki gözlüksüz 3D TV ler bu teknolojideki son nokta değil... Muhakkak daha mükemmele doğru gelişim gösterecekler...

TV teknolojisi ileride kararını OLED den mi yoksa hologram dan mı yana kullanır bunu şimdiden kestirmek pek mümkün değil... Bana göre bu üretici firmaların ticari tercihleriyle alakalı bir konu...

Ancak bugün için tüketiciyi yakından ilgilendiren en önemli konu; bundan böyle mevcut gözlüklü 3D Ready TV lere para bağlanmaması gerekliliği... Bana göre ölü doğmuş bir teknolojinin ürünü olan bu cihazlara bağlanan paralar boşa gidiyor...

• Gözlüksüz 3D teknolojisini smartphonelarda gözlemleyebiliyoruz zaten uzunca bir süredir. Küçücük bir telefon ekranında bile göz ve beyin aldanmasını hissedebiliyor insan ki bu da cidden oldukça olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Toshiba'nın lanse ettiği gözlüksüz 3D TV'ler evet, büyük boyutlu panellerde bir milad olabilir ama ben de önümüzdeki 4 sene içerisinde son kullanıcıya erişebileceğine inanmıyorum. En azından 4 sene kadar daha geliştirilmiş SG ve FPR teknolojilerini karşılaştıracağız. Teknoloji artık hantal değil, sürekli gelişiyor ve çok çabuk tüketiliyor. 4 sene içerisinde bugün aldığınız 42" SG ya da FPR 3D TV zaten size yeterli 3D tatmini sağlamış olup, yeni panel arayışlarına yönelmeye yaklaştırıyor olacaktır. agtr'nin de dediği gibi 2016'yı bekleyenler, satın almaya cesaret edemeyenler ve teknoloji peşinde zaman öldürenler maalesef hiçbir zaman bekledikleri, artan kriterlerini karşılayacak bir TV bulamadıkları için TV alamayacaklar demek oluyor.

• tv yi beyin dersek diğer organlarıda var yeni teknolojilerde tv dışında ona uyumlu çihazlarda olacak avr blueray. uydualıcı vs. tümden masraf hepsi birbirine bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Gözlüksüz 3D teknolojisini smartphonelarda gözlemleyebiliyoruz zaten uzunca bir süredir. Küçücük bir telefon ekranında bile göz ve beyin aldanmasını hissedebiliyor insan ki bu da cidden oldukça olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Toshiba'nın lanse ettiği gözlüksüz 3D TV'ler evet, büyük boyutlu panellerde bir milad olabilir ama ben de önümüzdeki 4 sene içerisinde son kullanıcıya erişebileceğine inanmıyorum. En azından 4 sene kadar daha geliştirilmiş SG ve FPR teknolojilerini karşılaştıracağız. Teknoloji artık hantal değil, sürekli gelişiyor ve çok çabuk tüketiliyor. 4 sene içerisinde bugün aldığınız 42" SG ya da FPR 3D TV zaten size yeterli 3D tatmini sağlamış olup, yeni panel arayışlarına yönelmeye yaklaştırıyor olacaktır. agtr'nin de dediği gibi 2016'yı bekleyenler, satın almaya cesaret edemeyenler ve teknoloji peşinde zaman öldürenler maalesef hiçbir zaman bekledikleri, artan kriterlerini karşılayacak bir TV bulamadıkları için TV alamayacaklar demek oluyor.

Bu yılın ikinci yarısından sonra Toshiba piyasayı iyice sarsar gibi duruyor. Sizin gibi 4 yıl falan süreceğini düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.