Şimdi Ara

TÜVTURK YAZIKLAR OLSUN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: husam74

randevuyu falan boşverin.. Bu sabah saat 5 de kalktım 6 da muayene istasyonundaydım. benden önce 3 kişi gelmiş. 8 buçukta içeri aldılar 9 da işim bitti.. seviyorum tüvtürkü.. Daha önceki muayenelerimde akşamdan gittim aracın içinde yattım

+10000.

İşte bende bunu söylüyorum. Önceki sisteme nazaran iyileşme var. Sanki ülkemizde herşey kusursuzmuş gibi, TÜVTURK'un kapısında 1 saat beklemeye tahmmül edemiyorlar. Ben böyle kişilerin devlet hastanelerinden randevu alıp hiç beklemeden muayene olduklarına inanacam neredeyse. Yoksa tanıdıkdoktoları mı var.Ya da özel'den başka bir yere gitmiyorlar. Gerçi özelde bile sıra bekliyorsun.

Türkiye'de nereye gidersen git. Sıra beklersin. İster randevulu. İster randevusuz.

Aynen devlet hastahanesinden randevu alıyorsun dakikasını bile veriyor 09.27 gibi ama hiç o verilen saatte muayeneye giremedim en az yarım saat sonra sıra geliyor verilen randevu saatine göre.İnsanlar TüvTürk geldi diye 5 dakika da işlerinin biteceğini bekliyor herhalde ama Türkiye de okadar düzenli hızlı olmasının imkanı yok.

• Herkes saat 8 buçukta geliyor.. erken gel kardeşim sıranı kap.. saat 6 da geldim açtım hafif radyoyu yatırdım koltuğu biraz uyuklamışım.. saat 7 oldu baktım çay ocağı açılmış. bir simit bir çay aynı serviste sıra bekler gibi diğer araç sahipleriyle muhabbet saat 8 buçuk aldılar içeriye.Sıra numarası al ücreti öde hemen aracı içeriye aldılar.15 dk sonra araç çıktı.. ben çıkarken 30 da fazla araç vardı.. Bartın tüv türkü tebrik etmeliyim bu konuda gayet hızlı çalışıyorlar
  • Valla motor bilmemnesi okunmuyor dediler.. Fazla koltuk sayısı yazılmıs dediler ugrastırdılar ama sonunda gectık birkac hususa ragmen ben cok sövmüyorum :)
  • Tüvtürk'deki elemanlara göz muaynesi lazım cidden benim aracında motor numarası okunmuyor dendi herkeste var bu sıkıntı herhalde...

Birde fren hidrolik hortumlarından birisi eskiydi değiştirmiştim digeri kirli oldugu için herhalde görevli onuda değiştir gel dedi kusur buldu :)) yani gitmeden önce kontrol edilmesi gerekiyor geri çevrilmemek için.
  • Motor numaramı aynen okuyamadılar :) sabah akşam bu işi yapıyolar ama numarayı okuyamamamış gülerim artık
  • Bazen insanlar da anlayışsız oluyor. Mesela geçen sene köyde şahit olduğum bir olay:

İlçeye gezici TÜVTURK muayene istasyonu gelmiş. Muayenesi gelen yaptırıyor. Çünkü şehirde yaptırmak zor. En yakın istasyon 100 küsür km. Kimse gitmez yani.

Neyse. Amcanın biri Renault Expres Kango arabasını muayeneye götürmüş. Fren hortumları eski olduğu için muayeneci geçirmemiş. Yaptır gel. Bir kaçgün daha buradayız demiş. Adam geldi frenciye. Frenci de kendisinde hortumun bulunmadığını, şehirden getirilmesi gerektiğini söyledi.

Amcanın canı sıkıldı ve muayene yetkilisi ile aralarında geçen diyalogu anlattı.

A: Amca
    M: Muayeneci

M: Amca. Bunun fren hortumları eskimiş. Değiştirmen lazım.
    A: Yapma yeğenim. Sadece bir hortum için muayeneden kalınır mı?
    M: Fren hortumu ağır kusur amca. Ne yapıyım.
    A: Sen hele geçir muayeneden. Bak söz veriyorum. Valla yaptıracam siz gitmeden. Yine getiririm.
    M: Olmaz amca. Başımı mı yakacaksın sen benim. Yaptır gel. Biz bir kaç gün daha buradayız.
    A: Oğlum. Bak hele. ben bu arabayı ayda bir bağa, bahçeye gitmek için kullanıyorum. Devamlı kullanmıyorum. Masraf sokma beni şu sıcak günde.
    M: Olmaz amca olmaz. Yaptır gel.
    A:Ulan ben sizin yapacağınız muayenenin. Suç size muayene için arabayı getirende. Muayenesiz bile binerdim ben buralarda

Ve amca Frenciye gider. Frenci de amcayı Konya'ya havale eder.

