Şimdi Ara

Türkler Tarih oyunlarında sanki Arap halkıymış gibi yapılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
6
Favori
5.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Gelmiş Arap sevdalıları

geç kaldım ama yetiştim..d şaka bi yana bu avp tarih geriliğinden kaynaklanıyor.Türkleri bir bedevi görmek ahmakça.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiziksel özellikler nesilden nesile değişebilir türkiyede safkan türk olduğunu sanmıyorum her bölgeye göç eden boy o bölgenin yerlileriyle elbette karışmıştır doğu tarafı kürtlerle ermenilerle ege tarafı yunanlarla karadeniz tarafı rumlarla gürcülerle ne biliyim yani elbet fiziksel olarak değişiklik olacaktır sarı saç mesela fiziksel olarak türk ırkına ait bir şey değil ama soy babadan geldiği için(y kromozomu itibariyle) zenci bile türk olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

arap kültürü binlerce yıllık bir kültür.
    şimdi has Türklerin araplardan önce kültürü yoktu zaten.göçebe yaşam kültür gelişimine imkan vermemişti.ne mimari ne sözlü ne yazılı ne resim , birkaç parça orhun yazıtlarından başka kültür yok.he bide mezarlık kültürü vardı.

şimdi burda Türk kültürünü tartışanların %75i türk falan değil bunu önce bir söyleyeyim.

sonra şunu idrak edin , arap kültürü elbette osmanlının temel taşıdır.ancak ; osmanlı çok uluslu bir imparatorluk olduğu için herşey tekrar şekillendi.kendine özgü bir hal aldı.ve osmanlı birçok kültürden etkilenmiştir.yunanlardan da , perslerden de.

şimdi türkler araplarla hiç karşılaşmamış olsaydı dahi , kendi kültürleri olmadığı için ilk karşılaştığının kültürünü alacağı aşikar.ortodokslar çıksa karşılarına ortodoks olacaklardı.

ayrıca
    2. resimdeki padişah gayet normal.

yav he he türklerin kültürü yokmuşmuşda arapların fazlaymışda he he kardeş

bi kere uni seviyesinde tarih dersi aldıysan türklerin göçebe değil göçmen olduğunu bilmen gerekirdi. arapların tarihi hz. ibrahim in çocukları ile başlar türklerin ise hz nuhun oğlu yasefin oğlu ile başlar. araplarda yazılı ve sözlü anlatım vardır. aynısı türklerde de vardır destanlar ne güne duruyor yazılı olarak ise orhun yazıtları, şine usu yazıtları ve tamgalar mevcuttur. mezarlık kültürü de vardır orada haklısın. orhun yazıtları 7. yy da yapıldı ama bir dilin yazı dili haline gelmesi için binlerce yıl gerekir bunu da bilmen gerekirdi. töre denen birşey var sosyal düzeni sağlayan türklerde mevcut bu peki ya araplarda ? daha 7. yy da araplar kızlar öldürürken (cahiliye dönemini sadece araplar yaşadı) türklerde ise el üstünde tutuluyordu araplarda putperestlik hakimiken türklerde göktanrı inancı vardı. tek tanrılı dine araplar türklerden sonra geçti bundan sonra araplar kültürel açıdan ilerleme kaydetti. türkler arap olmadı ya da araplaşmadı sadece yöneticiler arap kültürünü aldı yoksa halk normaldi değişen bişey yok yani türklerin hiç bi kültürünün olmadığını düşünüyosan altın elbiseli adam bile senin için yeterlidir altın işlemeciliğinde demiri kullanmada yün çadır yapımında at evcilleştirilmesi ve savaşlarda kullanımında savaşlardaki turan taktiği ve 10 luk sistem türk geleneğidir türkler hiçbir zaman benliğini kaybetmedi kaybettiyse de yönetimin zayıfladığı ya da yok olduğu zaman fethedilen yerdeki halkla karıştılar buna örnek olarak bulgarlar ve attila dan sonra avrupa hunları örnek verilebilir

kal sağlıcakla iyi öğren tarihini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 5 Nisan 2013; 3:42:08 >

