"OYUN 2009" Türkiye 14. Zeka Oyunları Yarışması başladı...
Türkiye Zeka Vakfı'nın 14 yıldır düzenlediği Türkiye Zeka Oyunları Yarışması "OYUN 2009" Pazar günü (20 Eylül 2009) başladı. Zekasına güvenen herkesin katılabildiği, yaş, cinsiyet ve eğitim gibi sınırlamaların olmadığı yarışma üç aşamadan oluşuyor. Sayısal ve sözel alanlarda sorulan 10 soru her yıl olduğu gibi Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın eleme sınavını tüm ilköğretim okulları ve Bilim Sanat Merkezlerine ulaştırdığı Türkiye 14. Zeka Oyunları Yarışmasının değerlendirmeleri 14 yaş altı, 14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere toplam üç kategoride yapılacak. Yarışmanın tüm aşamaları ücretsiz.
ÖDÜL 30 Cumhuriyet Altını, Son katılım tarihi 23 Ekim Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen OYUN 2009'un amacı; insanların düşünme alışkanları ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak... Yarışmaya TZV internet sitesi üzerinden ya da Oyun Dergisi aracılığıyla katılmak mümkün. Yarışmada 30 Cumhuriyet altını ödül olarak verilecek. "OYUN 2009" Türkiye 14. Zeka Oyunları Yarışması'nın ilk elemesi 23 Ekim'de son bulacak. İlk elemeyi başarıyla geçen yarışmacıları önce yarı final sınavı daha sonra da final sınavı bekliyor. Her yıl binlerce kişinin ter döktüğü yarışmanın final sınavında her kategoriden 8, toplam 24 kişi yarışabilecek. Birbirinden ilginç matematik, mantık ve sözel soruların sorulduğu yazılı sınavı, jüri üyeleri önünde yapılan sözlü sınav takip edecek. Yarışmacılara aktüel konular, bilim, sanat, genel kültür ve benzeri alanlarda da sorular yöneltilecek.