Şimdi Ara

Türklerin Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlber Ortaylı'nın yeni kitabını okuyan var mı? Düşünceleriniz neler?

• Kitap genelde Ortaylı'nın yazdığı şekilde yani halka yönelik sade bir üslupla yazılmış. Gayet akıcı. Ben bir günde bitirdim. Konu ara sıra başka devletlere de kayıyor ki Türk'ün konuşulduğu yerde zaten böyle olmaması imkansız. Eğer belirli bir altyapınız yoksa ve akıcı, sıkmayan bir kitap arıyorsanız tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adittorie

Kitap genelde Ortaylı'nın yazdığı şekilde yani halka yönelik sade bir üslupla yazılmış. Gayet akıcı. Ben bir günde bitirdim. Konu ara sıra başka devletlere de kayıyor ki Türk'ün konuşulduğu yerde zaten böyle olmaması imkansız. Eğer belirli bir altyapınız yoksa ve akıcı, sıkmayan bir kitap arıyorsanız tavsiye ederim.

Ben de okumayı düşünüyordum. Aslında tarih kitaplarına bir başlangıç yapacağım. Bu kitap uygun olur mu?
  • Evet baslangic icin ilber ortayli iyi bir secim olur. Turklerin Tarihi ile baslayabilirsiniz. Kan ates ve kavga turkleri ozetleyen 3 kelime. Hocanin bu soylemi ne kadar dogru oldugunu gecmisimiz dogrulamakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aldım kitabı. Daha önce ki kitaplarını okumuştum İlber Hocanın. Umarım bu da onlar kadar akıcıdır.
  • Gayet güzel bir kitap. Topiğe girerken, ilber ortaylı'nın mı jean paul'un mu kitabından bahsediyorlar acaba dedim. Jean paul ro... tam ismini çıkaramadım, başyapıttır.
    kendisi türklere sempati besleyen bir türkolog, aynı isimle bir kitabı vardır, okumanızı tavsiye ederim.

-----spoiler-----
    türk demek türkçe konuşan demektir, bir kaç nesil gerisinin şeceresini bilmeyen her bireyin türk olma ihtimali vardır

---spoiler----

en geçeri türk tanımı budur, biz ne kadar bu konuda millet olarak farklı şeyler ifade etsek de, batıya göre türk demek türkçe konuşan demek, türk demek müslüman demek.
  • Güzel olabilir.Kitap okumak iyidir.Özellikle Tarih kitapları...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dinler Tarihi
    7 ay önce açıldı
    Miken Tarihi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.