• hic biriniz tam olarak turk degilsiniz. anadolu da araplarla kurtlerle balkanlarla lazlarla perslerde hititlilerle kafkaslarla hepsiyle karistiniz corba gibi biseyiz.
  • Tam türk olmak için orta asyada olmamız gerek tam bir kırma devletiz en basit örnek mustafa kemal atatürk dışardan gören biri alman diyebilir sarı saçlı mavigözlü yakışıklı bir adam. Ama atalarımızın derinliklerine inersek göktürklere rastladığımız için türküz ama şuan kırma bir milletiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

hic biriniz tam olarak turk degilsiniz. anadolu da araplarla kurtlerle balkanlarla lazlarla perslerde hititlilerle kafkaslarla hepsiyle karistiniz corba gibi biseyiz.

Adam tek tek ölçmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Tarihçiler toplanmış yine

Milletleri tanıtan tek şey adı değildir. Yaşamı, dili, dini, gelenekleridir. Türkler islamiyetten sonra Arap etkisinde kalmışmıdır ? Tabiki. Ama bunun sebebin, "Arap özentiliği" olarak izah etmek doğru değil. Burdaki anahtar nokta din dir. İslamiyete Arap dini demek her ne kadar doğru olmasada ilk Arap kavmine gelmiş olması, Arapça bir kutsal kitapla olması ve hadis leirnde malum arapça olarak ezberlerde olması Bu dilin inanç gereği kullanımında zaten en önemli sebeptir.

Bir diğer etken, Türkler Anadoluya göç ettikleri zaman kültürel anlamda, edebi anlamda, yerleşik hayat tecrübesi anlamında zaten geri bir miletti. Tek ve en büyük özellikleri savaşçılıklarıydı. Bu her zaman böyleydi. Ve tarih sahnesinde hep bu şekilde oldu.

İki kültür, dolayısıyla iki millet kaynaşmaya başladığında kültürel anlamda düşük seviyede olan eksikliklerini üstüne bakarak kapatmaya çalışır. Daha doğrusu kapatır. Bu sadece Türk - Arap da bu şekilde değil. Misal şu andaki popüler kültürde ABD nin etkisi müthiş seviyede. Neden ? İnsanlar bakıyorlar görüyorlar, ve kendilerinde eksik hissetip ordaki tarzı - hayat tarzını - muziği yada aklınıza gelebilecek hayata dair pekçok şeyi alıp ya aynı şekilde yada kendi hayatlarına - çevrelerine göre uyarlayıp kullanıyorlar. İşte eskiden yaşanmış olayda bunun gibidir. Misal siz matematik-fizikte bir konu öğrenirken çözeceğiniz soruları örnek problemlere ve çözümlerine bakarak çözersiniz. Buda aynı mantık.

Oyunlarda bu şekilde olmasına gelirsek. Burda Tarihimizi iyi pazarlıyamayışımızın etkisi aşırı denecek kadar fazla. Misal Rusların eski tarihleri-dönemleride pek bilinmez. Neden ? İyi pazarlıyamadılar. Ama dünyada pekçok kişi Cengiz Hanı bilir. Neden ? Pazarlaması iyi yapıldı. Filmler, kitaplar, çizgi romanlar, efsaneler üretildi ve satıldı.
    Aynı şekilde İskender, Napolyon v.b pekçok örnek verilebilir. Eğer siz tarihinizi iyi tanıtamazsanız. Kimse sizin tarihinize meraklı değil. Her ülkenin kendine göre tarihi muhteşem. Her ülkenin kahramanları, harika hükümdarları var.

