Şimdi Ara

Türkiye'de Babalar Günü (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne gün ama.

    20 yaşında olsanızda 30 yaşında olsanızda arkanızı yasladığınız bir babanız vardır. Dünya fani gerçi. Babanız öldüğünüzde anlıyorsunuz işin zorluğunu. Ama Türkiye'deki iktidar sayesinde bu zorluğu daha erken tadıyorsunuz ve zorluklara erken alışıyorsunuz.

    Şimdi soranlar olacak bu konunun burada ne işi var diye. Milyonlarca evladın babasız babalar günü kutlamasına sebep olan iktidarın ülke gündeminin 1 numaralı konusu olduğunu düşünüyorum.

    Senin hikayen nedir diye soranlara cevabımda bu paragrafta olacak. Babam Konya'da komiser olarak görev yapmaktaydı. 15 Temmuz akşamı ivedi olarak görev yaptığı karakola gitti ve müdürünün talimatlarına uygun olarak emrindeki 50 polis ile karakolda bekleme yaptı. Daha sonra askeri lojmanlarının önünde nöbet tuttu ve 3. Jet üssündeki operasyona katıldı. Eve gelmediği toplam süre 5 gün 6 gece. Buraya kadar bir sorun yok. Görevini en layıkıyla yapmış ve bitirmişti. Bu arada geçmişinden bahsedersek ne bir kınama cezası, ne müdürlerinden bir eksik puan almıştı. Aksine sertifika ve ödüllerinden oluşan bir dosya ve raf bulunmaktaydı. 672 KHK ile açığa alındı. Sabah 5 sularında eve terörle mücadele ekibi geldi ve ev arandı. Eve gelen 6 memurdan 5i babamın eski memurlarıydı. Tutanak tutuldu ve kanıt olarak 4 telefon alındı. Kelepçeleme işlemine gelindiğinde memurları kelepçeleme yapmadı ve ekip aracına götürdü. Bu sırada bir memurunun ağladığına şahit oldum.

    Açığa alınma ile gözaltında arasında 1 haftalık bir süre vardı. Babam kaçamaz mıydı? Saklanamaz mıydı? O kendine yakıştıramazdı ve evinde bekledi sadece. Bu sürede tahmin etmiş olacak ki bütün işlemleri yapabilmesi için anneme vekalet verdi.

    Konyada ikamet etmemize rağmen babam şuan Osmaniye T 2 nolu kapalı cezaevinde 10 aydır tutuklu. 9 Haziranda mahkemesi yapıldı fakat 7 Ağustosa ertelendi.

    Açık görüşe ve kapalı görüşlere arabayla gidiyoruz ancak aracımız bozulduğu bir vakit servisle gitmek durumunda kaldık. Konyadan Osmaniyeye 4 servis gidiyor. Ortalama 80 aile mağdur demektir bu. Servisteki insanları görünce olayın ne kadar acıklı olduğunu o an anladım. 1 yaşına daha girmemiş çocuklar. Baston yardımıyla zor yürüyen teyzeler. Anneler.

    Bu zorlukları yaşamak zorunda mıydık? FETÖ ile ilişkin varsa yaşamak zorundasın diyenler olacak. Babam Atatürkçü bir insandı. Zamanında ÖSS sebebiyle, sabah dershanesine gitmem dolayısıyla fişlenmiş olsa gerek. Maaş olmadan kredileri ödemeye çalışıyoruz. Bütün bu zorlukları yaşamımıza vesile olan hükümetin bunlardan haberi var mı sormak gerek.

    Hali hazırda AİHM ve AYM başvurularımız işleme sürecinde. Dileğim bütün bu haksızların son bulması ve adaletin yerine gelmesidir.

    Babalar gününü babasız geçiren bu Türk evlatlarına bu reva mıdır?

    Hepinizin babalar gününü kutlarım. Ne gün ama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Suçluar şu an dışarıda elini kolunu sallayıp gezebiliyorlarken, masumların çoğu içeride yatıyor. Fetöyü besleyip, semirten ve güçlenmesini sağlayanlar şu an bir elleri yağda, diğer elleri balda yaşarken, masumların çoğunun evlatları babasız bir şekilde dışarıda, babalarına kavuşacakları günü iple çekiyorlar.



    Her zaman söylenmişimdir: Bu ülkede adalet aramak, genelevde bakire aramak gibidir. Ve hukuk daima fakirler ve zayıflar için işler.



    Evlatları babasız bırakan, hak ve hukuktan bihaber tüm sorumluların, yüce adaletin ve halkın karşısında rezil ve rüsva olmasını diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.