Şimdi Ara

Türkiye'de mimari bütünlüğü olan bir şehir, semt vesaire yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mimari bütünlükten kastım aynı dönemin mimarisine sahip binalar olabilir. ama asıl görmek istediğim tarihi gözüken, işlemeli, oymalı, heykelli vesaire binaların bol bulunduğu bir bölge. yok resmen türkiye'de sanırım. ne bileyim insan bi prag'a, budapeşte'ye, viyana'ya, paris'e bakıyor, geliyor istanbul'a bakıyor... berbat resmen. şehirlerimiz çok çirkin. istediğim şöyle olmaları:

prag:

viyana:

budapeşte:

bu güzel bulduğum şehirlerde dikkat edersiniz ki bir yükseklik limiti var. aşırı yüksek binalar şehir merkezinde değil. viyana'da biraz ortaya karışık durum var ama yeni, cam kaplama binaları bile estetik adamların. sokaklarında bir tane bizim şehir merkezlerindeki düz binalardan yok. hepsi işlenmiş, heykelleri var, sanat akıyor binalardan. bizim istanbul'umuz hani tarihiydi? bursa'mız? edirne? bu şehirler mimari açıdan avrupa'nın eski şehirlerinin eline su dökemiyor ne yazık ki...

bir de bu saydığım tüm şehirlerin ortasından genişliği ortanca bir nehir geçer. bizim boğaz gibi kocaman değil, haliç ayarında. haliç'in çevresi neden böyle düzenlenmiyor? bu saydığım şehirler, paris hariç 1 2 milyonluk şehirler. ankara'dan, izmir'den küçük. istanbul dünyanın en kalabalık 2. şehir. 15 milyon nüfusu var. buna rağmen tek bir semti böyle değil, ya da ben bilmiyorum.

varsa türkiye'de böyle yerler, bekliyorum cevaplarınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler Bing -- 18 Ağustos 2013; 1:01:47 >

• Mardin in daglari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heykeli biraz zor bulursun gibi, diğerleri hakkında pek bi fikrim yok.
  • ümraniye?
  • ankara hamamönü

• Camiden başka birşey bulamazsın Türkiye de mimari açıdan
  • Yıllardır gecekondu mahallerinde mimari bütünlüğü korunuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim evlerde eskiden de yoktu ki boyle islemeler, duzen falan. Saydigin 3 sehire de gittim hepsinde gotik mimari korunmus. bizde camiiler, medreseler, kulliyeler islenmis. Yurtdisinda da bu mimariyi akilli kullanarak turizm merkezi yapmislar iste kendilerini. tabii nufuslari da az onun da etkisi var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.