Şimdi Ara

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
40.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben taahhüdü uzattığımda (2 yıla yaklaştı) o saat bazlı akkli tarifeler diğer isslere göre çok daha hesaplıydı. Mesela 100 mbps 25e düşüyor ama ödediğin ücret Superonline'ın 16 mbps sınırsızıyla aynı fiyattı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tolgakutukcu kullanıcısına yanıt
    evet duruma göre değişebiliyor.50 mbps 65 liraya kullanıyorum.uzatmak için aradığımda 100 verebiliriz 75 liraya dedi.yettiği için yükseltmedim ben.99 mbps 99 liraya sattı uzun süre vodafone.anlamadığım şey superonline altyapısını kullanıyor ancak superonline 24 mbps e 90 lira istedi benden.
  • kablonet dışında söylediği hızı veren var mı?
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    BTK, Tüketici Hakem Heyeti vb yerlerle uğraşacak vaktiniz olmayabilir ama yayıncı olduğunuzu belirtmişsiniz, yaşamış olduğunuz bu olay karşısındaki deneyimlerinizi eğer var ise kanalınızda yayınlayıp bunu daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Turknet nasıl bir hizmet anlayışıyla işlerini yürütebiliyor anlayabilmiş değilim. Şunu söyleyebilirim ki bırakın teknik destek birimini firmanın kendi içersinde Muhasebe ve Hukuk departmanları arasında bile “İLETİŞİMSİZLİK” var (bu bir iddia değil)
    Üzerlerinden sorumluluğu atabilmek için ankastreden daireye giden tesisat iptal edilmesine rağmen daire içindeki prizde sorun diyebilen bir teknik birimi var.

https://turk.net/blog/internet-hizi/turknet-ile-50-mbpsten-yuksek-hizlarda-upload-artik-mumkun/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

https://turk.net/blog/internet-hizi/turknet-ile-50-mbpsten-yuksek-hizlarda-upload-artik-mumkun/
    Okudum hocam teşekkür ederim paylaşımınız için. Bana iletilenlerle uyuşuyor. Yarın yasak kalkacak, üç beş eşya alıp yeni eve geçeceğim ve bir süre orada kalmak durumundayım, eşyalar geliyor :)

Ertesi gün de bağlantıya gelecekler. Yarın gelseler de güzel olurdu ama kimseyi kişisel sebeplerimden ötürü acele ettirmek istemiyorum. Yeter ki iyi hizmet verilsin, en büyük derdim o.

• zaomss kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Maillerinizi gördük. Merak etmeyin. Zaten konuyu takip ediyoruz.
    Network mühendislerimizden Metin Bey bildiğim kadarıyla buradaki bazı arkadaşlarla beraber testler yaptı. Velia ve Blizzard'la da konuşuluyor. Yani uğraşıyoruz.
  • Var mı bir gelişme üstad

• quote:

Orijinalden alıntı: MrOpen

Var mı bir gelişme üstad
    Yarin modemimi getiriyorlar aksamüstü hocam ben de geçtim eve hayirlisi olsun bakalim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 14:13:24 >
  • Arkadaslar kurulum devam ediyor, gözüme takilan kablo kalitesi oldu. Aldigim bilgiye göre bina içi kablolar bizzat Türknet tarafindan çekilmis. Su gördügünüz kabloyla 20.kattan alabilecegim hiz nedir tahminleri alayim

Benim hiç beklentim kalmadi birakin gigabiti 10mbit hiza tamah ettirmeye calisacaklar gibi geliyor.

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 14 Nisan 2020; 18:21:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serrikoc

Ankastre dediğiniz apartmandaki telefon kutusu mu ? Bende düşündüm ama modemin çalışması için elektrikte lazım eve yaklaştırmak için uzun bir damarlı telefon kablosu yada Cat 5 (10 m) kadar olsa olur herhalde değil mi ?
    Hattı bulmak içinde yukarıdan hattı kısa devre yapıp aşağıdan ölçerim.
    Hocam ankastre kutusu telefon kutusu olarak geçiyo, içerisinde regletler olur eğer TT ekipleri düzgün kontrol ettiyse zaten kutuy açınca sizin adınıza bir etiket olur kabloda ordan direk ethernet kablosunun ucunu bağlayıp modeme takabilirsiniz. Birde modemin güç alması için yeterli güç alması yeterli. Varsa uzatma kablosuz yetebilecek ordan çekedebilirsiniz. Burdaki konu şu ankastre kutusunda yani telefon kutusunda sizin hattınıza gelen hız düşük o zaman dış hat sorunludur. Yada ankastre kutusu arızalıdır onun bilgisini gelen ekip söyler. ama orda da hız düşük ise durum dış hattan kaynaklı. Ama kablonun birbirine iyi eklendiğine dikkat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremimo

Arkadaslar kurulum devam ediyor, gözüme takilan kablo kalitesi oldu. Aldigim bilgiye göre bina içi kablolar bizzat Türknet tarafindan çekilmis. Su gördügünüz kabloyla 20.kattan alabilecegim hiz nedir tahminleri alayim

Benim hiç beklentim kalmadi birakin gigabiti 10mbit hiza tamah ettirmeye calisacaklar gibi geliyor.

