Şimdi Ara

Düzeltme: Türkiye, 40 adet F-16 satın alımını geri çekiyor, F-35 için süreç başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
4.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olur mu canım soba boruları daha önemli. Dalga geçtikleri yunanlar bile F-35 filosu kuruyor. Havada geriye düştüğün an bitersin. Gelişmiş ülkeler 6.nesil projelerinde büyük ilerleme kaydediyor senin daha 5.nesil uçağın yok şuan. Çok bilmişler birazdan damlar. Bu ekonomi, bu adaletsizlikler, ülkedeki tüm problemlerin kaynağı çok bilmiş güruh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 12 Temmuz 2024; 10:38:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candirli kullanıcısına yanıt
    biz mi iptal ettik f-35leri amerika verirse dönüş yapmış olur bizim politikamız o olmazsa bu olsundu. basında sosyal medyada kötülendiğine bakma genel olarak f-16dan daha iyi f35. ama kendi uçağımız olmalı en sonunda

• Sean john kullanıcısına yanıt
    F35 rezalet bir uçak hala bunu söylemeye devam edeceğim. Harbe hazırlık oranı o kadar kötü ki 40 tane aldığımızda savaş başladı diyelim 20 tanesini anca havalandırabiliyorsunuz bu gerçekten kötü. Ayrıca uçağın satış fiyatı pahalı ve bakım maliyetleri daha da pahalı bir uçak. Sürekli problem çıkaran bir uçak. Kod olmadan uçuramadığınız bir uçak. Gel gelelim bu uçağın bu kadar sorunları olmasına rağmen alınmalı mı alınmamalı mı sorusunun cevabı ne evet ne de hayır cevap şu sınırlı sayıda alınmalı yani kalkıpta hava kuvvetlerimizin 300 tane uçağını gelecekte f35 yapmamalıyız 40 tane alınacak bir uçak grubu bize 5.nesil uçaklarla alakalı tecrübe kazandıracağı ve NATO içinde havacılık işleri olduğunda bağlantımız kopmamamış olur. 40’tan fazla f35 almak Kaan uçağımıza ihanet olur. Bence yeni f16 alınması çok saçma elimizdeki f16 ları blok 70 modernizasyonuna tabii tutanca zaten 200 civarı uçağımız oluyor. Ayrıca elimizden çıkaracağımız f4 lerin yerine eurofighter typhoon alınmasıda mantıklı olacaktır Amerikan teknolojisi dışında başka bir uçakla tanışmak bize katkı sağlayacaktır bazı dezavantajları var ama katlanılabilir şeyler bunlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Daha önce yazmıştım Kaan uçsun abd f35'leri bize satmak için yalvaracak diye. Şimdi siz kaanı bırakın f35 verelim ayağıyla Kaan projesini akılları sıra baltalayacaklar.

Ne oldu ne değişti? Kaan uçtu değişen o. Reis de bunlarla daşşak geçiyor ne f35 alacaz ne f16. Zaten vermezler kırk tane bahane ile.

Kaan ve kızılelma ile yolumuza devam edeceğiz inşallah.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İha siha togg niye satmıyorsunuz bu ülkelere bizi kıskanmıyorlar mı ?? F16 peşinde koşuyoruz ben anlamadım.

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Zor, en son ülkeye lisans üretimi verdiklerinde tarih taa 1983’tü (FMS programı ile TAI Peace Onyx I). Zaten farkındaysanız o üretim lisansımız ile gelen kaynak kodları ile Özgür projesini yaptık. Ki taa o zaman bile kağıt üstünde TAI UsAF a uçakları teslim etti, onlar TurAF a devretti. İçerisinde bizim pilotumuz varken tüm üretilen uçaklar Akıncı’dan havalanıp belirlenen Amerikan üslerine teker değdirip geri döndü. Yine kafamıza göre üretim yapamadık. Amerika ülke ilişkilerindeki belirsizlikler nedeniyle kaynak kodlu tam satışa yanaşmıyor, Türkiye’de Amerika’ya müttefik olarak güvenmediği için (ki yaptıkları nedeniyle Türkiye güvenmemekte haklı) kendi bağını kendi kesebilecek bir anlaşma istiyor. Kısaca filler tepişecek olan çimlere olacak.