Şu an ortada "saf Türk" denen bir olgu minimum düzeyde. Olanlarda Türkiye sınırları içinde çok az. Yüz yıllar içinde o Asyadan göçmüş insanlar farklı farklı milletlerle kaynaştı. Savaşlarda, işgallerde nice kadın tecavüze uğradı. Farklı farklı coğrafyalardan insanların genleriyle karıştı milletimizin genleri. Bu yüzden Türkiyede fazla bir gen çeşitliliği var. Fiziksel anlamda Türklük pek söz konusu değil. Zaten Asya Türklerindede, Selçuklulardada, Osmanlılarda Türkün tanımı bembeyaz ten - sarı saç olmadı. Esmer olarak tasvir etmeleri normal.

okuduğum yere kadar tek doğru ve gerçekçi ve konuya tartışma(olumlu anlamda), bilgi verme amaçlı yaklaşan üye diyebilirim. sonrasını okumadım. ıvır zıvır velet dolu forum. tebrikler kardeşim o bakımdan.

konuya % 90 nerde dine direkt çaksa çok sırıtacak adam varsa toplanıyor zaten. körler sağırlar hesabı. arap adı duydu mu dine çatacak en güzel yer burası oluyor onlara.

irana bile gitsen simitçi sana sadiden beyit okur, burda ki gibi benim telefonum şu marka yeahh, iphone abi amerika yapıyo diye abd kültürüne özenmez. açın da biraz tarih programı, tartışma programı izleyin. bi mok anlamadığı halde her şeyin en doğrusunu biliyomuş gibi yapmaya üstlerine yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mormic

quote:

Orijinalden alıntı: Natsumi Saika Saki

quote:

Orijinalden alıntı: mormic

Bu konuda yorum yapmak icin turkolog olmaya gerek yok. Şoyle bir bakarsaniz tarihe her sey ortada. Mimariden tut edebiyqta kadar her sey arap etkisinde kalmistir. Hele ki edebiyat yillarca halktan uzak kalip osmanlica, farsca, arapca gibi dillerle yapilmistir. Geleneklerimiz islamiyeti secilmesinden dolayi arap gelenekleriyle karismis ortaya melez bir kultur cikmistir. Araplara islamiyeti savasarak yayacak adam lazimdi ve Turklerle bunu sagladilar. Arap cografyasinda dogan ve oradaki kulturle yogrulan bir dinin secilmesi, asimilasyonun baslamasina imkan tanimistir.

Katılıyorum , O zaman Türklerin tipide Osmanlıdan sonra değişmiş diyebiliriz yani Padişahlar bile farklı kökenlli kişilerle evlenip karışmıştır bence zaten saf ırk diye birşeyde kalmadı

Hocam soyle bir sey var bizim ulkemiz gibi medebiyetlerin kesisme noktasi olan bir bolgede bu normal biraz. Ama biz abarttik biraz. Mesela saf irk olarak dunyada birkac irk
    Mevcut su an bence onlarin icinde de en saf ve felebeklerine bagli kalabilen japon halkidir. Abd, avrupa gibi bolgeler cok fazla goc aldigi icin buralarda gercekten cok farkli melez irklar olusmus durumda.

felebek derken ne demek istediniz anliyamadim?

• Butun Araplar ölmeli okadar pis insanlarki..

• quote:

Orijinalden alıntı: qua1912

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

Orijinalden alıntı: Pro-G

Arkadaşlar çoğu yerde karşıma çıkıyor çok koyu bir ten , simsiyah saç tiplemelerinde askerler olsun padişah olsun sanki arapmışız gibi çoğu dünya çapında oyunda böyle gösterilmekte

Kılıc arslanın kızı ve çocukları resmen hindistan ailesinden gelme gibi bu Türk yazan bütün soylarda böyle bu oyun için demiyorum ancak bütün tarihi oyunlarda buna rastlıyorum
     Türkler Tarih oyunlarında sanki Arap halkıymış gibi yapılıyor

Başka bi oyunda  Türkler Tarih oyunlarında sanki Arap halkıymış gibi yapılıyor
    Ancak oyunda gene Arap ülkesi gibi gösteriliyor

türk dediğin zaten simsiyah saçlı koyu tenli olur a4 kağıdı gibi beyaz ve sarışınmıyız çık sokağa bak bakalım

Türk dedik arkadaşım kürt değil. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama her sokakta gördüğünü Türk sanma.

Adam dogru soylemıs.Her esmerı kurt sanmak da yenı cıktı galıba Az cıkın dısarı da dolasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Tyler

quote:

Orijinalden alıntı: YusufTaziM.

Butun Araplar ölmeli okadar pis insanlarki..