• Yaziklar olsun deyince ciddi bir sey var sandim. 2 saat bekleme icin yaziklar olsun diye tepki vermek biraz asiri olmus.
  • Şu muayene yanması olayı nedir ?
    2 keremi ödüyoruz 150 tl yi yoksa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Şu muayene yanması olayı nedir ?
    2 keremi ödüyoruz 150 tl yi yoksa ?

Araç 2 kere muayeneden ağır kusur alırsa muayene hakkınız bitiyor tekrar başta verdiğiniz parayı ödeyip baştan muayeneye ettirmeniz gerekiyor.
  • Motorun yağ kapağına az bir şey yağ damlamıştı bakımda, onemsememiştim.
    Geçenlerde muayeneye girdim.
    Sonuç;
    Motorda yağ kaçakları var !
    Kontağı açmayan zeki görevli sayesinde arka sis farı ve geri vites lambası yanmıyor !
    Muayene kâğıdını bir verdi elime kafam attı, itiraz ettim. Bir sorun varsa yatır parasını bir daha muayene edelim dedi bir de. Senin yapacağın muayene batsin dedim çıktım gittim. Bence TUVTURK tam bir fiyasko.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bir yeni araç muayene sistemine uymadık, sistem bizim o hantal ve karışık düzenimiz döndü.

Sistem genel anlamıyla bence olması gerektiği gibi, kim ne derse desin trafikte canımızı emanet etiğimiz araçların periyodik olarak sıkı bir kontrolden geçmesi güzel bir şey.

Ancak bir sürü aksaklık saçmalık almış başını gitmiş. Geçen ay şirketimiz üzerine kayıtlı tam 10 adet 2011 model ticari aracı Tüvtürk' e götürdük , ve 10 aracın hiçbiri " kusursuz " bir biçimde muayeneden geçmedi! Oysaki hepsi de yeni ve rutin bakımları eksiksiz yapılan araçlardı.

İnsan bu durumda, 1 yaşındaki 10 arabanın hepside hafif kusurlu geçiyorsa 35 yaşındaki araçlar nasıl geçiyor diye düşünmeden edemiyor. Ama görüyoruz ki onlarda geçiyor bir hafif kusur da onlara yazılıveriyor.

Sanırım Tüvtürk' ün amacı bol bol üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.

En azından buna şükür diyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: aRm

Motorun yağ kapağına az bir şey yağ damlamıştı bakımda, onemsememiştim.
    Geçenlerde muayeneye girdim.
    Sonuç;
    Motorda yağ kaçakları var !
    Kontağı açmayan zeki görevli sayesinde arka sis farı ve geri vites lambası yanmıyor !
    Muayene kâğıdını bir verdi elime kafam attı, itiraz ettim. Bir sorun varsa yatır parasını bir daha muayene edelim dedi bir de. Senin yapacağın muayene batsin dedim çıktım gittim. Bence TUVTURK tam bir fiyasko.

İşsiz güçsüz ucuz paraya çalışan kişi vardı benim orda tam bir fiyasko
  • Pazartesi saat 16.30 da randevum vardı.20 geçe gittim parayı yatırdım bekledim 15 dakka sonra sıra bana geldi.Arabayı teslim ettim çıkışta evrağı imzaladım ancak motor numarasını okuyamamış eleman hafif kusurlu geçti.O motor numarasını okuyamamayı nasıl becerdi hiç anlamadım.
  • BU sabah Ankara Gölbaşı na gittim..9:30-10:00 arasıydı randevu
    9:47 gibi işim bitti..Sıkıntı yok

Gayet düzgün ve rahat yapmışlar. Tebrik ederim...

Egzos ölçümünüz yoksa burada onu yapan yerde mevcut...
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

bende birşey var sandım

nickinin altındaki resme de bakacak olursak. tek araban uzaktan kumandalı oyuncağın olduğu için Tüvtürk ün çilesini bilemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86

quote:

bende birşey var sandım

nickinin altındaki resme de bakacak olursak. tek araban uzaktan kumandalı oyuncağın olduğu için Tüvtürk ün çilesini bilemezsin.

o oyuncak dediğin şey 0-100 de veyron ile kapışır.gün itibari ile şahsıma ait aracımda var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86

quote:

bende birşey var sandım

o oyuncak dediğin şey 0-100 de veyron ile kapışır.gün itibari ile şahsıma ait aracımda var

tamam kardeşim. aracın var.

• xenon farlar artık geçmiyor dimi tuvturk den _? bilgisi olan varmı ?
  • Buraya övgü mesajları yazanlardan sıraya girince iyan edenleri okuyorum başka başlıklarda

Zamanında yazdık ama herkes savunuyordu bu firmayı

randevum var ve saatlerce hala bekliyorum PES!!!

MAHKEME MASRAFI OLMASA CEZA ALDIRIRIM AMA MAHKEMEDE BİR DÜNYA MASRAF
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.