Şimdi Ara

Turkix ve Pardus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu Turkix ve Uludağ projeleri ne oldu ne zaman sağlam birşey çıkaracaklar ortaya bilen var mı?
    en son hatırladığım kadarıyla Turkix 3.0 Aceh kurduktan sonra boot etmiyordu, Uludağ ise sadece CD'den çalışıyordu... geçen sitelerine baktım "kurulan versiyon 2005 yazında çıkacak" demişler. 2005 yazı geçti gidiyor... son durum ne ki?

• ben özellikle pardusu yazan program ?efine yazd?m mail geldi az kalm?? yak?nda bekledi?inize de?ecek diye yazd? bekliyoruz
  • arkadaşlar, pardus çalışan cd'yi sunucudan indirdim ve kullandım.

Tamamen Türkçe ( Çomar-Pisi)

Bence harika olmuş. Donanımımı derhal tanıdı (ethernet kartı, ses kartı, ekran, cd yazıcı, monitor ve usb bellek gibi .)
    Anında internete girebildim.
    Otomatik tanımadığı donanımı ise ( Hp1010 yazıcı) el ile kolayca ekledim ve evrak işlerime devam edebildim.
    Pardus işletim sistemi ile Fat32, NTFS gibi tüm dizinlere kolayca ulaşabiliyor ve her türlü işlem hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Yedekleme yapmak CD yazmak tabiiki çocuk oyuncağı (çökmüş bir sistemi kurtarmak için harika bir çözüm olacak)
    Open Office dahil olmak üzere tüm programlar kurulu
    Video ve ses codeclerini sorunusuz açabiliyorum.
    Şu anda Pardus Çalışan Cd ile yazıyorum. İnternette acayip hızlı

Kısaca ; Bence çok iyi bir giriş yapılmış. (Nev'i Şahsına Münhasır)
    Ulusal ve bedava olan ilk işletim sistemimiz Türk Milletine hayırlı olsun.

Ve böylece bilgisayarlarımızı ve interneti sadece sohbet, cinsellik ve oyun amaçlı kullanmadığımızı dünya görecek .

• bahsettiğiniz pardus Cd sini download edebileceğimiiz linki de yazmanızı rica ediyorum
    kurulum sorunları yaşanırsa yine bu topik altında buluşup birlikte çözüm arayabiliriz
  • Gördüğüm sorun yaratmayan ilk linux diyebilirim.
    Bir windows gibi şıkır-şıkır açıldı, yok şu donanımı yükle-bunu bilmemne et gibi saçmasapan linux komutları istemeden çalıştı.
    CD'den çalışıyor olmasına rağmen, o knoppix falan gibi sorun çıkarmıyor.

Normal sürümü çıksın hemen yüklerim.
    Bunu çalışan cd sürümü ile yazıyorum.

Tabii ki XP ile yarışabilecek kalitede değil, ama olsun.
    Her uzun yolculuk ta bir adımla başlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burhangenc

arkadaşlar, pardus çalışan cd'yi sunucudan indirdim ve kullandım.

Tamamen Türkçe ( Çomar-Pisi)

Bence harika olmuş. Donanımımı derhal tanıdı (ethernet kartı, ses kartı, ekran, cd yazıcı, monitor ve usb bellek gibi .)
    Anında internete girebildim.
    Otomatik tanımadığı donanımı ise ( Hp1010 yazıcı) el ile kolayca ekledim ve evrak işlerime devam edebildim.
    Pardus işletim sistemi ile Fat32, NTFS gibi tüm dizinlere kolayca ulaşabiliyor ve her türlü işlem hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Yedekleme yapmak CD yazmak tabiiki çocuk oyuncağı (çökmüş bir sistemi kurtarmak için harika bir çözüm olacak)
    Open Office dahil olmak üzere tüm programlar kurulu
    Video ve ses codeclerini sorunusuz açabiliyorum.
    Şu anda Pardus Çalışan Cd ile yazıyorum. İnternette acayip hızlı

Kısaca ; Bence çok iyi bir giriş yapılmış. (Nev'i Şahsına Münhasır)
    Ulusal ve bedava olan ilk işletim sistemimiz Türk Milletine hayırlı olsun.

Ve böylece bilgisayarlarımızı ve interneti sadece sohbet, cinsellik ve oyun amaçlı kullanmadığımızı dünya görecek .

Kesinlikle katılıyorum.
    Tamamen çökmüş olan bir sistemdeki verileri PARDUS sayesinde kurtarmıştım.Üstelik internete girip gerekli driver'ları da yüklemem gerekiyordu.Verileri de bir CD'ye yazdırmam gerekiyordu.Bunların hepsini hiçbir problem yaşamadan PARDUS ile gerçekleştirmiştim.
    256 MB bellek ile hiçbir sıkıntı yaşamadan tüm işlemleri gerçekleştirebildim.
    Sorun yaşatmaması bakımından gözüme girdi.

• evet abi pardus cd si en çok windows çöktüğünde işime yarıyor..az veri cd ye yazmadım pardus ile ama daha yavaş geldi bana windows dan.. herkesin bi pardus cd sini edinmesini tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu vs Kubuntu yardım!!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardus nereeden download edilebilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chriseba

pardus nereeden download edilebilir?

http://www.uludag.org.tr/
    Buradan.
    CD 1.1 tam sürümü indir, o şekliyle (.iso) CD'ye yaz, o Cd'yi tak oradan açılsın.
    İşte sana yerli Linux.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta -- 11 Ekim 2005, 16:01:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.