Şimdi Ara

Türksat 4A , Astra 19.2 , Azerspace i aynı anda kullanmak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
12.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yy982

Eskiden sistemim şu şekildeydi: Türksat ve Azersat için 2 ayrı 90'lık çanak vardı. Tek çanakta birden fazla uydu kullanılabileceğini bilmediğim için ayrı çanak kullanmıştım.

Ayrıca digitürk abonesiydim, sonlandırınca onun 60'lık çanağı boşa çıktı.

Dün Azersat'ın lnb'sini aparatla Türksat'a ekledim ve 90'lık çanak da boşa çıktı. Yayında da/sinyalde de herhangi bir sıkıntı olmadı.

Digitürk'ün anteni 3. kat balkonunda, diğerleri zemin kat balkonundaydı. Digitürk'ün 60'lık çanağı yerine boşa çıkan 90'lık çanağı taktım. bu çanağa yanındaki Türksat çanağındaki kabloyu takarak deneme yaptım. Hotbirdden %40 civarı sinyal aldım. Ama Diğer uyduları denediğimde hiçbiridnen sinyal alamadım.

Deneme yaptığım receiver Sunny'nin fta 14 bin küsürlü eski bir modeli. Uydu ayarlarına girdiğimde yaklaşık 35 tane uydu var. Her uyduyu teker teker seçip çanağı çevirdim, sadece Hotbirdden düşük sinyal aldım. Hatta uydu ayarlarında uydu seçince ekranda kapsama alanının haritası çıkıyor. Orda Manisa'yı gören uydulara özellikle dikkat ettim ama maalesef sonuç alamadım. Çanağın önünde sinyal kesecek hiçbir şey yok.

Amacım bu uyduyla hotbird, astra, sirius gibi tek çanakla izleyebileceğim uyduları izlemek. Hatta olursa 60'lık digitürk çanağını da aynı/farklı uyduda değerlendirmek isterim.

Nerede yanlış yapıyorum ya da nasıl istediğime ulaşırım?

Size yukarıda okumanız için link vermiştim, oradakilere dikkat ederseniz yaparsınız.

Öncelikle ayarlayacağınız uydunun 90 lık çanak ile bulunduğunuz mevkiden çekip çekmeyeceğini teyit ediniz.

Ondan sonra o uyduda aktif olan bir frekansı uydu alıcıda manuel olarak giriniz veya hazırda varsa onu seçiniz.

Uydu alıcıya bağladığınız tv aracılığı ile çanak ile oynayarak bulursunuz...

• ulusalonur kullanıcısına yanıt
    O konuyu okumayı az önce bitirdim. Gerçekten çok faydalı oldu. Ama aynı zamanda zararı da olacak gibi. Öyle sistemler var ki şimdi mega 135 çanak, 8'li veya daha çok diseqc, ince lnb'ler, bol kablo alıp farklı uydular eklemek istiyorum

İki gündür bi alt katta bi üst katta çanaklarla uğraşıyorum. Haftasonu muhtemelen daha çok uğraşacağım.

Olmadı uyducu çağırırım ama burdaki uyducular multifeedli sistem kurabilir mi bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.