Şimdi Ara

Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
5.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Emek verip arka arkaya düzgünce ve çok fazla terbiyesizleşmediğin için sıra sıra cevap vereyim... Umarım anlarsın

Haklısın 2024 seçimleri öncesindeymiş.

Beni AKP'li olmakla suçladığın ama AKP'ye oy vermediğim seçimler. Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı 

Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı

Filistin'de çalıştığımız bir projemiz vardı. O zamanlar savaş başlamamıştı.

Normal zamanlar yani.

Proje maliyetleri, lojistik, gümrük vb. hesabı yapılırken bu bilgileri detaylıca tecrübe etmiştik.

Filistin'le ticaret yaptın mı? Yapan var mı? Bilgin var mı? Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı 

Bak sana anlayacağın dilden basitçe bir örnek vereyim.

Bundan 5-6 sene evvel bacanağım Nissan Qashqai alacaktı. O dönemler bu araç inanılmaz popülerdir SUV kıtlığı ve SUVların popüler olduğu zamanlar.

Hani insanlar araç almak için el altında para verip, isimler yazdırıp, aylarca sıra bekledikleri dönemler...

Bir Nissan bayisinin verdiği bilgi.

"Abi araç yok değil var. Fakat fabrika bize sadece Qashqai modelini göndermiyor. Bize, eğer 5 Qashqai istiyorsan 2 Micra 3 Juke 2 Pulsar alacaksın diyor."

Evet İsrail'in yaptığı ŞANTAJ, METAZORİ ne dersen de. Ama bunun suçlusu/sorumlusu bizmişiz gibi davranmayı bırakın.

Kurban bağışları, yardım tankerlerinin bile maliyeti diğer ülkelere göre 5-6 kat daha fazla. Acaba neden? FARKINDA MISIN?

Devlet sıfırladıktan sonra ortaya çıkanlar ise özel

2025 yılı itibari ile devlet özel sektör sıfır

Bak İspanya ticareti durdurdu ama yasağı delen özel şirketlere ceza verdi. Bizde ceza var mı bilmiyorum. varsa göster. yoksa gel birlikte afişe edelim.

İsrail'le ticaretin kesilmediğini köpürtenlerin % çoku tamamen hükümet karşıtlığı yapanlar, %az ı cidden Filistin hassasiyeti olanlar.

Kimse kimseyi kandırmasın. Aklı başında olanlar olayın farkında.

Ama siz istiyorsunuzki ticaret hemen ÇAAT diye kesilsin. Keşke öyle olsa ki keşke lafını kullanmayı hiç sevmem.

Bir sürü anlaşma var, kontrat var karşılıklı ticaret var.

Hani nasıl Suriyeliler 1 günde gelmediyse 1 günde geri dönemezler. Bu bir süreç.

Yukarıda ne demiştim aklı başında kişiler anlar. He belki kimisine göre hızlı kimisine göre yavaş. Bu tartışılır.

2025 girmeden de mecliste bir petrol sevkiyatı meselesi vardı detaylarını hatırlamıyorum vallahi..

İsrail/Filistin konusunda anlayamadığım tek konu bu.

Azerbaycan-İsrail ilişkisi Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı 

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

Azerbaycan İsrail ilişkisin de yaşanan bilebildiğim kadarıyla şöyle;

İsrail sanayi pazarını çeşitlendirip güçlendiriyor.

Enerjisini tedarik ediyor.

Gibi alışageldik ve bilinen etmenler böyle, sayıları arttırılabilir.

Azerbaycan Ermenistan Karabağ işgalini çözebilmesi için olanca iştahıyla İsrail’in müşterisi oluyor.

Azerbaycan ordusunu Türkiye olarak şekillendirirken henüz üretemediğimiz İsrail menşeeli silhların büyük müşterisi oluyor.

Yani Azerbaycan kendine göre haklı olarak işine bakıyor.

Gazze katliamından önce Türkiye’nin de F4 Fantom uçak, M60 Tank modernazisyon işini onlara vermemiz gibi.

Ayrıca, Ermenilerce tarihsel bir anektod olarak baktığımızda Hz. İsa’nın onlara göre Yahudilerce bu duruma düşürülmesinin müsebbibi olarak görülüyor.

Kısaca tarihte Ermeni-Yahudi gerilimi var diye söyleyebilirim.

Bu iki milletin aleyhine olabilecek her işte bir diğerini hemen ortama çıktığını görebiliriz.

Bizim bilhassa Amerika da Ermeni lobisine karşı Yahudilerin zaman zaman ölçülü de olsa desteklerini gördüğümüz gibi.

Şimdiler de bu azgın siyonistler tüm dünya da yaptıklarıyla rezil rüsva oldular, buna ayrı bakmak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adnansetek kullanıcısına yanıt

amacım zaten bunlara birşey ıspatlamak değil. bunlara inanacak olan insanlara gerçeği göstermek.

yapma ya? s300 var söylemin boş, fi tarihinden kalmış 1978 yılından kalma s300 ile, daha yeni 2007'de üretilen s400'ü mü kıyaslıyorsun? s400 kullanıcıları rusya, belarus, çin ve türkiye. s300 sistemi o kadar eski püskü ve rusların bile sallamadığı sistem ki abd'ye bile test amaçlı kullansın diye satmış. kısacası abd'nin elinde s300 verisi var fakat s400 verisi yok. ruslarda f35 verisi yok fakat eski uçaklarının var. enayi mi nato ve abd de en yeni teknolojilerinin hassas verilerini rusyayla paylaşsın? o zamanki hükümet riskli bir iş yaptı ve her masada kaybetti, kabullen bunu artık.