Ben de büyük ihtimal arapların soyundan geliyorum yani esmerim, gür saçlarım kaşlarım var.Aynı zamanda aleviyim, ama kürt değilim.Ben soyumun Hz.Ali'den geldiğine inanıyorum Hz.Ali arap bir halife, bu sebeple bende arap oluyorum o zaman ? O zaman benimde mi ölmem gerek kardeş ?

hayır ben böyle otellere 15-20 kişi gelip sabah açık büfelerden 25-30 tane sosisi tabağa doldurup yarısın yiyip kalanını çöpe dökenlerden bahsediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Butun Araplar ölmeli okadar pis insanlarki..

Ben de büyük ihtimal arapların soyundan geliyorum yani esmerim, gür saçlarım kaşlarım var.Aynı zamanda aleviyim, ama kürt değilim.Ben soyumun Hz.Ali'den geldiğine inanıyorum Hz.Ali arap bir halife, bu sebeple bende arap oluyorum o zaman ? O zaman benimde mi ölmem gerek kardeş ?

hayır ben böyle otellere 15-20 kişi gelip sabah açık büfelerden 25-30 tane sosisi tabağa doldurup yarısın yiyip kalanını çöpe dökenlerden bahsediyorum

Arap olmama rağmen bende öyle araplardan nefret ediyorum.Ama genelleme yapmak yanlış.Öyle Araplar gibi Yahudiler'de var Hristiyan'lar da var, her türlü dine mensup insan o hayvanlığı yapıyor arkadaş.İnsandan insana değişir o.İlla genelleme yapacaksan da bu hayvanlığı yapan insanlar ölmeli de bari

şöylede birşey var arpların 10/8 i yapıyorsa diğerlerinde çok az buarada özür dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

şimdi has Türklerin araplardan önce kültürü yoktu zaten.göçebe yaşam kültür gelişimine imkan vermemişti.ne mimari ne sözlü ne yazılı ne resim , birkaç parça orhun yazıtlarından başka kültür yok.he bide mezarlık kültürü vardı.

şimdi burda Türk kültürünü tartışanların %75i türk falan değil bunu önce bir söyleyeyim.

sonra şunu idrak edin , arap kültürü elbette osmanlının temel taşıdır.ancak ; osmanlı çok uluslu bir imparatorluk olduğu için herşey tekrar şekillendi.kendine özgü bir hal aldı.ve osmanlı birçok kültürden etkilenmiştir.yunanlardan da , perslerden de.

şimdi türkler araplarla hiç karşılaşmamış olsaydı dahi , kendi kültürleri olmadığı için ilk karşılaştığının kültürünü alacağı aşikar.ortodokslar çıksa karşılarına ortodoks olacaklardı.

ayrıca

bi kere uni seviyesinde tarih dersi aldıysan türklerin göçebe değil göçmen olduğunu bilmen gerekirdi. arapların tarihi hz. ibrahim in çocukları ile başlar türklerin ise hz nuhun oğlu yasefin oğlu ile başlar. araplarda yazılı ve sözlü anlatım vardır. aynısı türklerde de vardır destanlar ne güne duruyor yazılı olarak ise orhun yazıtları, şine usu yazıtları ve tamgalar mevcuttur. mezarlık kültürü de vardır orada haklısın. orhun yazıtları 7. yy da yapıldı ama bir dilin yazı dili haline gelmesi için binlerce yıl gerekir bunu da bilmen gerekirdi. töre denen birşey var sosyal düzeni sağlayan türklerde mevcut bu peki ya araplarda ? daha 7. yy da araplar kızlar öldürürken (cahiliye dönemini sadece araplar yaşadı) türklerde ise el üstünde tutuluyordu araplarda putperestlik hakimiken türklerde göktanrı inancı vardı. tek tanrılı dine araplar türklerden sonra geçti bundan sonra araplar kültürel açıdan ilerleme kaydetti. türkler arap olmadı ya da araplaşmadı sadece yöneticiler arap kültürünü aldı yoksa halk normaldi değişen bişey yok yani türklerin hiç bi kültürünün olmadığını düşünüyosan altın elbiseli adam bile senin için yeterlidir altın işlemeciliğinde demiri kullanmada yün çadır yapımında at evcilleştirilmesi ve savaşlarda kullanımında savaşlardaki turan taktiği ve 10 luk sistem türk geleneğidir türkler hiçbir zaman benliğini kaybetmedi kaybettiyse de yönetimin zayıfladığı ya da yok olduğu zaman fethedilen yerdeki halkla karıştılar buna örnek olarak bulgarlar ve attila dan sonra avrupa hunları örnek verilebilir

