Şimdi Ara

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye Barolar Birliğinin uzun bir çaba sonucunda sonuçlandırdığı çalışmaya göre Türkiye’nin en iyi hukuk fakülteleri belirlendi. Türkiye’deki hukuk fakültelerinin dekanlarının katılımıyla yaklaşık 3 yıldır yürütülen çalışmaya, 73 hukuk fakültesinden 53’ü katıldı. Çalışma sonucunda hazırlanan listede ilk sıraları devlet üniversiteleri aldı.

Akademik kadro, kütüphane olanakları, eğitim-öğretim faaliyetleri gibi kriterlerin yer aldığı değerlendirme formu Türkiye’de aktif olarak eğitim veren tüm hukuk fakültelerine gönderildi. Verilen cevaplar doğrultusunda en iyiler listesi hazırlandı.

Hukuk fakültelerinin akademik kadro durumları, bağımsız kütüphane, dahil olunan ve fiilen uygulanan her bir ulusal öğrenci/öğretim elemanı değişim programları, yabancı dilde zorunlu veya ihtiyari hazırlık eğitimi bulunması, avukatlık hukuku dersinin açılması, ULAKBİM’de taranan Türkçe fakülte dergisinin olması ve ulusal ölçekte, danışma kurulu bulunan ve akademik nitelikte bildirilerin sunulduğu en az üç bilimsel toplantı düzenlenmesi gibi birçok kritere ilişkin puanlamalar yapıldı.

Başka bir yazımızda Taban Puanlara Göre En iyi Hukuk Fakülteleri sıralamıştık.

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan puanlamaya göre Türkiye’deki en iyi hukuk fakülteleri aşağıdaki gibidir;

1. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

2. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

3. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

4. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi

5. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

6. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi

7. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi

8. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi

9. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi

10. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

http://www.hukuknediyor.com/turkiyenin-en-iyi-hukuk-fakulteleri/

• sıralama çok afedersin ama komedi gibi olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bomb*k bir liste olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Sizce nasıl olmalıydı liste?
  • hukuknediyor kullanıcısına yanıt
    Ankara number one

• Galatasaray nasıl 6.??? Bilkent ve Yeditepe nerede? Hem eğitimleri iyi hem de aldıkları sıralama hepsinden iyi. Bilkent 150, yeditepe 500

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet okullarinin birbirinden farki yok herhangi bir avantaji da yok onun yerine ingilizce egtim veren koc bilkent yeditepe bilgi baskent ayrica galatasaray bu okullari tercih edin ileride ulaslararasi partneri olan hukuk burolarinda dolar uzerinden maasla işe baslayin (toefl 90+ gano 3+ istiyorlar)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dokuzeylül galataraydan daha iyiymiş yani ?? Yahu allah aşkına itibar etmeyin şu saçmalıklara

• hukuknediyor kullanıcısına yanıt
    Benden öncekiler yazmış hocam hukuk konusunda devlette okumak 1-2 okul hariç risktir, sıralama ise milletin aklıyla dalga geçmek için hazırlanmış gibi.

• İstanbul Hukuk mu? Ankara Hukuk mu? Bu konudaki en iyi karşılaştırma bu video'da yer alıyor:
    emberluik emberluikyoutube
    İstanbul Hukuk mu? Ankara Hukuk mu?
    https://youtu.be/o8nK16BVvMU
  • bilkentle koç nerde
  • :DD

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.