Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.890
Cevap
133
Favori
212.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modemi getirdik ama 4.5 ve wifi simgesi sürekli yanıp sönüyor baz istasyonu falan mı arıyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

Hocam ben bu interneti 3 ay kullanacağım girerken de söyledim.Cayma bedeli olarak 200 TL + Ay başı 40’ar tl ekleneceğini söyledi.Yani 2 ay kullansam 280, 3 ay kullansam 320 tl ödeyeceğim(ceza olarak) Bana tanımlanan tek tarife ilk ayı ücretsiz yapmışlar öyle bir mesaj geldi başka bir mesaj görmedim.Büyük ihtimal iptal edeceğim zaman birde onun parasını öderim

Edit: Sadece cihaza zarar gelmesi durumunda 600 TL alacaklarını söylediler

Edit2: Benim paket zaten Sınırsız , 500 GB tanımlaması bir işe yaramaz ki, saçma bir hareket olur yani

Alıntıları Göster
    sınırsız olan yani hız sınırı olmayan 279luk paketi kullanman gerekiyorki bu pakete 2019 temuzda kalkmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

bende kule tipi var hızımda 20mbps olandan, son üç aydır hız acayip oynuyordu, geçen hafta artık hız iyice kötüleşti hız testi 2mbps ile 3mbps çıkmaya başladı 532 aradım rapor tutular bugün süperonlineden eleman geldi biraz düzeldi şimdi 17mbps ile 22mbps arası çıkıyor ama yine bir dalgalanma var, eleman arayüzden 3g yapmış onda hız testi 12mbps çıkıyor 3g de dalgalanma yok ben yinede otomatike aldım...
    kısacası türkcell baz istasyonu kaldırmıyor benden daha kalabalık yerde oturup süpetbox kullananlar yandı yani 1mbps hızı görebilir..
    seneye temmuzda kontratım bitiyor ..
    geçen sene süperboxı aldığım ayda hız testim cepten 80mbps çıkıyordu şimdi 25mbps çıkıyor allahtan türk telekom bizim mahalleye fiber getirdi ...
    Hocam ben yurttatım mecbur böyle birşey lazım. TT data hattı alacağım. 50 GB 4.5g hızı 50 TL. Büyük indirmeleri de okulda falan hallederiz artık yapacak birşey yok.

Türkiye'de İnternet çok büyük problem.

• Superbox İlk 10 dakika hız testi
    49ms 9 download 35 upload

Sürekli 2 5 arası inip yükseliyor

Bu arada Turkcell hattı ile Superbox ile alınan hız yakından uzaktan alakası yok.

20 30 upload aldığınızda bakmayın Steam ve Google Play Store da indirme hızı 2mb/s yi geçmiyo :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşdelen.5517 -- 27 Nisan 2020; 21:2:30 >
  • Arkadaşlar merhabalar evimde altyapı olmadığından superbox almıştım yaklaşık 6 aydır kullanıyorum 12 ay tahhütle ancak altyapı geldi ve superboxdan superonline fibere geçebilirmiyim acaba bu şekilde yaptıran varmıydı acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cayma bedeli olmadan geçebiliyor Sun bana öyle teklif ettiler ben kabul etmedim VDSL hizmeti vereceklerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

Yazlığa yeni geldim verilen hız mükemmel

10 Mbs sınırsız paket

Bu siteden saçma sonuçlar geliyor. Ben mi yanlış anladım

• 21 mbit upload alıyorum ama dosya/oyun yüklerken en fazla 2 mb/s de indiriyo neden böyle bilen varmı?
  • Dostlar güvenlik görevlisiyim işyerimiz dağ başında 5-7 km yakınımızda yerleşim yeri yok ve telefon vs. altyapısında yok, şansımıza 1 km yakınımızda Turkcell baz istasyonu var ve hattımdan 25-40 mbps arası download hızı alabliyorum. 1080p Netflix vs. için 10mbps sınırsız alsak yeterli olur mu ve verilecek modem sorunsuz olur mu sizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşdelen.5517

