Şimdi Ara

TÜRKİYE' nin mühendisleri ne iş yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • teknoloji hergün gelişiyor. samsung apple hep yeni icat çıkarıyor. kıskanmiyor değilim. bizim mühendisler ne iş yaşıyor hiç bir üretim yok hep tüketim uzuluyorum bu duruma. gençlik teknolojiye bayılıyor ama hazır olana. birde begenmemezlik etmeleri tam komedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O mühendislerin arkalarından milyar dolarlar akıyor (Apple , Google vs.) . Türkiye 'de destek olan ve uğraşan yok.
  • bu işe ali ağaoğlu bile girse batar mühendisvarda bu işler ah keşke hemen olup bitiverse
  • Türkler verdiği parayı anında geri ister bu işlere yatırım yapıp onları hıc aramamak gerekır ayrıca burda ne kadar ucuza calıstırsak kar dıye dusunduklerı ıcın kımse calısmak ıstemıyor ulkenın sosyal durumuda kotu oldugu ıcın kalıtelı ınsanlar yurt dısına gıdıyor
  • işin aslı ar ge ye çok büyük yatırımlar yapılması gerekiyor. bu yatırımı yapabilecek çok fazla firma yok bi kaç firma var vestel gibi. işin en zor kısmı pazara girebilmek şöyle düşünün vestel tlefon yaptı diyelim gidip de vestel i alacaksam tanınmış bi firmaya göre bi farkı olmalı o fark da aynı kalitde ama daha ucuz olması dır . işt e daha ucuza imal edemiyoruz her nasılsa. bunun içinse devlet desteği şart vergi indirimi gibi teşvikler lazım . bu durum otomotivde de aynı. türkiyede mühendislik eğitimi çok ağır yani eleman sıkıntısı çekilmez. bili yorum çünkü kocaeli mekatronik mühendisliği mzunuyum. klasik olacak ama harcandığımı düşünüyorum. sadece bir ar ge firmasıyla görüşebildim. o da kalacak yer ve askerliği problem etti. türkiye de ar ge yok deneck kadar az. şu anda bakım onarım biriminde çalışıyorum. mutlu değilim akadmsyinlik düşünüyorum. durum şudur halimiz içler acısı. maalesf bir türlü avrupa ya yetşmiyoruz. çünkü ürtmiyoruz orayı burayı satıyorz anca amk......

• Üretmedgmiz gibi yapılanları da beğenmiyoruz. kumandaya pil takamayan gençler galaxy s3 beğenmiyor

• biz montajcıyız ağa. üretmek küfür gibi birşey ne dedin sen ne dedin.. çaat..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu pek tutmamış. işine gelmedi herhalde bazı kibirli üyelerin. neyse.

• Çok sığ bir yorum olmuş. Arabayı yıllar önce yaptık ama bak hala bir firmamız yok. Türkiyede para mühendislerde mi yoksa devletin zengin ettiklerinde mi? Önce yatırım yapılması gerekir ar-ge üstüne çalışmalar gerekir. Yetenekli insanları toplaman gerekir. Bunun içinde iyi maaşlar vermen gerekir. Trdeki yabancı firmalara bakarsan eğer maaşları yüksek, morallerin üst düzeyde tutulmaya çalışıldığı firmalardır. Türk firmalara bakarsan eğer yıllarca emeği olan insanlara 5000 lira maaş neyine yetmiyor zihniyeti ile elde tutulmaya çalışılıyor. Ayrıca başlığı konu dışında açsan daha çok ilgi toplar.
  • Devlet desteği ve elini taşın altına koyacak yatirimci şart.parçalar diğer firmalar gibi disardan tedarik edip burada kasa tasarimi ve yazilim desteği verildi mi birde ucuz fiyat oldu mu neden olmasın ? Disariya daha az paraakmiş olur ve yeni bir sektör-ekmek kapisi açilmiş olur.bence bunun nedenini zamaninda araba yapmamiza izin verilmediği gibi telefon işinde de dümenler dönmesidir.

• Bu eksikliğin veya olumsuzluğun formülünü yazayım , sizde yerleri ve boşlukları doldurun , hepsinden önemlisi sorgulayın .

sömüren > sömürülen işte bütün mesele bu , bunu tersine döndürebilirsek sorun kökünden çözülür. Fakat önce sömürenlerin yerli işbirlikçileri karşı çıkar .

Bu mücadeleye hazırmısınız !

1938 sonra onlar memleketi ele geçirdiler. Konu yerinde olmuş , sorgulmak da önemli , millete sorgulamayı da unutturdular .Her şeyi kabul etmemizi verilenle yetinmemizi istiyorlar . Çünkü öyle olmasaydı , 1927 yılında kurulan uçak fabrikamız , Ankara'da bulunan rüzgar tüneli ve nice temeli atılmış sanayi kuruluşlarımız , bugün gelişerek hayatlarımıza katkı yapıyor olurdu ..

Diğer ülke mühendislerinden bir farkı olmayan ülkemizin mühendisleri ve diğer aklı başında insanları da haliyle öne çıkamıyorlar .

Tekrar yazıyorum , konu yerinde olmuş polemik yapılmadan konuşulmasında , sorgulanmasında fayda vardır .

Düzeltme yazım hatası. Sevgi ve saygılarımla .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİRUKO -- 23 Aralık 2012; 16:16:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.