Şimdi Ara

Turkix Linux Hazır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
12.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaslar takıyorum cd yi baslatıyorum pc yi bissuru sey yapıyor sonra bir yerde login password soruyor bu ne is anlamadım ya
    acılısta space e falan bas diyordu bastım sonra bisuru islem yaptı login password dedi takıldı nerede yanlıs yaptım aceba?
  • baksanıza ben şimdi xp pro kullanıorum ikisini de şimdi kullanabilecekmiyim yani win acılrken bi şecenek çıkcakmı hem win hem turkix yada istedigim zaman xp ye istedigim zman turkix e gecebilirmiyim ???
  • Bende kurup deneyeceğim, emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim .Çeşitli buglardan şikayet etmeye gerek yok bence ,yazılım zamanla gelişecektir ,ama bunun için kullanıcısının çok olması şart .Microsoft'un bile hali ortada har zaman açık bulmak mümkün adamların yayımladıkları sp2 yaması 250 mb düşünün artık böyle bir hatayı küçük bir firma yapsa ticari hayatı biterdi ,ama microsoft olunca daha bir doğal karşılıyor herkes yamasını kurup paşa paşa kullanmaya devam ediyor,onun için yapılan bu tür yararlı çalışmaları acımasızca elştirmeyelim elimizden geldiği kadar destek olalım..........

Bu çalışmada yer alan arkadaşlara tekrar kolaylıklar diliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurtunc60
    beyler bence denemeye değmez bi ton bug i açık falan wardır hiç uğraşmayın bence

Bu konuda : http://www.ntvmsnbc.com/news/300815.asp ilgili haberi hararetle okumanızı tavsiye ederim. Linux belkide dünyada en az açık bulunan işletim sistemidir. (Turkix de bir Linux olduğuna göre...) Bunun nedenleri üstlerde açıklanmış özetle açık kaynak kodlu olması. M$ kodlarının sadece bir kısmını kurumsal müşterilerine açıyor oda tahminimce zararlı bir kod varmı yokmu görsünler diye yüzgörümlük birşey sanırım ama kaynağı kapalı olan bir sistem gece karanlığında güneş gözlüğü takıp araba kullanmak gibi birşey bence :)

quote:

Orjinalden alıntı: asmara
    oyunları destekliyormu peki
    cafede kullanabilmememiz iiçin oyun desteği şart

Turkix denetim masasından windows uyumluluğu bölümünden ücretli olan winex (yeni adı cedega) emulatorunun cvs versiyonunu ücretsiz çekip oyunlarınızı deneyebilirsiniz. cvs versiyonu ücretli sürümüne göre kısıtlı kod içeriyor ama öncelikle ücretsiz versiyonunu bir deneyin olmazsa cedeganın tam sürümünü 3 ay güncel olmak ve kolay bir kurulum ile 15$ karşılığı satın alabilirsiniz. Ayrıca Turkix üzerinde yüklü gelen wine ilede bazı oyunları çalıştırmanız muhtemel wine ilede birçok win~ programını çalıştırabilirsiniz. Buna kafenizde kullandığınız programlarda dahil. Ama illakide linux için kafe programı isterseniz ccl bu programa bir göz atın derim ücretsiz kurulumu şu an biraz zor ve henüz gelişmekte olan bir yazılım tamamen ücretsiz :)

quote:

Orjinalden alıntı: İnvisible_Darkness
    Siz Siz olun Microsoft 'tan vazgeçmeyin