"F35 prime'dan zaten çıkaracaklardı s400 sadece bahanesi"

yahu o zaman madem çıkaracaklardı niye bu programa girdik saf mıyız biz? şu dediğine kendin bile inanmıyorsundur. "merhaba beni atacağınızı biliyorum ama yine de üretimde katkım olsun" diye mi katıldık ya da kabul ettiler? az akıl mantık lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 29 Ekim 2025; 11:35:44 >
    AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

kusurabakmada laf etmis oluyorsun sallarken lafının nereye gittigine dikkat etmiyorsun ama sen basından beri beni neylerle sucladığına bak hiç yoktan birsey söyleyip sonradan sıvamaya çalışmıyorum bunlar senin taktiklerin sana uygulanınca bi mors oldun kankam :) zeki varlık seni :) sen simdi beni baskalarinla ayni kefeye koyuyorsun. malesef azerbaycana yardım ettik diyen sizin kitle.değilmiydi şimdi o kelimenden ne çıkarayım .ben diyorum bayraktar kullanıldı karabagda sen diyorsun ermenistan isgali bundan ne anlamamı bekliyorsun :) algıymış.sen diyorsun paralar bosa gitti ben diyorum tskya sorulmadan bu isler yapilmaz tsk yerli tankı bile 2 yıl önce begenmemiş revize istemiş daha yeni kabul etmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 29 Ekim 2025; 12:20:31 >

Hürjet’in İspanya ya satış haberlerini teyit edebildinmi?

Atlantik kesimi İspanya

Pasifik kesimi: Endo….

ABD bu bir öyle yapar bir böyle herhalde bu kadar bilgi sahibi olduğuna göre azıcık bunu da kavrayabiliyorsundur. Başkan değişir bir anda mevcut projeler iptal olur. Mesele füzelerin teknolojik yapısı değil nato ülkesiyiz ya hani güya NATO karşısındaki bir ülkeden füze almamızı bahanet ettiler. Öyle yada böyle adamlar karar vermiş f-35'ten çıkaracaklar zaten bizi. Normalde zaten NATO ülkeleri bize bazı ambargolar uygulamıyorlar mı? Hani dedim ya NATO ülkesiyiz ya güya. Ne batıya güvenilir ne ABD'ye. Sizden katıksız oralara güveniyorsunuz ya ne diyelim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • make up kullanıcısına yanıt

aynen kanka

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Bu adam buralarda yırtnııyor ya ! yazık oluyor şu adama . Oksijen israfı. Harcanıyor buralarda.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

bana da cevap yazıp sonra engellemiş. bildiğin trollerden biri işte. dün birisini ifşaladım. sanırım bundan çekiniyor.

dün silistralı, dire mire midir nedir onun adından yazacakken yanlışlıkla silistreli hesabından arkadaşa yazdı :D sonra anında sildi mesajını.

baktım sonra yarına kadar uzaklaştırma almış. sonra birden dikiştutmazsabri adı ile birisi şu anda konularda birden ortaya çıkarak gezmeye başladı :)))))))))

ekleme :  "Oksijen israfı" falan yazmış. muhtemelen o da aynı hesap. sinirlenmiş baya :)))))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Ekim 2025; 16:14:10 >

Alıntı

metni:
    karabagda sen diyorsun "ermenistan isgali" bundan ne anlamamı bekliyorsun :)

bak tekrar ediyorum. o mesajımı alıntıla lütfen.

görsün herkes! kim doğru söylüyor kim yalancı şeref halsiyet yoksunu belli olsun!

kaçan şerefsizdir :)

düzenleme: alıntı yaparak düzenledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Ekim 2025; 16:20:9 >
  • İngiltere ile seçmen bilgileri paylaşıldı diye casusluk soruşturması yapılıyor. Şimdi bu Eurofighter alımı dolayısıyla bizim en seçkin pilotlarımızın ve teknisyenlerimizin bilgileri yetenekleri İngilizlere verilmiş olmayacak mı? Ayrıca ilk etapta bu uçakların konuşlanacağı üslere İngiliz uzmanlar gelip bilgi sahibi olmayacak mı? Bu soruşturma aslında iktidarın attığı bu uçak temini projesini baltalayan bir hareket olmamış mı?

• Yarın f35 i olan düşman gördüğünüz bir ülke 1 saat içinde semalarda bombardımana geçerse bu uçaklar bize ne sağlar

https://tdefenceagency.com/eurofighter-typhoonun-turkiye-macerasi/

(eu typhoon’un t3 varyantlı modellerinin t4 e yani aesa radarı ve çeşitli aviyonikleri ingilterede modifiye edilip öyle teslim edilebilir)
    Ayrıca almanya üretici ülke konumunda(diğerleri İngiltere,ispanya ve italya) ve ab birliğinde tabii ki bizimle aynı fiyattan almayacak. Ayrıca hali hazırda personel eğitimi ve hangarda bakım yapılacağı sistemlerin olduğu alyapı çoktan hazır durumdadır. Bu uçağa daha önceden sahip olduğu için Yedek parça stoğu da vardır. Bunların hepsi fiyatta etken…
    Ayrıca bu uçakta hava-hava ve hava-yer görevleri için milli silahları kullanabileceğimiz yazılım izninide aldığımız söyleniyor…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

https://x.com/yavuzyilmazd/status/1983122748630016016

CHP'liler Eurofighter'ları Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel aldı sanıyor. Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı 

Allah iyiliğinizi versin krallar. Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçağı için İngiltere ile sözleşme imzaladı 

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.