Şimdi Ara

Türkiye'deki Esnafın Hali Ne Olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün ethernet kablo ihtiyacım oldu, hemen arka sokağımızda da yarı bilgisayarcı yarı elektrikçi tarzı bir yer var. Önünden geçerken bir sorayım dedim.

Dedim ne kadar usta 1 metre ethernet kablo bana 2 tane verir misin? Demesin mi 1 metresi 15 kağıt ikisi 30 tl yapar diye. Sonra tamam kalsın bu fiyata alamam daha ucuza bulurum ben dedim.

Başladı anlatmaya. Bunlar o 4-5 tl'likler gibi dandik değil, iletimi çok iyi, de ucu çok kaliteli asla bozulmaz da bilmem ne bilmem ne.

Baktı ki ikna edemedi ben kapıya yöneldim tamam tamam 20 ver yeter yaptı en son olarak.

Bende yok yok hadi kolay gelsin diyip çıktım ben çıkarkan hala bişiler söyleniyordu arkamdan.

Eve gelip amazon.com.tr'den metresi 6 tl'ye 2 tane ethernet aldım misler gibi gerekirse 2-3 gün kargo beklerim hiç problem değil.

Sonra diyorlar ki gavurlara para kazandırmayın, esnaf zorda, esnaftan alışveriş yapın. Yav he kesin yaparım tabi , artık 1 liralık şeyleri bile internetten söylerim.

Müstehak bunlara. Ayak üstü adam çarpıyorlar.

Bu yaşadığım sadece bir örnekti. 10 senedir burada oturuyoruz mahalledeki nalbura da işim düştü,bilgisayar tamircisine de işim düştü, uydu tamircisine de işim düştü. Alayı aynı bunların.

Keşke şu teknik servis işleri içinde böyle kurumsal bir firma olsa da o işleri de onlara yaptırsak esnafa kalmasak.

• İşçilik dışındaki işler için ben de esnafa para kazandırmam. Biraz araştırma ile sanal ortamdan çok daha iyisini ucuza satın alabiliyorum. Esnaflar batmaya mahkum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 12:26:6 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.