Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.890
Cevap
133
Favori
214.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    band seçimini 4g de bırakın zaten 2g ve 3g den fazla bişey beklemeyiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Kayıp illa ki vardır ama en az kayıp için kaç mt kablo gerekir bilmiyorum, kablo işe yaramazsa kaybım 10 mt diyorlar ama ben tam ölçüyü bilmediğim için 5mt antenin kablosu ve bir de 10 mt ekstra aldığım kablo ile görecem ne olacağını.
    En sağlamı arkadaşın dediği gibi cihazı üst kata alıp ethernet çekmek olur ama onu da herkes yapma imkanına sahip değil.
    Harici anten takmaya uğraşmayın cihaz harici anteni tanımıyor boşa kürek sallarsınız antene verdiğiniz paraya yazık olur
    illaki takmanız gerekiyorsa cihazın içini açıp dahili antenlerini çıkarıp en fazla 1metre kablo kullanarak 1800-2600mhhz arası çalışan anten takmanız gerekli
    en basit yöntem binanın en yüksek noktasına çıkarmak ve eve cat7 kablo çekmek karşılığında da gigabit portlu bir yönlendirici

• Çok yakında yazılım güncellemesi gelir
    O kadar sıkı bir güvenlik kuralı uygulanmışki kendi dns server adresini bile tehdit olarak algılıyor

Statik route çalışmıyor
    Harici anten çalışmıyor
    Vpn sıkıntılı çalışıyor fakat belli bir paket boyutuna kadar
    Dhcp ip adres grubunu değiştiremiyorsunuz
    Hiçbir anlam ifade etmeyen wan portunu lan portuna çevirebilirler

Dmz harici birçok güvenlik filtresi çalışmıyor tabiki bizim gördüğümüz arayüzde
    Localden yazılım güncelleme yok engelli

Yani kısacası beni kurcalamayın ben kendi halimde çalışırım diyor

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★

Loglara ara sıra bakınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ozgurrsenn kullanıcısına yanıt
    Tanımıyor derken?
    Anteni taktığım zaman hariciyi seçince hemen sinyal değerleri değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurrsenn

kendi dns sunucuları haricinde desteklemez sorun olur daha çok ping kaybı olur
    dns adresi : 213.74.1.4

Alıntıları Göster
    Yanıt için teşekkürler. Dün gece bağlantı kopması sonrası konuştuğum müşteri hizmetlerindeki personel bayan
    Şöyle bir açıklama yaptı; Sizin kurulumunuz gerçekleşmiş ancak kayıtlarınız kapanmadığı için optimum verimi
    alamıyorsunuz. Kafamı karıştırdı, kurulum bitti diye kaydı kapatınca sinyal kalitesinden tut'da ping spike
    konusuna kadar tüm sıkıntılarımı gidericek mi? Her neyse bu gün göreceğiz bakalım neler olacak.

bir karar versen artık, her sefer ayrı bir şey sallıyorsun, imt advanced mı, wimax mi, 4g mi, lte advanced mi, sallamasyonlarına yetişemez olduk...
  • Turkcell in bağlantısı ne kadar süper olursa olsun Superbox ile gelen Huawei modemin özelliklerinde de belirtildiği gibi download kabiliyeti 600mbit olmasına rağmen upload kapasitesi de 50mbit dir. Bu değerlerin üstüne çıkamazsınız.

280 mbit download 49 mbit de upload hızlarına ulaştım.

Günün farklı saatlerinde yaptığım teslerde download hızım 190-220 mbit ortalamasında geziyor. Upload hep 40 mbit üstü.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Konuşmalarına dikkat et dengesizlik yapma senin karşında 15 yaşında çocuk yok kardeşim

Yazdığım her şeyin kaynaklarını linklerini vererek yazmaya çalışıyorum senin gibilerin kafası bassın diye

Biliyorsan konuş bilmiyorsan adam gibi sus dinle

• fengshui F kullanıcısına yanıt
    Akıllı birleştirme teknolojisi kullanılarak bu hız 1000mbps e kadar çıkabilir