Neden vazgeçmeyelim ?
    Durduk yerde çıkan virüsler yüzündenmi ?
    Bir sürü açık varken yamayı hemde (sp2 : 200 küsür mb sanki sistem yenidenmi yazıldı ne !!!) 6 ay - 1 sene beklemek ve yamalı bohca haline gelmesi yüzündemi ?
    Virüs programı kurmak zorunda olduğumuz yüzündenmi ?
    Ne olduğunu anlamadığımız sebebler yüzünden kitlenmesi yüzündenmi ?
    Pahalı oluşundanmı ?
    Ücretsiz diye tabir edilen win~programlarının %90 nında spyware oluşu yüzündenmi ?
    Karşılaştığınız sorunlarda konuya tam hakim birilerinin bulunamayışındanmı ? (hiç m$ müşteri hizmetlerini aradınızmı hata durumunda ?)
    Mecburen virüs, firewall yatırımı yapmak zorunda oluşumuzdanmı ? (özellikle kurumsal/iş alanda)
    Her yeni win~ sürümünde daha fazla daha fazla donanım ihtiyacı (hiç yoksa ram ve işlemci) oluşundanmı ?
    Sistemin gelişimi için en az 3 er yıl beklemekmi (w95,w98,wxp kaç yıl ara ile çıktı longot... ise ne zaman çıkacak sürekli erteleniyor, xp yi yamamaktan fırsat kalmıyor sanırım)
    Yoksa Bill Gates amcayı daha zengin edip Puşha resmen verdiği siyasi desteği artırsın ve ABD daha fazla ülkeyi vursun diyemi ? (Bu biraz siyasi oldu ama durum böyle)
    Tabi bunlar lisanslı win~ ve programlar için geçerli lisanssız kullanım için ise işin ahlaki/etik, vicdani yönü ayrı...

Daha sayılabilecek birçok şey var aslında ama burayı bir linux win~ karşılaştırması haline getirmek istemezdim ama görünce dayanamadım. Elbette Linux unda var eksiklikleri ama gün geçtikte bu eksiklik çok hızlı kapanıyor eksikliği ise ev kullanıcılarında -bazı- program kurma sorunları (hepsi için geçerli değil ve artık .rpm .deb, apt-get, urpmi ve Turkix de grmpx ile bu sorunlar çok çok azaldı) geri kalan kaynak kodlar onlarda zaten bir iki alıştırma ile ne kadar kolay olduğu anlaşılabilir ve oyunlar (bu konudada açık hızla kapanıyor isteyen araştırabilir google.com dan.... Bir sürü kaliteli Linux oyunu var)

Turkix bence gördüğüm Linux ların içinde en hoş en kolay dağıtım.
    Geleceğin işletim sistemi Linux a geçişte Türk kullanıcıları yani bizler için en mükemmel dağıtım.
    Neden geleceğin işletim sistemi konusunda da birkaç şahsi fikrimi yazayım en başta çoğu dağıtım ücretsiz, çok hızlı gelişimi var, kullanımı gayet kolay (evet gerçekten kolay :) ), çok zengin program arşivine sahip (www.sourceforge.net :) ) üstelik sistem harici programlarının çoğu yine ücretsiz, reklamsız, spywaresiz ve programları çok daha gelişmiş bir yapıya sahip hiç firefox Mozilla Türkiye kullandınızmı, hiç KDE-look sitesine girip KDE masaüstü için kaç tane theme,masaüstü resmi vsvs. var gördünüzmü ? :) yada KDE den sıkıldım Gnome Gnome Türkiye kurayım deyip masaüstü sisteminizi değiştirmeyi düşündünüzmü... :) Devletler giderek Linux a verdiği desteği artırıyor en basit örneği ülkemizdeki Uludağ projesi bu proje hayata geçtiğinde inanıyorumki birçok Devlet kurumu başta olmak üzere, okullar, üniversiteler Uludağ projesinin meyvesi linux dağıtımı kullanacak.

Turkix

Hepinize bol linuxlu günler dilerim :)

• millet biraz denesin ben sonradan indireyim
  • bu işletim sistemi gerçekten türk mü?bunu hangi kuruluş destekliyo?çok güzel bi çalışma.
  • arkadaşlar turkix i webde tanıtmamız lzım

yeter artık arkadaşlar windowsa verilen paralara

bende imzalarıma koyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musandia -- 28 Ocak 2005, 11:12:48 >
  • iğrenç virüsler artık dayanılmaz bir boyut aldılar(özürlü windows yüzünden).
  • Herkese selam.Birazda olsa milliyetçi olmakta fayda var diyorum ben.Bu sistemde modemimi nasıl tanıtabilirim arkadaşlar.Bide internet ortamında windows ile linux tabanlı işletim sistemlerinin hangisi daha güvenlidir bilmek istiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara daha şimdiden teşekkürü bir borç bilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Okanır

Herkese selam.Birazda olsa milliyetçi olmakta fayda var diyorum ben.Bu sistemde modemimi nasıl tanıtabilirim arkadaşlar.Bide internet ortamında windows ile linux tabanlı işletim sistemlerinin hangisi daha güvenlidir bilmek istiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara daha şimdiden teşekkürü bir borç bilirim...

