|
Emek verip arka arkaya düzgünce ve çok fazla terbiyesizleşmediğin için sıra sıra cevap vereyim... Umarım anlarsın Haklısın 2024 seçimleri öncesindeymiş. Beni AKP'li olmakla suçladığın ama AKP'ye oy vermediğim seçimler. ![]() Filistin'de çalıştığımız bir projemiz vardı. O zamanlar savaş başlamamıştı. Normal zamanlar yani. Proje maliyetleri, lojistik, gümrük vb. hesabı yapılırken bu bilgileri detaylıca tecrübe etmiştik. Filistin'le ticaret yaptın mı? Yapan var mı? Bilgin var mı? Bak sana anlayacağın dilden basitçe bir örnek vereyim. Bundan 5-6 sene evvel bacanağım Nissan Qashqai alacaktı. O dönemler bu araç inanılmaz popülerdir SUV kıtlığı ve SUVların popüler olduğu zamanlar. Hani insanlar araç almak için el altında para verip, isimler yazdırıp, aylarca sıra bekledikleri dönemler... Bir Nissan bayisinin verdiği bilgi. "Abi araç yok değil var. Fakat fabrika bize sadece Qashqai modelini göndermiyor. Bize, eğer 5 Qashqai istiyorsan 2 Micra 3 Juke 2 Pulsar alacaksın diyor." Evet İsrail'in yaptığı ŞANTAJ, METAZORİ ne dersen de. Ama bunun suçlusu/sorumlusu bizmişiz gibi davranmayı bırakın. Kurban bağışları, yardım tankerlerinin bile maliyeti diğer ülkelere göre 5-6 kat daha fazla. Acaba neden? FARKINDA MISIN? ![]() Devlet sıfırladıktan sonra ortaya çıkanlar ise özel 2025 yılı itibari ile devlet özel sektör sıfır Bak İspanya ticareti durdurdu ama yasağı delen özel şirketlere ceza verdi. Bizde ceza var mı bilmiyorum. varsa göster. yoksa gel birlikte afişe edelim. İsrail'le ticaretin kesilmediğini köpürtenlerin % çoku tamamen hükümet karşıtlığı yapanlar, %az ı cidden Filistin hassasiyeti olanlar. Kimse kimseyi kandırmasın. Aklı başında olanlar olayın farkında. Ama siz istiyorsunuzki ticaret hemen ÇAAT diye kesilsin. Keşke öyle olsa ki keşke lafını kullanmayı hiç sevmem. Bir sürü anlaşma var, kontrat var karşılıklı ticaret var. Hani nasıl Suriyeliler 1 günde gelmediyse 1 günde geri dönemezler. Bu bir süreç. Yukarıda ne demiştim aklı başında kişiler anlar. He belki kimisine göre hızlı kimisine göre yavaş. Bu tartışılır. 2025 girmeden de mecliste bir petrol sevkiyatı meselesi vardı detaylarını hatırlamıyorum vallahi.. İsrail/Filistin konusunda anlayamadığım tek konu bu. Azerbaycan-İsrail ilişkisi |
2010 Lexus IS 250 AWD(HOME) X4 955/870A-G54/2x2GB RipJaws DDR3 1333 CL7/XFX 6850 Dual Fan/1TB HD103SJ/VS4 550W/Sunbeam Core Contact Freezer 120mm/IL-1023DVI (WORK) i7 4770K/Z87-A/4x8GB Hyper-X 1600 BS CL9/PNY Quadro 2000 /120GB SSD 1TB HDD/Carbide 200R/Corsair CX 750/CNPS 11X/S2331a-TRIPLE
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

2010 Lexus IS 250 AWD
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Basit görüşlü, koyun düşünceli insanlar yalnızca başarıya taparlar. **Dostoyevski
Hızlı