Şimdi Ara

TÜRKSAT, bu yıl uçaklara uydu tabanlı internet hizmeti getiriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Askerî ve uçuş için uydu internetini anlıyorum. Ama zaten Türkiye'deki çoğu ISS (İnternet Servis Sağlayıcısı), ABD menşeli Cogent veya Vodafone üzerinden interneti sağlıyor. Starlink yokmuş da bilgilerimiz çalınıyormuş, falan filan... Zaten kullandığımız servisler, yazılımlar, çoğu marka ABD merkezli. Yediğimiz, içtiğimiz, dinlediğimiz, izlediğimiz her şey Amerika güdümünde. Düşmanlar istese, bir antenle Türkiye’de de Starlink’e bağlanabilir. Depremde yabancı ekipler bile Starlink ile işlerini yürüttü.

Çağımızın teknolojisi ülkemize giremiyorsa kusura bakmayın, bu durumda rekabet olmaz. "Serbest piyasa" dediğiniz, ancak devlet destekli vurgunla sınırlı kalır. Zaten mevcut siyasilerin ne çağın imkânlarından haberi var, ne de dediklerimizi anlayacak kapasitedeler. Herkes sadece "komisyon alırsam işini hallederim" kafasında. Sanki ülke, belli kişilerin kendi arasında "şurası senin, burası benim" diyerek, işi paylaşarak ve her yerden vurgun yaparak yönettiği bir şirket gibi. X kuşağı bu ülkeyi hâlâ bir aile şirketi gibi yönetmekten vazgeçmiyor. Gençlere de adeta “Ben ölünce koltuğa sen oturursun” deniliyor. Kısa vadeli düşüncelerle yönetiliyoruz.

O kadar imkan veriliyor ki bu tür yasa dışı işlere... Google’da bile 25.000 siteyi kara listeye ekledim. Bu kadar siteyi oluşturmak için milyonlarca dolar harcama yapılmış. En güvenilir dediğimiz sitelerde bile kumar, ısmarlama haber, sahte itibar pazarlaması yapılıyor. Her arama sonucumda 20-30 site engellenmiş görüyorum. En küçük ilçeden en büyüğüne kadar milyarlarca lira, abuk sabuk şeylere gidiyor. Osmanlı’daki gibi halkın parası, iradesi dışında kullanılıyor. Yemin ederim, sabır... Allah sabır versin artık.

Kendimi bu kadar geliştirmeme, pazarlamama, proje üretmeme rağmen bir şirket kurmak istediğimde devlet “%40'ına ortak olmak istiyorum” diyor. Hem liberal, hem devletçi olunmaz. Ev aileden kaldı, biraz kalburüstü sayılırım. Arabamı 26 yaşında, hayvan gibi çalışarak aldım. Ama devlet bana bir girişim planı olan biri olarak destek olmuyor. Bankada ve yatırımda binlerce dolarım olmasına rağmen birkaç yıl içinde BAE, Romanya ya da Estonya’da şirket kurmam daha mantıklı geliyor.

Coin borsalarının da Türkiye’de bir anlamı kalmadı. Her gelen para için “Bu nereden geldi?” diye soruluyor. Merkeziyetsiz para transferi diyoruz ama her işlemde didik didik ediliyoruz. Her şey eninde sonunda taş devri yapılarına bağlanıyor. Eğitim desen; öğretmenler hayattan bıkmış. Üçüncü parti kaynaklardan sorular çözdüm, eğer sadece hocaları dinleseydim muhtemelen 10 net bile yapamazdım. Lise boyunca her dersten 4-5 farklı kaynak çözerseniz zaten bir üniversiteye yerleşirsiniz.

Foruma bakarsanız, hayatsız bazı kişiler birbirini aşağı çekmeye çalışıyor. Mitomani manyağı gibi hikayeler uyduruyorlar. Yıllar sonra da “depresyondayım, bu kız bana bakar mı, yakışıklı mıyım?” diye klişe içerikler yazıyorlar. Forumu sıcak fırsatlar dışı takip ederseniz, sosyal medyanın bıraktığı “geride kalmışlık” hissini alıyorsunuz. Mevcut hayatınızı görün ve en iyisi olmaya çalışın.

Umarım hep birlikte aydınlığa çıkarız. Ama ülke şu an, bilimkurgu evrenlerindeki karaborsa gezegenlere dönüşüyor. Ve bir şeylere köle ediliyoruz.

"Buraya neden yazıyorsun?" derseniz; kimsenin açık profilde düşüncelerimi bilmesini istemiyorum. Bu yorum kısmındaki niş kitleye hitap etmek istiyorum.

• gidi G kullanıcısına yanıt

biz 50 yıllık turksat çöpü değil, starlink istiyoruz. açın rekabeti, isteyen istediğini kullansın.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Laf anlatamazsınız. Propaganda makinesinin laflarını ezberlemişler. Booking, PayPal, Starlink, her şeye bir uydurma açıklamaları var. Burada yerli milli edebiyatı yaptıklarına da bakmayın. Bir tanesinin çocuğunun Malezya'da, Endonezya'da Mısır'da Arabistan'da okuduğu, iş yaptığı falan da yok. Ne hikmetse o emperyalist diyarlardan bu taraflara gelmiyorlar hiçbiri. Vatanseverlikleri de siyasetleri de her şeyleri de çakma.

• gidi G kullanıcısına yanıt
    22 yıl önce abd ve israile teslim edildi zaten ülke.

• milletin cebinden ettiği zarar ve leş hizmet kalitesi(!) konuşulmasın aman. Hep -cak -cek -cuk

Uçaktan internet şu anda da var. Hepsinde var yok değil ki. Parasını bastırıyosun kullanıyosun. Ne değişecek?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.