Usb modemler için alttaki alıntıya bak, ethernet için zaten çalışır.

Yeri gelmişken bazı sorun çıkarabilecek sürücüler için Nvidia kurulum bu adrese bakın.

Webcamlar için bu adres

quote:

Orjinalden alıntı: pcforum

Conexant chip setli adsl usb modemler ve alcatel usb modemler ancak sürücüsünü çekmeniz gerekiyor.

Piyasadaki bir çok modem conexant chip setine sahip (Örnek zoom , e-con , inca , origo , pikatel v.s.)

Bu adreste conexant için olan sürücüler var

http://sourceforge.net/projects/accessrunner/

Bu adreste Zyxel usb modem sürücüleri var

http://sourceforge.net/projects/zyxel630-11/

Bu adreste alcatel usb modem sürücüleri var

http://sourceforge.net/projects/speedtouch/

Routerli modemlerin hepsi (ethernetden bağlananlar) turkix de çalışır. Usb lerinde sürücüleri yüklerseniz çalışır.

Bu konuda yardımıhttp://forum.haydilinux.com dan alabilirsiniz.

Ayrıca Linux dünyası ile tüm sorularınız için Linuxnet burayada göz atabilirsiniz bu forumda önce sorununuzu aratın bulamazsanız yeni bir başlık açıp sorunuzu sorun çok kısa bir süre içerisinde cevap alabilirsiniz.

Başlıca Türkçe Linux kaynakları içinde :
    belgeler.org
    Lapis

Sorulan sorular genelde win~ programları Linuxda.... diye oluyor aslında bunlara gerek yok :)) buraya bir göz atın birçok win~ programının muadili zaten var ama illakide win~ programı kullanmak zorunda kalıyorsanız win~de kalın o zaman Linux a geçmenin bir anlam ifade etmez sizin için...
    Burda birkaç muadil program örneği vereyim MSN Mesenger için Mercury sitesine bir göz atın hatta win~ sürümü var bence kurun :) ve MSN Mesen.. göre çok daha gelişmiş bir program. (Şu an kamera görüşme komutla yapılıyor ayrıntılı bilgi için sitesine bakın ama yakında bu iş butonla olacak)

Muhasebesini kendisi tutmak isteyen işletmeler için Turquaz

4 bilgisayarı olan bir muhasebe işletmesi için maliyet çıkaralım Turkix + Open Office(zaten yüklü geliyor) + Turquaz = 0 Sıfır TL , Sıfır YTL harici bir ülkeye $ lar € lar uçmamış olur daha iyi bir muhasebeye :) sahip ülke olur. (Gönlünüzden kopup bu arkadaşlara Turkix 'e maddi destek vermek isterseniz o ayrı ama Turkix i yükleyerek deneyerek, KULLANARAK destek zaten sağlamış oluyorsunuz)

Araştırın, öğrenin, yapın bu işlerin ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz :) Ama yılmayın

• iyi ekran kartı olan adam linux kullanmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: halilnur

bu işletim sistemi gerçekten türk mü?bunu hangi kuruluş destekliyo?çok güzel bi çalışma.

Evet hazırlayanlar gerçekten Türk.

Destekleyen kuruluş => Bizler, sen, ben, o, hepimiz...

Destek şekli => Bağış yaparak, yükleyerek, deneyerek, yapılmasını istediklerimizi belirterek, sistem için küçük bir icon dahi olsa yapabiliyorsak yapıp göndererek, çevrimi gereken belgeleri çevirerek, duyurarak, hata bildirerek ve kendilerine teşekkür ederek :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: shelter

iyi ekran kartı olan adam linux kullanmaz

Niye ? Linux dünyasında böyle bir kuralmı çıktı ?
  • kuralla ilgisi yok. eksik söylemişim, " iyi ekran kartı olup oyun oynayan adam linux kullanmaz ".
  • quote:

Orjinalden alıntı: shelter

kuralla ilgisi yok. eksik söylemişim, " iyi ekran kartı olup oyun oynayan adam linux kullanmaz ".

Bunada niye diyeceğim ama muhalefet olsun diye değil bu adresteki
    Linux Oyunları sitesine bir göz atın bir sürü Linux için yazılmış kaliteli oyun göreceksiniz bunun yanında oyun oynayan bir kişinin bilgisayarı zaten donanım olarak yüksek bir durumdadır winex ile her ne kadar bazı win ~ oyunlarında performans kaybı olsada çoğu oyun gayet güzel oynanabiliyor.