Aşagı yukarı bunlara benzer birşey yazacaktım ancak arkadaş benden önce davranmış yazmış. Forumda Tarih bilen insanların olduğunu bilmek güzel. İslamı kabul etmeden önce 20'yi geçkin devlet kuran bir millete de ''kültürü yok'' demek ayrı bir bilgi birikim seviyesi gerektirir.

• amerikalılar Türkleri hep arapmış gibi görürler, bizim ülkemizi Arap ülkesi olarak addederler, yahudi lobisi...
  • Türkiyede ırkçılık yok derdim şuraya bakana kadar bu ne ya yakışıyormu arkadaşlar bize türklere

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtraJudical

Zaten hala öyle filistin olsun Suriye olsun kardeşimiz diye sahip çıkmaya çalışıyoruz

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

ayrıca

+999

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtraJudical

Zaten hala öyle filistin olsun Suriye olsun kardeşimiz diye sahip çıkmaya çalışıyoruz

Degıller mı ? Fılıstındekı yapılan katlıama butun dunya goz yumuyor bız onlara sahıp cıkıyoruz bundan ovunmen gerekıyorken elestırıyorsun
  • BUNLARI BİLEREK YAPIYORLAR !!!
    BASİT BİR ÖRNEK

http://videogaleri.hurriyet.com.tr/V...x?
    s=5&vid=3708

Aslında Fas'ta çekilen Türkiye sahnesinde
    Bodrum, develer gezen, yılan oynatılan ve çöl bir
    yer olarak gösterildi.
    Kayıp bir hazinenin arandığı dizinin ikinci
    bölümünde Türkiye'yle hiçbir alakası olmayan
    sahnelere yer verildi. NBC televizyonunda
    yayınlanan dizide, kahramanların yolu Türkiye'ye
    düşer. Ancak, Türkiye diye sunulan sahnelerin
    gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.
    Dizide yeşili ve mavisi ile bilinen Bodrum, çöl gibi
    bir yer gösteriliyor, Bodrum halkı da Araplara
    benzetiliyor. Bodrum'un tek katl1 toprak evlerin
    olduğu, develerin gezdiği hatta yılan bile
    oynatılan bir yer olarak gösterildiği dizideki
    yanlışlıklar bununla da sınırlı kalmıyor.
    Oyuncuların kullandığı arabanın plakası da "34 89
    BGS" olarak yazılmış. Normalde 48 plakasına
    sahip olan Bodrum'a hem İstanbul plakası
    verilmiş hem de harf ve sayıların yerleri
    değiştirilmiş.
    Ayrıca yapımdaki Türkçe konuşmaları anlamak
    mümkün değil. Oscar ödüllü oyuncu Mira
    Sorvino'un dizinin başında, İngilizce olarak
    verilen alt yazıya göre "Araba kiraladığım
    kiralama firmasını nerede bulabilirim?" demesi
    gerekirken, Sadece 'araba kiralama" ifadesini
    anlaşılabiliyor.
    Bu bilgi yanlışları internette eleştiri konusu oldu.
    Diziyi 'korkunç derecede kötü' olarak
    değerlendiren izleyiciler, NBC'den böyle yayınlara
    ver vermemesini istedi.

Aynı şeyleri James Bond filmlerinde,
    Jackie Chan'in Altın Yumruk İstanbul'da filminde,
    Hitman filminin Türkiye sahnelerinde yaptılar.
    Bunları bilerek yapıyorlar kuzenimle konuşan yabancı bir turist kuzenimin Türk olduğuna şaşırmış yabancı öğrenci sanmış.

• Bende rahatsızım bu durumdan
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.