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Sinyal değerlerini sürekli kontrol ediniz sabit değerlerde kalıyorsa haklısınız
    Benim gözlemlerimde anten takmadan da sürekli sayfa yenileyip sinyal değerlerine bakınız sürekli farklı değerler veriyor anteni takıncada aynı değerler yükselip düşüyor sebebi benim tahminimce harici anteni LTE anten yerine farklı tip anten takınca olacak
    5-6 farklı anten tipi var hepsini deneyip aldığım en iyi sonucu sizinle paylaşırım

• Chagotta kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri biraz saçmalamış ki normaldir onlarda neyin ne olduğunu bilmiyorlar onlarada açıklayıcı bir teknik bilgi verilmiyor
    Sözleşmedeki cayma süresi bitene kadar resmi evrak girişi yapmıyorlar max kapasite veriyorlar
    Cayma süresi bitince normale dönüyor
    Basit bir satış taktiği
    Zaten full pakette farkında iseniz hız olarak herhangi bir rakamsal bir ifade bulunmuyor yani ne gelirse
    1mbps de gelir 1000mbps de gelir

superbox reklamlarında dahi alt yazıda geçen yazıda Superbox IMT advanced teknolojisidir yazıyor
    Bu teknoloji kullanarak hangi frekansları birleştirip veri aktarıyorsun türkcell elbette 380 milyon euro küsür verip aldığın 2100-2600 arası frekanslar
    Umarım halk bandına daha fazla yaklaşmazlar

• Bugün itibariyle bende 10 mbitlik paketle aranıza katıldım Bıkmıştım Turk Telekom'un alt yapı yok yalanlarından. Şimdilik aldığım hızlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 4 Şubat 2019; 11:34:47 >

• Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
    10mbps tarife fiyatını biraz daha uygun yapsalarda yıllardır altyapı bekleyen insanlar rahat etse

• Turkcell Operatörü ile çok net kısa ve öz konuştuğumda sınırsız 279 tl paket için 100 mbit zaten gerek yok bana sağlıklı 50 mbit hız garantisi verirseniz
    alacağımı söylememe rağmen sanırım alt yapılarına güvenmedikleri için bu garantiyi veremediler
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, çok simetrik bi hız.

İyi kullanımlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Elinizde hangi antenler var?
    Sinyal değerleri genelde dahili anten seçiliyken de değişiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurrsenn

Müşteri hizmetleri biraz saçmalamış ki normaldir onlarda neyin ne olduğunu bilmiyorlar onlarada açıklayıcı bir teknik bilgi verilmiyor
    Sözleşmedeki cayma süresi bitene kadar resmi evrak girişi yapmıyorlar max kapasite veriyorlar
    Cayma süresi bitince normale dönüyor
    Basit bir satış taktiği
    Zaten full pakette farkında iseniz hız olarak herhangi bir rakamsal bir ifade bulunmuyor yani ne gelirse
    1mbps de gelir 1000mbps de gelir

superbox reklamlarında dahi alt yazıda geçen yazıda Superbox IMT advanced teknolojisidir yazıyor
    Bu teknoloji kullanarak hangi frekansları birleştirip veri aktarıyorsun türkcell elbette 380 milyon euro küsür verip aldığın 2100-2600 arası frekanslar
    Umarım halk bandına daha fazla yaklaşmazlar
    Sağolasın bilgilendirmen için.

Bu arada şimdi dns'lerime baktım hepsi "0" Birincil ve ikincil bölümleri komple sıfır yani.

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    2100-2600mhz de çalışan antenler ile test edeceğim
    Yakında bilgi veririm

• Chagotta kullanıcısına yanıt
    Orda değer yazmasada 192.168.8.1
    Olarak değer verir size yani remote requests olarak turkcell ne verirse onu alır cihaz genelde
    213.74.1.4 ve 213.74.1.3 olarak dns sorgusu yapar
    Log kayıtlarına düşüyor bazen ordan kontrol edebilirsiniz

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Aynen simetrik olmuş
    Normalde telekomtan 10/10 simetrik almaya niyetlenseniz 2000 tl civarı fiyatı var

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.