Şimdi Ara

Türklerin Geliştirdiği Globalde Yer Alan Yazılım Projeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Arkadaşlar sanırım burası bu konunun açılabileceği en iyi kategorilerden biri. Bu konuda Türk yazılımcıların gerek yurt dışında gerek Türkiye'de geliştirdiği ve globalde yer alan önemli projelere yer vermek istiyorum. Listeye bilindik isimler ile başlayıp zamanla daha yeni ve bilinmeyen projeleri de ekleyerek genişleteceğim.


    Bilindik ve daha çok Türkiye'de var olduktan sonra Globale açılanlardan sanırım çok bahsetmeye gerek yok ama yine de yazalım.

    - Insider ( Sanıyorum Saas projeleri arasında en çok bilineni 1 milyar dolar değerlemeyi aşan ve Türklerin geliştirdiği en bilindik proje.

    - JotForm Bence en başarılı yazılımlardan birisi, bunun hikayesinde ayrı bir konuda özel olarak bahsetmek gerekir. Aytekin Tarık'ın geliştirdiği bir proje olduğunu özellikle belirtmek isterim.

    - Robotalp Uptime Monitoring hizmeti veren ve içerisinde yine monitoing ile ilgili farklı pek çok tool içeren bir Saas Projesi.

    - Segmentify Bu alanda benzer pek çok proje olsa da öne çıkmayı başarmış bir Saas Projesi.








  • Bilgilendirme için teşekkürler, bildiğim kadarıyla online development amacı ile geliştirilen koding.com projesi ve kurucuları da türktü ve önemli bir popülerlik, başarı elde etmişti.
  • 1-2 oyun vardı diye biliyorum onun dışında bildiğim yok

  • Jotform çok fazla stajyer alıp asgari ücrete iş yaptıran bir şirket haline geldi son zamanlarda, bu bir google taktiği gibi görünse de bana hoş gelmiyor. Tabi bir Türk şirketinin bu kadar değerlemeye ulaşması gurur verici.

    Son yıllarda Türkiye yazılım sektörünün Hindistanı gibi oldu. Çok fazla parlak yazılımcı TR de tutunamayıp yurtdışına göç ediyor. Bu da yeni çıkacak şirketlerin TR kökenli olmasını tabiki etkileyecektir.


    Yine de bu tarz patlamaların daha fazla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Umarım bu gurur verici şirketleri yerli tutabilecek kadar ekonomik güce kavuşuruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.