Şuanki yanılmıyosam bakır kablo. Bunu türknet çekmez. Bina içi altyapısı diye geçer. Muhtemelen bina yapılırken elektrik tesisatı ile çekilmiştir. Klasik bir kablo size özel değil Türkiyedeki bir çoğu evin kablosu böyle. Cat seviyesine göre kablonun yapısı ve bakır kalınlığı değişir tabi

• Su anki sonuç gayet kötü ama düzelteceklerini söylüyorlar. Ben düzeltemeyeceklerini düsünüyorum :)

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR)

Bunu düzeltmeleri mümkün degil. Ilk vaat ettikleri hizin 25'te biri, hatayi duzelttikten sonra vaat ettikleri hizin yarisindan da az. Ping rezalet.

Üstüne üstlük hem CGN'deyim hem de interleaved modda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 14 Nisan 2020; 19:54:33 >

Konuyu baştan okudum işin içinde türknet varsa herşeye bir yalan uydururlar çok normal alışmalısın ben bunlardan kurtulduğuma çok seviniyorum, çalışanları desen 5 kişi var yok gibi aynı lafları destek kaydına yazıp hazır cevap verirler işlerine gelmedi mi destel kaydını kapatıp çözdüldü olarak görürler her akşam ping ve hız sorunu başlar sonra senden 15 dk aralıklarla test isterler iş olsun diye bakmazlar bile kapasite sorunu var diyerek seni bekletirler burda gelip yardım etmiş gibi görünmeleri çok garip reklam işleri güçleri.
    Sorunu hep altyapı sağlayıcısına atıyorlardı bende turk telekoma geçtim 10 tl fazla ama olsun ping hız sabit kaldı.
    Yol yakınken dönmeni tavsiye ediyorum uzak durulması gerekli bir firma verdikleri hizmet olsun internet olsun çok berbat burda akşama kadar binlerce kişi şikayet yazıyor işlerine geldiklerine yardım ediyorlar sizin konu üstte gözüktüğü için yorum yapmış.Kendi elemanları yok ayrıca bulunduğunuz bölğedeki bir elektrikçi ile görüşüp onlara iş yaptırıyorlar onlarda işlerine gelirse gelip bakıyorlar yoksada bina içi tesisat bozuk yada altyapıda sorun var çok düzeltmeleri gereken şeyler var burdan okuyup kendilerinin sorunları ne olduğunu anlamaları gerekli yoksa yakında herkes pişman olacak.
    O kabloda 10 tane daha ek vardır kesin dedikleri hızı almanız zor gözüküyor ancak bir elektrikçi yardımı alarak cat6 çektirmeniz ek olmadan gerekli inşallah pişman olmazsınız.
    Burdan söylüyorum reklam yapacaklarına insanlara yardımcı olsunlar yazık günah hazır cevapları bıraksınlar çalışanlarıda babasının şirketi gibi davranmaktan vazgeçseler iyi olur birde 3 gün destek kaydı çözme süresi veriyorlar neden çünkü şirkette sorunu çözecek kimse yok bilgisi olan yok işlerine gelmeyip bekletmesinler.

İndirme hızı kötü olsada en azından ucundanda olsa upload alabilmişsiniz hocam fastpath e geçirirseniz hattı ping ciddi anlamda düzelicektir bence çünkü benim yapada 40 dan 13 e düştü fastpath moduna geçince.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremimo

Su anki sonuç gayet kötü ama düzelteceklerini söylüyorlar. Ben düzeltemeyeceklerini düsünüyorum :)

Bunu düzeltmeleri mümkün degil. Ilk vaat ettikleri hizin 25'te biri, hatayi duzelttikten sonra vaat ettikleri hizin yarisindan da az. Ping rezalet.

Üstüne üstlük hem CGN'deyim hem de interleaved modda.
    hat değerleriniz nasıl ?

fast path te düzelir ping.

oim de teknik bilgiler kısmında profil seçimi var mı ?

• Sonunu çok merak ediyorum..

• MrOpen kullanıcısına yanıt
    2 mbps'ye 2 mbps simetrik internet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 15 Nisan 2020; 0:48:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

hat değerleriniz nasıl ?

fast path te düzelir ping.

oim de teknik bilgiler kısmında profil seçimi var mı ?

Alıntıları Göster
    Teknik bilgiler diye bir kisim yok oimde. Saka gibi :) hani "Fiber" veriliyor ya bana. Kaldirmislar o seçenekleri. Telefonla arayip halledeyim dedim, hala bekliyorum birine baglanmayi. 12 dakika oldu, beklemedeyiz.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.