Bence bu oyun mevzuunda problem şu win~ oyunları piyasada 2-3 milyona yasal olmayan yollar ile alınabiliyor, cracklenip kullanılabiliyor ama Linux oyunları bırakın yasal olmayan yolları, yasal yoldan satın almak istediğinizde dahi yok denecek kadar az işte bu noktada " iyi ekran kartı olup oyun oynayan adam linux kullanmaz " derseniz size katılırım. Ama insanlarımızdaki Linux da oyun yok, oyun oynanmaz imajı silinmeli.

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs2000 -- 28 Ocak 2005, 16:02:36 >

• Arkadaşlar herşey bi kenara windowsu senelerden beri kullanıyoruz ister lisanslı kullanın ister lisanssız kullanın, şimdiye kadar kim sorunsuz kullandıki hep başa bela makinasına sayısızca format çeken, virüslerin gazabına uğrayan kafaları yiyen bizleriz. Biliyorsunuz ki bütün yapılan virüsler windowsa göre yapılıyo ve şimdi hemen hemen hepimiz adsl kullanıyoruz ve makinamız bi fiil açık ve durmadan saldırı spy,trojen vb. yiyoruz. Arkadaşlarında dediği gibi yama içinde olduk şimdide microsoft Antispyware çıkardı ne çıkarırsa çıkarsın bunun önüne geçilemez çoğu kişiler makinasını oyun için kullanıyo bunun için alın bi konsol daha iyi Bilgisayar kullanıcılarında windows harici bir işletim sistemine gerek duyuyor ve seçeneklerde artıyor işte bir fırsat verilmiş deneyelim Türk yapımı hemde güncellemeye açık , yazılarınızdan sonra şimdi bende indiriyorum ve ciddi ciddi işimi göreceğinden de eminim, Turkix işletim sistemini tanıttığınız için ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...
    ve hepimizin denemesinde fayda var derim cepten çıkan bişi yok nede olsa ..
    Teşekkür ederim
    Baş ağrısız bilgisayar kullanmak üzere

• Truva Linux Hiç bir dağıtımı temel almıyor yakında çıkacağını söylüyorlar...

Pratix Fedora tabanlı.

İlgi duyanlara
  • Bir Türlü Kuramadım Kurarken Kök Dizini Felan HDD lerin Hepsi (XX) seçeenkleri kurulmuyor
  • ben sadece kurmak istiyorum ama next next next olmuyor işte :) kök dizin sçeeneklerinde (XX) var yani onu anlamadım neyse bekliyelim arkadaşım bu arada ö.mesajları alıyormusun bilemem ama senle önemli bir konu hakkında konuşmam lazım bir iki dk msn e ggelirsen sevinirim trhotmail@hotmail.com msn adresim
  • Bu forumdan kurulum ile yardım alabilirsiniz Ancak yakında bir kurulum dökümanı hazırlayacaklarını duyurmuşlar sanırım onu bekleseniz daha iyi olur.

Kurulum sihirbazından Linux için bölüm açtınımızmı ?

Öncelikle orda şimdi tam hatırlamıyorum ama uzamanlar için gibi ilk ekranda bir buton olacaktı sanırım oradan Linux için (varsa win~ sisteminizi silmeden yapabilirsiniz) Linux için bir alan oluşturmalısınız daha sonra yine aynı yerden Linux için swap (takas) alanı oluşturmalısınız, takas alanı için genelde bilgisayarınızdaki ram miktarının 2 katı önerilir. Daha sonraki aşamada o xxx şeklinde çıkan yerlerde bu oluşturduğunuz alanları seçip kurulumun hangi aşaması bilmiyordum boot yükleyicisi (lilo yu kurmalısınız) Kur şeklinde çıkıyordu hatırladığım. Son olarak root (yönetici şifresi) ve bir kullanıcı adı ve şifresi belirleyip bir kullanıcı oluşturmalısınız (bu şifreleri unutmayın bir yere not alın) yeniden başlattığınızda sistem lilo ile açılmalı ve siz başlatmak istediğiniz sistemi seçer durumda olmalısınız. Eğer bir sorunla karşılaşırsanız bunu yukarıdaki Turkix formuna belirtin ki yardımınız olsun :)

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.