21 mbit upload alıyorum ama dosya/oyun yüklerken en fazla 2 mb/s de indiriyo neden böyle bilen varmı?
    Çünkü bit-byte dönüşümü var. İndirirken gördüğünüz hız birimi megabyte türünden. 20 megabit bir internet ortalama 2.2 mb/s hız görür. 1 byte 8 bit. 32 megabit hızındaki bir internet ile max 4 mb/s indirme hızı alırsınız mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superbox giderek daha da kötü oluyor. Nüfusun çok olduğu yerlerde kesinlikle önermiyorum. Paramızla rezil oluyoruz resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 28 Nisan 2020; 1:0:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    Tamamen bulunduğun bölgeyle alakalı bir durum kimse net bir şey diyemez Turkcell e sorarsın olır der alırsın sonra hızın 3-5mbit te sürünür derelerki 2 mbşte kadar normal derler

Yerleşim yerinin dışımda olman yoğunluğun fazla olmadığını gösterir yinde bilinmez bölgende kullanan olsaydı veya deneme amaçlı 1 2 gün kullanabilseydin

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Çünkü bit-byte dönüşümü var. İndirirken gördüğünüz hız birimi megabyte türünden. 20 megabit bir internet ortalama 2.2 mb/s hız görür. 1 byte 8 bit. 32 megabit hızındaki bir internet ile max 4 mb/s indirme hızı alırsınız mesela.

Alıntıları Göster
    Eski TürkNet kullandığımda 4mbit up hız alırken Steam de 8 mb/s de indiriyordum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşdelen.5517 -- 28 Nisan 2020; 2:3:4 >
  • Superbox dahada kotuye gidiyor diye genelleme yapmayin ozellikle ust mesajdaki arkadaslar insanlara yanlis bilgi vermiste uluyorsunuz sorunlar bolgesel oldugu icin ben bugune kadar hic sorun yasamadim ama sen yasiyorsun 2 mizde harika olur alırsan diye birsey diyemeyiz superbox bağlatmak isteyenler cevresine danissinlar ben 1 sene once alirken cevremdekilere danistim ve harika olduğunu soylediler 1 senedirde en ufak bir sıkıntı yaşamadım rahat bir 10 sene daha kullanırım

• Taşdelen5517 ozelden mesaj atanlara cevap veremiyorum üyeliğin numarasini degistirdim onay msji telefona gelmiyor suan sorun var 2 gundur msj cekemiyorum suan problem var sorununu burdan yaz :D

• Dediğim gibi 10 download 30 upload varken neden steam indirme hızım 1mb/s
  • Taşdelen.5517 T kullanıcısına yanıt
    Onun hakkında hicbirfikrim yok kardeşim turkcell tarafından bir kısıtlama olabilir benim ev internetindede bazı indirme sitelerinde hız felaket iyi superboxun internetinde 1 mb yi geçmıyor tam terside olabiliyor superboxta indirme superken ev interneti ttnet veya turknette o site yavaş indirme yapabiliyor sorun geçicide olabilir ama mudahale edemeyiz

Burda yanlış birşey yok, 100Mbps kullansaydın saniye 10mb indirirdi. 10mb kullanıyorsun ve doğal olarak 1mb/sn oluyor.

Ev internetim 50Mb ve 5mb/sn ile indiriyor.

Eskiden ADSL kullanırken 3.5Mb hızım vardı ve 333kb/sn ile indiriyordu.

Tam terimlere hakim değilim ama mantık bu, umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 28 Nisan 2020; 2:57:21 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Anladım.

Peki 40mbps verilen upload normal bir kullanıcının ne işine yarar?
    Çok rahat canlı yayın yapabilirsin, dosya gönderebilirsin, biryerlere yükleyebilirsin gibi.

• 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.