• Sizden ne devlet olur ne de kasaba :) :)

Yazıklar olsun

Tfx projesi yazık edilmez inşallah. Büyük ihtimalle de ötelenecek bu projedeki süreçler

Bizim bu süper siyasetçiler ne zaman Abdye gitse zaten olan milli projelerimize olmuştur. Tarih boyunca hiç sektirmediler maşallah :) :)

Türküz ve Türk devletinin geldiği hale bak :)

Doluşur şimdi F35'in, Abd bulut verisine göbekten bağlı olmadığını iddia edecek cahiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 12 Temmuz 2024; 11:14:9 >
  • Amerika satmak için yalvarıyor diyen neyin kafasını yaşıyor. Talep bizden gitmiş, cumhurbaşkanı talepte bulunmuş kendi ağzıyla rica ettiğini söyledi. Bu iktidar yalakaları mide bulandırmaya başladı. Bu kadar sıçıp sıvadığınız konuda da kokan ağzını açmazsın be. Kaan uçuş yaptı diye Amerika yalvarmış F-35 satalım demiş yalana bak. Kıvır kardeş kıvır, dansöz senin kadar kıvırmıyor ahahahah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Habere hiç üzülmedim bilakis şaşırdım kaçırmışız bir şeyleri :)))

Bir arkadaşın dediği gibi F35'e tekrar girmemiz mantıklı fakat 40'tan fazla almamız çok anlamsız adeta parayı çöpe atmak gibi.
    Kullanımda çok fazla bakım masrafı olan kullanmaya devam ettikçe maliyeti artan bir uçak. İlişkilerin kopmaması adına buna geçilmiş olduğunu düşünüyorum, bazen verdiğiniz parayı geri alamasanız da sizi masa tuttuğu kadar farklı noktadan bir faydasını görürsünüz durum aslında bu.

KAAN'ın bu kadar kısa sürede uçurulabilmiş olması zaten tarihi bir başarı olduğu gibi öngörülenden çok önce projenin biteceğinin bir sinyalidir, bu bakımdan endişe edecek bir şey yok, henüz parasını ödemediğimiz bir proje ile ilişkilerimizi hatta tutuyoruz bu güzel bir haber. yoksa kim ne yapsın sizin sakat uçağınızı. altın değerinde uçak mı olur. f35 sayısı arttıkça uçuş sayısına göre sürekli bir bakımda kalıyor, abd hava kuvvetlerinde bu durumu yanlışı anlatan komutanlar olmasa insanlar çamur atılıyor sanacak :)))

Bu hikayeyi en az 1-2 yıl daha değişmeden eklemeler yapılarak duyarız :)))

• Ne gerek vardı buna şimdi, kendi uçağımızı üretmiştik onu geliştirmeye devam etmemiz lazım. Eskiden olduğu gibi al sana hazırını verelim, sen üretme diyorlarsa hiç alınmasın. Bu yüzden 70-80 senedir bir şey üretemedik.

Ayrıca, yine batı bloğuna tam sadakat ve angaje süreciyse o daha da kötü, bu uçakları vermeme sebebi sözde Rusya ile olan askeri ilişkilerdi, s400'dü vs.

• Xit kullanıcısına yanıt
    Bizim için üretilmiş 8 tanesi depolarında duruyor zaten onları sallar gönderirler.

• f35 almayın aldırtmayın ÇÖPPPPPP ona vericeğin parayı motora vs yatır kızılelmanın hızlısını yerli motor ile yapılsın üretim tesisi aç ve 200 adet kızılelma al o paraya miss ..

f35 alınmasın, f16 alımı küçülsün tek olumlu şey bu, eurofighter ı da almanya abd kuklası olduğu içni vermiyor NATO yu *********** almayın bunlardan bişi hmnhmn... ya da incelemek ve karşı bişeyler üretmek için örnek amaçlı ne kadar az alınabiliyorsa o kadar alın inceleyip ona karşı silah geliştirin...

biden bugün dediğini bugün unutur hmnhmn biden gidici zaten onunla ne konuşuyonuz ki:D

• Hürjeti geliştirelim 22 milyar çok büyük para.

• Savaş uçağı uzmanları yine devrede. Forum çok şanslı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.